mam nadziejê , ja ju¿ tak têsknie ale my¶le ¿e ka¿dy facet powinien przez to przej¶æ.
Jasne, ka¿dy ale z naciskiem na "ka¿dy który chce" a nie ka¿dy którego do tego zmuszaj±...dla mnie to powinno byæ dobrowolne
_________________ "...we mg³ê go wyprawi³am/ w deszcz co na rzêsach przysiad³/ samobójczymi kroplami/ ¿eby opa¶æ i znikn±æ/ wsi±kn±æ ciecz± zielon±/ w spragnione cia³o trawy/stojê niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Mój ch³opak pracuje niezmiennie od 19. roku ¿ycia, a i tak go chcieli braæ.
To moim zdaniem jest ju¿ bez sensu.
Nie wybieraj strzepu mojej wypowiedzi, prosze.
Co z tego, ze pracuje?
Jesli nie jest po zawodówce, to nie ma zawodu.
Jesli nie ma na utrzymaniu rodziny i nie uczy sie dalej, to dlaczego nie moze isc?
Bo od wojska zwalnia dopiero nauka na studiach. Albo woogle nauka. Wojsko wychodzi z zalozenia [swoja droga cokolwiek atawistyczngo juz], ze jako jedyne moze dac najlepsze przeszkolenie przed podjeciem pracy, nie biorac pod uwage, ze ktos nie czuje potrzeby bieganie po 10 km dziennie przed przysiega i robienia capszytku o 22...
Trzeba by zreformowac system poborowy. Ale zanim to natspi do woja trafi gro ludzi nie nadajacych sie do tego miejsca...
Imiê: Anna
Wys³any: 11-02-2008, 11:09
Wojsko to taka, moim zdaniem, przerwa od normalnego ¿ycia, szczególnie je¿eli facet pracuje.
No i my¶lê, ¿e je¿eli pracuje, to jako¶ u³o¿y³ sobie ¿ycie, a wojsko w takiej sytuacji to wrzód, który mo¿e mu tylko problemów narobiæ i wybiæ z normalnego rytmu.
Ano to, ze powinno byc wojsko zawodowe to inna sprawa.
ALe poki jest jak jest, to chyba chcemy zeby chociaz podstawy dzialania broni i innych przyzadow obronnych znali ludzi ktorzy w razie wypadku mieliby nas bronic
Trzeba by zreformowac system poborowy. Ale zanim to natspi do woja trafi gro ludzi nie nadajacych sie do tego miejsca...
wg. planów rz±du w tym roku planowany jest ostatni pobór do WP, w 2009 ma zostaæ zawieszony a od 2010 pe³ne zawodowstwo
Cytat:
Wojsko wychodzi z zalozenia [swoja droga cokolwiek atawistyczngo juz], ze jako jedyne moze dac najlepsze przeszkolenie przed podjeciem pracy, nie biorac pod uwage, ze ktos nie czuje potrzeby bieganie po 10 km dziennie przed przysiega i robienia capszytku o 22...
Instytucja Obowi±zkowej S³u¿by Wojskowej nie istnieje dlatego ¿e kto¶ czuje lub nie potrzebê biegania tylko po to aby przygotowaæ obywatela rodzaju mêskiego do tego ¿eby w razie czego zna³ podstawy które pomog± mu w ochronie kraju. Inna sprawa ¿e w dzisiejszych czasach gdyby w razie czego mia³aby nas bronic armia z³o¿ona z rezerwistów to na pierwszej ga³êzi bym sie powiesi³ (patrz avatar).
Ostatnio zmieniony przez alanho 11-02-2008, 16:26, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum