Imię: Agnieszka
Wysłany: 25-02-2008, 16:14
Kaspian napisał/a:
a to jest kilka wojewodztw jakby cala polska naraz zjechala to by sie nie dalo ruszyc
Tak cała Polska ci nagle do Zakopanego pojedzie.
Kaspian napisał/a:
no tak z 3 tygodnie to jestem w domu
No to możesz mi powiedzieć o co ci chodzi?? Bo na początku to był twój główny argumenty, że za krótko żeby gdzieś wyjechać.
Kaspian napisał/a:
tak ale rozbite dwa razy po tygodniu w pazdzierniku i kwietniu
Cytat:
Według kuratorium matura, egzamin gimnazjalny i sprawdzian po szóstej klasie mogłyby być przeprowadzone w ciągu dwóch ostatnich tygodni kwietnia. W tym czasie pozostałe klasy miałyby ferie wiosenne.Pierwsza przerwa w nauce to dwa tygodnie ferii na przełomie października i listopada, potem w lutym byłyby ferie zimowe, jak do tej pory. Rok szkolny kończyłby się po 18 czerwca, ale zaczynał już 15 sierpnia.
Naucz się najpierw czytać, zanim sie zaczniesz wykłuwać.
Imię: Ola
Wysłany: 25-02-2008, 18:42
Z jednej strony pomysł mi się podoba, bo to o 2 tyg więcej wolnego, ale z drugiej strony biorąc moją sytuację w szkole to te dwa tygodnie na przełomie pażdziernika i listopada i w kwietniu byłyby zawalone nauką bo niektórzy nauczyciele nierozumieją że mamy prawo do odpoczynku i zadają pracę na wolne, albo zapowiadają jakieś mega sprawdziany na zaraz po przyjściu do szkoły. A na wakacje to już jakby chcieli to nie mają jak bo zaczyna się nowy rok szkolny.
Politycy chcą zmieniać szkolnictwo, bo ddoszukują się problemów tam gdzie ich nie ma. Może mają nadzieję, że jak my sięlepiej wykształcimy to sie w rządzie poprawi. Ale szczerze w to wątpię. Nie zazdroszcze tamtym Angliką chociaż mogłoby być fajnie taki ich sposób szkolnictwa. Najlepiej niech zostanie tak jak jest, przyzwyczailiśmy się już do tego i tak jest dobrze.
_________________ "być wolnym to znaczy nie kłamać"
hce u nas Anglie wprowadzać. Oni mają takie tygodniowki w ciagu roku w zamian za krotsze wakacje np. Spring Term. ja za takie cos dziekuje.
Pragne zauwazyc, ze w Polsce tez nie od zawsze funkcjonuja wakacje w takim wymierze jak teraz. I wcale nie bylo to tak dawno jak Ci sie wydaje. Rowniez wakacje trawaly w dwoch roznych terminach, a do tego dochodzily rozne przerwy swiateczne.
Najlepiej niech zostanie tak jak jest, przyzwyczailiśmy się już do tego i tak jest dobrze.
Kiedyś chodziło się do szkoły również w soboty. Ciekawe czy byłabyś zadowolona, gdyby zostano przy tym co było, bo wszyscy byli przyzwyczajeni do takiego trybu nauki.
Dla mnie np. maj jest totalnie zmarnowanych miesiącem, jeśli chodzi o zajęcia w szkole, bo połowa nauczycieli jest w komisjach maturalnych i bywa, że mam godzinę lekcji, okienko, godzina lekcji, okienko itd., a w szkole siedzieć trzeba.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
nie tylko. ale myslisz dlaczego sa rozne terminy ferii???? zeby sie nie nakladaly terminy wyjazdow bo to jest tlok na drogach i w miejscowosciach wypoczynkowych!!!!
Cytat:
No to możesz mi powiedzieć o co ci chodzi?? Bo na początku to był twój główny argumenty, że za krótko żeby gdzieś wyjechać
no ale wtedy bedzie trzeba jakos dziwnie planowac. a tak jest luzno.
Cytat:
Naucz się najpierw czytać, zanim sie zaczniesz wykłuwać.
w telewizji inaczej mowili, ze maja skrocic ferie zimowe itp....
Cytat:
Pragne zauwazyc, ze w Polsce tez nie od zawsze funkcjonuja wakacje w takim wymierze jak teraz. I wcale nie bylo to tak dawno jak Ci sie wydaje. Rowniez wakacje trawaly w dwoch roznych terminach, a do tego dochodzily rozne przerwy swiateczne.
dobra, ale teraz jest tak jak jest i jest dobrze. są wazniejsze sprawy niz ciagle grzebać w edukacji. Donald nie ma cudu to wymyslaja takie bzdury
Cytat:
Dla mnie np. maj jest totalnie zmarnowanych miesiącem, jeśli chodzi o zajęcia w szkole, bo połowa nauczycieli jest w komisjach maturalnych i bywa, że mam godzinę lekcji, okienko, godzina lekcji, okienko itd., a w szkole siedzieć trzeba
maturalna klasa to tylko jedna klasa z 12 i nie wiem czemu wszyscy maja miec pozmieniane przez jakis matrzystów. sprawdzian po podstawowce jest 1 dzien a po gimnazjum dwa dni, a matury mnie niewiele obchodzą.
Nie sądzę, żeby całą rzeszę polskiej młodzieży było stać na trzykrotne dwutygodniowe wyjazdy w ciągu roku, oprócz wyjazdu wakacyjnego, więc o tłok na drogach się nie martw.
Kaspian napisał/a:
maturalna klasa to tylko jedna klasa z 12 i nie wiem czemu wszyscy maja miec pozmieniane przez jakis matrzystów
Bo do obsługi jakichś maturzystów potrzebnych jest dużo więcej ludzi niż do egzaminu szóstoklasistów i gimnazjalistów. A poza tym egzaminy gimnazjalne trwają od tego roku 3 dni.
Kaspian napisał/a:
a matury mnie niewiele obchodzą.
A mnie dzieci z podstawówki i gimnazjum. ]:->
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Nie sądzę, żeby całą rzeszę polskiej młodzieży było stać na trzykrotne dwutygodniowe wyjazdy w ciągu roku, oprócz wyjazdu wakacyjnego, więc o tłok na drogach się nie martw
ale duzo wyjedzie albo by chcialo i tak. tylko termin jest bez sensu!!! jedynie zagranica wchodzi w gre ale to poza sezonem urlopowuym wiec tylko w formie kolonii to jest mozliwe a malo ktora firma takie cos bedzie organizowac - to jest bez sensu ten pomysl
Cytat:
Bo do obsługi jakichś maturzystów potrzebnych jest dużo więcej ludzi niż do egzaminu szóstoklasistów i gimnazjalistów. A poza tym egzaminy gimnazjalne trwają od tego roku 3 dni
wali mnie to, przez jakichs maturzystow nie chce miec wakacji poprzestawianych bez sensu
Cytat:
A mnie dzieci z podstawówki i gimnazjum. ]:->
to twoj problem, a jak cos to dla ciebie zadne dziecko
Kaspian, śmieszny jesteś. Zachowujesz się właśnie jak rozwydrzone dziecko: "Wali mnie to, nie obchodzi mnie, ja nie chcę". żadna dyskusja, bo ja teraz mogę powiedzieć, że ja chcę zmiany i tak, bo mnie wali wszystko inne.
Kaspian napisał/a:
jak cos to dla ciebie zadne dziecko
Bo?
Kaspian, śmieszny jesteś. Zachowujesz się właśnie jak rozwydrzone dziecko: "Wali mnie to, nie obchodzi mnie, ja nie chcę". żadna dyskusja, bo ja teraz mogę powiedzieć, że ja chcę zmiany i tak, bo mnie wali wszystko inne
chyba sama tak sie zachowujesz. niewiem po co wprowdzac zmiany jak jest dobrze tak jak jet i sie wszyscy przyzwyczali. ta ministerka i jej caly rzad to jakas poymlona banda, niech sie zajmą wazniejszymi sprawami!!!!!!!!!!!!1
Cytat:
Bo?
bo nico, nie jestes wcale duzo starsza wiec se nie pozwalaj!!!!!!
Wysłany: 25-02-2008, 21:43
Kaspian napisał/a:
moze tak ale w gimnazjum juz nie takie dzieci jak mowisz!!!!!!!
Urażona duma prawie dorosłego gimnazjalisty
Monitor sobie zaplujesz
Po co komu ferie w listopadzie?
Jeśli już pomysł ma przejść, rozsądniej by było zrobić ferie dzieciakom w maju- jest już ciepło, a poza tym licealiści i tak nie mają zajęć, albo zajęcia te to jakaś kpina.
potrafie mowie o bezsensie z wyjazdami w listopadzie i zepsuciem sezonu letnio-wakacyjnego!!!
Przecież sam mówiłeś, że nie wyjeżdżasz na całe wakacje, a one trwałyby w sumie tydzień wcześniej, bo zaczęłyby się tydzień wcześniej, a skończyły 2 tygodnie wcześniej. Rachunek jest prosty - za tydzień mniej wakacji zyskujesz wolne w listopadzie i kwietniu. Wychodzi na to, że dostajemy więcej wolnych dni.
W listopadzie jest przyjemniej wyjeżdżać, bo w ciepłych krajach nie ma temperatury 40 stopni, jak w lecie.
Cytat:
bo niedlugo skonczycie szkole i pojdziecie a reszta zostanie z tym burdelem z feriami!!!!!
Przecież to nie tylko ludzie z mojego rocznika się za tym opowiadają. xD
Kaspian napisał/a:
moze tak ale w gimnazjum juz nie takie dzieci jak mowisz!!!!!!!
Faktycznie, trzynastolatkowie to już młodzież. ^^
Masz jakieś problemy ze sobą, że używasz tylu wykrzykników?
Urażona duma prawie dorosłego gimnazjalisty
Monitor sobie zaplujesz
hahahaha bardzo smieszne, zaplulem klawiature ze smiechyu
Cytat:
Przecież sam mówiłeś, że nie wyjeżdżasz na całe wakacje, a one trwałyby w sumie tydzień wcześniej, bo zaczęłyby się tydzień wcześniej, a skończyły 2 tygodnie wcześniej. Rachunek jest prosty - za tydzień mniej wakacji zyskujesz wolne w listopadzie i kwietniu. Wychodzi na to, że dostajemy więcej wolnych dni.
W listopadzie jest przyjemniej wyjeżdżać, bo w ciepłych krajach nie ma temperatury 40 stopni, jak w lecie.
oni tak tego nie zrobią , zrobią tak zeby dac mniej albo zeby wyszlo rowno!!!! te propozycje sa takie ze ferie zimowe amaja byc krotosze !! zrobia syf taki ze szkoda gadac!!! i w listyopadzie nie wiem z kim pojade, do rpodziny tez nie mozna bo narzucac im sie w listopadzie to jest bez sensu!!!
wiec nie wyjdzie wiecej bo wyraxnie mowili ze bedzie tyle samo tylko ten artykul jest niescislyY!!!
Cytat:
Faktycznie, trzynastolatkowie to już młodzież. ^^
napewno nie dzieci
Cytat:
Masz jakieś problemy ze sobą, że używasz tylu wykrzykników?
a ty tej emotikonki naduzywasz! ciekawe co tyo znaczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum