Czy ktoś czytał tą książkę? Ja czytałam w podstawówcę i bardzo mi się podobała. Jest piękną książką i przygodówką w sumie. Takie książki warto czytać. Najbardziej z tych postaci podobała mi się Mary. Proszę wypowiedzcię się na ten temat.
_________________ Wolność jest jak dzika natura. To jest w waszych rękach **********! To wasz dzień ostatni ,wasz dzień ostatni **********!
Czytałem książkę, oglądałem film. Takie sobie, średnie.
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Czytałam i oglądałam film. Z książki najbardziej utkwiła mi w głowie okładka. Nie zachwyciła mnie, nie wracam do niej. Większe wrażenie wywarły na mnie "Dzieci z Bullerbyn".
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Imię: Ola
Wysłany: 23-02-2008, 13:49
Kiedy byłam młodsza czytałam kilka razy, ale głównie dlatego że mi się nudziło, a nie dlatego że tak bardzo mi się podobała. Film chyba też kiedyś oglądałam ale w przeciwieństwie do kamasutry, kiedy czytam zapamiętuję więcej i dokładniej. Książka podoba mi się, ale nie zachwyca.
bardzo mi się podobała ta książka. film też był fajny.
ale z lektur szkolnych, to jednak najbardziej plakałam przy psie, który jeździł koleją i chłopcach z placu broni.
a z późniejszych, to jak kończyłam kamienie na szaniez jadąc do szkoły autobusem popłakałam się trzymając sie żółtej poręczy i ludzie częstowali mnie chusteczkami i mówili jak to oni to czytali, to też plakali, że to bardzo ladna książka.
a wracając do tajemniczego ogrodu, to pamiętam, że na zadanie miałam zaprojektowanie okładki tej książki. boże, jaka była ładna!. ładniejsza nawet niż dekoracja klasy, którą zrobilam na pierwszy dzień wiosny, a żeby była jasność dzięki moim dekoracjom nasza klasa wygrywała zawsze konkurs na najładniejszą klase. potem przezemnie rysowane, malowane, robione rzeczy robiły za dekoracje innych, większych szkolnych imprez. taka byłam fajna!
_________________ jeśli dziś masz dobry dzień chcę byś zaraził, zaraziła mnie.
gupia kretynka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum