Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: dkf
21-06-2008, 15:30
Skrócone wakacje :/
Autor Wiadomość
dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 25-02-2008, 16:14   

Kaspian napisał/a:
a to jest kilka wojewodztw jakby cala polska naraz zjechala to by sie nie dalo ruszyc

Tak cała Polska ci nagle do Zakopanego pojedzie.

Kaspian napisał/a:
no tak z 3 tygodnie to jestem w domu

No to możesz mi powiedzieć o co ci chodzi?? Bo na początku to był twój główny argumenty, że za krótko żeby gdzieś wyjechać.

Kaspian napisał/a:
tak ale rozbite dwa razy po tygodniu w pazdzierniku i kwietniu

Cytat:
Według kuratorium matura, egzamin gimnazjalny i sprawdzian po szóstej klasie mogłyby być przeprowadzone w ciągu dwóch ostatnich tygodni kwietnia. W tym czasie pozostałe klasy miałyby ferie wiosenne.Pierwsza przerwa w nauce to dwa tygodnie ferii na przełomie października i listopada, potem w lutym byłyby ferie zimowe, jak do tej pory. Rok szkolny kończyłby się po 18 czerwca, ale zaczynał już 15 sierpnia.

Naucz się najpierw czytać, zanim sie zaczniesz wykłuwać.

Znak zodiaku: strzelec

legalna 
Przyjaciel
nieprzeciętna

Imię: Ola
Wysłany: 25-02-2008, 18:42   

Z jednej strony pomysł mi się podoba, bo to o 2 tyg więcej wolnego, ale z drugiej strony biorąc moją sytuację w szkole to te dwa tygodnie na przełomie pażdziernika i listopada i w kwietniu byłyby zawalone nauką bo niektórzy nauczyciele nierozumieją że mamy prawo do odpoczynku i zadają pracę na wolne, albo zapowiadają jakieś mega sprawdziany na zaraz po przyjściu do szkoły. A na wakacje to już jakby chcieli to nie mają jak bo zaczyna się nowy rok szkolny.

Znak zodiaku: wodnik

kafka819 
*
KaFka

Imię: Kasia
Wysłany: 25-02-2008, 19:14   

Politycy chcą zmieniać szkolnictwo, bo ddoszukują się problemów tam gdzie ich nie ma. Może mają nadzieję, że jak my sięlepiej wykształcimy to sie w rządzie poprawi. Ale szczerze w to wątpię. Nie zazdroszcze tamtym Angliką chociaż mogłoby być fajnie taki ich sposób szkolnictwa. Najlepiej niech zostanie tak jak jest, przyzwyczailiśmy się już do tego i tak jest dobrze.

Znak zodiaku: bliznieta

kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 25-02-2008, 20:31   

Kaspian napisał/a:
hce u nas Anglie wprowadzać. Oni mają takie tygodniowki w ciagu roku w zamian za krotsze wakacje np. Spring Term. ja za takie cos dziekuje.

Pragne zauwazyc, ze w Polsce tez nie od zawsze funkcjonuja wakacje w takim wymierze jak teraz. I wcale nie bylo to tak dawno jak Ci sie wydaje. Rowniez wakacje trawaly w dwoch roznych terminach, a do tego dochodzily rozne przerwy swiateczne.
  Znak zodiaku: wodnik

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 25-02-2008, 20:41   

kafka819 napisał/a:
Najlepiej niech zostanie tak jak jest, przyzwyczailiśmy się już do tego i tak jest dobrze.

Kiedyś chodziło się do szkoły również w soboty. Ciekawe czy byłabyś zadowolona, gdyby zostano przy tym co było, bo wszyscy byli przyzwyczajeni do takiego trybu nauki. :>
Dla mnie np. maj jest totalnie zmarnowanych miesiącem, jeśli chodzi o zajęcia w szkole, bo połowa nauczycieli jest w komisjach maturalnych i bywa, że mam godzinę lekcji, okienko, godzina lekcji, okienko itd., a w szkole siedzieć trzeba. :]

Znak zodiaku: koziorozec

Kaspian 
*

Wysłany: 25-02-2008, 20:56   

Cytat:
Tak cała Polska ci nagle do Zakopanego pojedzie.

nie tylko. ale myslisz dlaczego sa rozne terminy ferii???? zeby sie nie nakladaly terminy wyjazdow bo to jest tlok na drogach i w miejscowosciach wypoczynkowych!!!!

Cytat:
No to możesz mi powiedzieć o co ci chodzi?? Bo na początku to był twój główny argumenty, że za krótko żeby gdzieś wyjechać

no ale wtedy bedzie trzeba jakos dziwnie planowac. a tak jest luzno.

Cytat:
Naucz się najpierw czytać, zanim sie zaczniesz wykłuwać.

w telewizji inaczej mowili, ze maja skrocic ferie zimowe itp....

Cytat:
Pragne zauwazyc, ze w Polsce tez nie od zawsze funkcjonuja wakacje w takim wymierze jak teraz. I wcale nie bylo to tak dawno jak Ci sie wydaje. Rowniez wakacje trawaly w dwoch roznych terminach, a do tego dochodzily rozne przerwy swiateczne.

dobra, ale teraz jest tak jak jest i jest dobrze. są wazniejsze sprawy niz ciagle grzebać w edukacji. Donald nie ma cudu to wymyslaja takie bzdury :P

Cytat:
Dla mnie np. maj jest totalnie zmarnowanych miesiącem, jeśli chodzi o zajęcia w szkole, bo połowa nauczycieli jest w komisjach maturalnych i bywa, że mam godzinę lekcji, okienko, godzina lekcji, okienko itd., a w szkole siedzieć trzeba

maturalna klasa to tylko jedna klasa z 12 i nie wiem czemu wszyscy maja miec pozmieniane przez jakis matrzystów. sprawdzian po podstawowce jest 1 dzien a po gimnazjum dwa dni, a matury mnie niewiele obchodzą.

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 25-02-2008, 21:02   

Nie sądzę, żeby całą rzeszę polskiej młodzieży było stać na trzykrotne dwutygodniowe wyjazdy w ciągu roku, oprócz wyjazdu wakacyjnego, więc o tłok na drogach się nie martw.

Kaspian napisał/a:
maturalna klasa to tylko jedna klasa z 12 i nie wiem czemu wszyscy maja miec pozmieniane przez jakis matrzystów

Bo do obsługi jakichś maturzystów potrzebnych jest dużo więcej ludzi niż do egzaminu szóstoklasistów i gimnazjalistów. :> A poza tym egzaminy gimnazjalne trwają od tego roku 3 dni. :]

Kaspian napisał/a:
a matury mnie niewiele obchodzą.

A mnie dzieci z podstawówki i gimnazjum. ]:->

Kaspian 
*

Wysłany: 25-02-2008, 21:06   

Cytat:
Nie sądzę, żeby całą rzeszę polskiej młodzieży było stać na trzykrotne dwutygodniowe wyjazdy w ciągu roku, oprócz wyjazdu wakacyjnego, więc o tłok na drogach się nie martw

ale duzo wyjedzie albo by chcialo i tak. tylko termin jest bez sensu!!! jedynie zagranica wchodzi w gre ale to poza sezonem urlopowuym wiec tylko w formie kolonii to jest mozliwe a malo ktora firma takie cos bedzie organizowac - to jest bez sensu ten pomysl

Cytat:
Bo do obsługi jakichś maturzystów potrzebnych jest dużo więcej ludzi niż do egzaminu szóstoklasistów i gimnazjalistów. A poza tym egzaminy gimnazjalne trwają od tego roku 3 dni

wali mnie to, przez jakichs maturzystow nie chce miec wakacji poprzestawianych bez sensu

Cytat:
A mnie dzieci z podstawówki i gimnazjum. ]:->

to twoj problem, a jak cos to dla ciebie zadne dziecko

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 25-02-2008, 21:13   

Kaspian, śmieszny jesteś. Zachowujesz się właśnie jak rozwydrzone dziecko: "Wali mnie to, nie obchodzi mnie, ja nie chcę". żadna dyskusja, bo ja teraz mogę powiedzieć, że ja chcę zmiany i tak, bo mnie wali wszystko inne. :562:

Kaspian napisał/a:
jak cos to dla ciebie zadne dziecko

Bo? :>

Kaspian 
*

Wysłany: 25-02-2008, 21:25   

Cytat:
Kaspian, śmieszny jesteś. Zachowujesz się właśnie jak rozwydrzone dziecko: "Wali mnie to, nie obchodzi mnie, ja nie chcę". żadna dyskusja, bo ja teraz mogę powiedzieć, że ja chcę zmiany i tak, bo mnie wali wszystko inne

chyba sama tak sie zachowujesz. niewiem po co wprowdzac zmiany jak jest dobrze tak jak jet i sie wszyscy przyzwyczali. ta ministerka i jej caly rzad to jakas poymlona banda, niech sie zajmą wazniejszymi sprawami!!!!!!!!!!!!1

Cytat:
Bo?

bo nico, nie jestes wcale duzo starsza wiec se nie pozwalaj!!!!!!

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 25-02-2008, 21:32   

Kaspian napisał/a:
chyba sama tak sie zachowujesz

Nie sądzę. Próbuję sensownie odpowiadać na twoje pretensje, a ty nie potrafisz pociągnąć dalej dyskusji i obronić swoich poglądów.

Kaspian napisał/a:
niewiem po co wprowdzac zmiany jak jest dobrze tak jak jet

Mi jest źle tak jak jest. :] I jak widać po wypowiedziach w tym temacie, nie jestem jedyna. Dlaczego nasze zdanie ma być pomijane?

Kaspian napisał/a:
bo nico, nie jestes wcale duzo starsza wiec se nie pozwalaj!!!!!!

:562: Do podstawówki nie chodzą dzieci?

Kaspian 
*

Wysłany: 25-02-2008, 21:36   

Cytat:
Nie sądzę. Próbuję sensownie odpowiadać na twoje pretensje, a ty nie potrafisz pociągnąć dalej dyskusji i obronić swoich poglądów.

potrafie mowie o bezsensie z wyjazdami w listopadzie i zepsuciem sezonu letnio-wakacyjnego!!!

Cytat:
Mi jest źle tak jak jest. I jak widać po wypowiedziach w tym temacie, nie jestem jedyna. Dlaczego nasze zdanie ma być pomijane?

bo niedlugo skonczycie szkole i pojdziecie a reszta zostanie z tym burdelem z feriami!!!!!

Cytat:
Do podstawówki nie chodzą dzieci?

moze tak ale w gimnazjum juz nie takie dzieci jak mowisz!!!!!!!

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 25-02-2008, 21:43   

Kaspian napisał/a:

Urażona duma prawie dorosłego gimnazjalisty :053:
Monitor sobie zaplujesz :P

Po co komu ferie w listopadzie?
Jeśli już pomysł ma przejść, rozsądniej by było zrobić ferie dzieciakom w maju- jest już ciepło, a poza tym licealiści i tak nie mają zajęć, albo zajęcia te to jakaś kpina.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Znak zodiaku: panna

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 25-02-2008, 21:45   

Kaspian napisał/a:
potrafie mowie o bezsensie z wyjazdami w listopadzie i zepsuciem sezonu letnio-wakacyjnego!!!

Przecież sam mówiłeś, że nie wyjeżdżasz na całe wakacje, a one trwałyby w sumie tydzień wcześniej, bo zaczęłyby się tydzień wcześniej, a skończyły 2 tygodnie wcześniej. Rachunek jest prosty - za tydzień mniej wakacji zyskujesz wolne w listopadzie i kwietniu. Wychodzi na to, że dostajemy więcej wolnych dni.
W listopadzie jest przyjemniej wyjeżdżać, bo w ciepłych krajach nie ma temperatury 40 stopni, jak w lecie. :>

Cytat:
bo niedlugo skonczycie szkole i pojdziecie a reszta zostanie z tym burdelem z feriami!!!!!

Przecież to nie tylko ludzie z mojego rocznika się za tym opowiadają. xD

Kaspian napisał/a:

Faktycznie, trzynastolatkowie to już młodzież. ^^

Masz jakieś problemy ze sobą, że używasz tylu wykrzykników? :562:

Kaspian 
*

Wysłany: 25-02-2008, 21:57   

Cytat:
Urażona duma prawie dorosłego gimnazjalisty
Monitor sobie zaplujesz

hahahaha bardzo smieszne, zaplulem klawiature ze smiechyu

Cytat:
Przecież sam mówiłeś, że nie wyjeżdżasz na całe wakacje, a one trwałyby w sumie tydzień wcześniej, bo zaczęłyby się tydzień wcześniej, a skończyły 2 tygodnie wcześniej. Rachunek jest prosty - za tydzień mniej wakacji zyskujesz wolne w listopadzie i kwietniu. Wychodzi na to, że dostajemy więcej wolnych dni.
W listopadzie jest przyjemniej wyjeżdżać, bo w ciepłych krajach nie ma temperatury 40 stopni, jak w lecie.

oni tak tego nie zrobią , zrobią tak zeby dac mniej albo zeby wyszlo rowno!!!! te propozycje sa takie ze ferie zimowe amaja byc krotosze !! zrobia syf taki ze szkoda gadac!!! i w listyopadzie nie wiem z kim pojade, do rpodziny tez nie mozna bo narzucac im sie w listopadzie to jest bez sensu!!!
wiec nie wyjdzie wiecej bo wyraxnie mowili ze bedzie tyle samo tylko ten artykul jest niescislyY!!!

Cytat:
Faktycznie, trzynastolatkowie to już młodzież. ^^

napewno nie dzieci

Cytat:

Masz jakieś problemy ze sobą, że używasz tylu wykrzykników?

a ty tej emotikonki naduzywasz! ciekawe co tyo znaczy.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi