Imię: olek
Wysłany: 11-03-2008, 09:08
Taaa... słuchałam kiedyś intensywnej, teraz pozostał sentyment ^^
Chociaż miewam dni czysto punkowe. Rzadko, ale miewam.
Najwięcej słuchałam chyba Bladych Loków, Włochatego, potem Para Wino i Sex Pistols.
A właśnie! Sex Pistols będą na Openerze. Wybieracie się?
do tego kto czego słucha sie nie wpierniczam broń boże słuchajcie se czego chcecie mi żaden typ muzyki nie przeszkadza
Mi przeszkadza.
Ostatnio widzę, ze wole się zadawać z osobami słuchającymi "radia" (wszystko co modne) niz z brudasami od punku.
Nie, nie jestem tolerancyjna.
Znak zodiaku:
Gość
Wysłany: 11-03-2008, 15:50
GEIKO napisał/a:
Sex Pistols to podstawa.
oni zapoczątkowali punka.
Bardziej punk rock...
Jasne ze słucham, wszagze sam noise jest punkowy
Bardzo lubie punk, brudne gitary, wokla rozdzierajacy płuca, agresja i energia...eh te koncerty
Kapel tego typu jest od groma, szczegolnie lubie słuchac malo znanych zagranicznych zespołów, perełkami jest np. hiszpańskie Los Crudos czy żydowski Dir Yassin.
Nie spodkalem na swojej drodze punka ktory byl brudny. Wszystko zalezy od ludzi, jezeli sama muzyka ma brudne brzemienie jak sam wyzej napisalem nie oznacza ze punkowy sie nie myja.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Imię: piotrek
Wysłany: 11-03-2008, 20:01
no właśnie tak sie przyjeło gówno że każdy punk jest brudny, śmierdzi , i ma wszy w irokezie .
tak może było kiedyś ale zapewniam ja i moi kumple jesteśmy czyści no chyba że śpimy gdzies nawaleni pod płotem albo coś to tak. Ale nie łazimy cały rok ujebani od stóp do głowy .
_________________ DZISIAJ ŻYJESZ JUTRO GNIJESZ CO ZAROBISZ TO PRZEPIJESZ
Nie spodkalem na swojej drodze punka ktory byl brudny. Wszystko zalezy od ludzi, jezeli sama muzyka ma brudne brzemienie jak sam wyzej napisalem nie oznacza ze punkowy sie nie myja.
Ja mam inne odczucia- nigdy nie widziałam punka, który by ładnie pachniał, chyba, że 15letnie buntowniczki w spódniczkach w kratkę. Poza nie toleruję ich światopoglądu (może to nieco wygórowane słowo ^^)
[ Dodano: 11-03-2008, 22:42 ]
WOLER napisał/a:
tak może było kiedyś ale zapewniam ja i moi kumple jesteśmy czyści no chyba że śpimy gdzies nawaleni pod płotem albo coś to tak.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 11-03-2008, 22:54
jakkolwiek napisał/a:
Mi przeszkadza.
Ostatnio widzę, ze wole się zadawać z osobami słuchającymi "radia" (wszystko co modne) niz z brudasami od punku.
Nie, nie jestem tolerancyjna.
Nie widze potrzeby ograniczania się i klasyfikowania ludzi ze względu na słuchaną muzykę.
A ogólna charakterystyka subkultury też nie musi byc jednoznaczna dla danego człowieka i go określac.
Jakoś nie robi mi róznicy co kto słucha, byle by nie narzucał mi swoich upodobań.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 11-03-2008, 23:15
jakkolwiek napisał/a:
dkf, różnica charakterów Ja już od dłuższego czasu widzę, że najlepiej czuję się w obecności osób słuchających tego co ja.
Jakoś wiedza że ktoś tego samego rodzaju muzyki co ja nie daje mi gwarancji że ta osoba będzie fajna i się dogadamy. Tak samo dobrze nieraz mogę się dogadac z kimś kto słucha radia albo hh, jak i metalu. wszystko zależy od danego człowieka.
Jakkolwiak a co z tymi co słuchają wszystkiego po trochu??
Jakkolwiak a co z tymi co słuchają wszystkiego po trochu??
Zawsze wychodziłam z założenia, że jak ktoś interesuje się wszystkim, to nie interesuje się niczym. Nie da się słuchać absolutnie wszystkigo, w każdym razie ja nie spotkałam się z czymś takim.
Jasne, że podobieństwo gustu muzycznego nie daje gwarancji, że się z kimś dogadam. Ale zawsze łatwiej jest zacząć rozmowę z kimś, z kim mam cokolwiek wspólnego. Nie zastanawiałam się wcześniej, skąd wynika to, że lepiej się dogaduję z osobami, słuchającymi tego co ja. Po prostu tak mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum