Tylko niektóre piosenki mi podchodzą, aczkolwiek Nosowska to świetna babka, bardzo
wrażliwa artystka która dzielnie broni autorytetu wokalistek w kraju.
Bardzo mi się podoba ta jej solowa płyta...podoba mi się, że łączy tak wiele różnych rzeczy...że kawałki nie są "monodźwiękowe"...bo o ile do tej pory (jej osobiste i razem z zespołem) płyty tworzyły jakąś całość i brzmieniowo były podobne, to ta pomimo spójności (bo jakoś to wszystko razem współgra) zawiera kawałki z których każdy mógłby być singlem do osobnej płyty
na początku jak ściągnęłam sobie "Unisexblues" to wiadomo, że najbardziej wbijała mi się w ucho Era retuszera, ale teraz mam na tej płycie inne kawałki, które o wiele bardziej do mnie trafiają
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Mi też na początku najbardziej wbiła się w głowę "Era Retuszera", ale chyba moim ulubionym kawałkiem z tej płyty jest: "Simple Present". Płyta robi na mnie niesamowite wrażenie, jak wspomniałaś, Elektroniczna, płyta jest bardzo spójna i tworzy razem genialną całość, mimo tej różnorodności brzmień każdej piosenki.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Ostatnio zmieniony przez Alicja 29-09-2007, 17:52, w całości zmieniany 2 razy
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
nie moge jakos sluchac Hey bo wbija mnie to w kiepski nastroj
Mam podobnie. Jak mam kiepski humor i zacznę słuchać Hey to dół murowany. I generalnie wprowadza mnie w melancholijne klimaty.
Anegdota: Raz publicznie płakałam przez jedną piosenkę, której słuchałam w autobusie. Od tamtej pory jej nie słucham. Za bardzo mi się kojarzy. Już z 4 miesiące o.O
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
nie moge jakos sluchac Hey bo wbija mnie to w kiepski nastroj
Mam podobnie. Jak mam kiepski humor i zacznę słuchać Hey to dół murowany. I generalnie wprowadza mnie w melancholijne klimaty.
Anegdota: Raz publicznie płakałam przez jedną piosenkę, której słuchałam w autobusie. Od tamtej pory jej nie słucham. Za bardzo mi się kojarzy. Już z 4 miesiące o.O
To prawda...sama też po sobie zauważam...i nie wiem czy to bardziej przez to że "biorę do siebie" niektóre jej utwory czy może wpływają tak na większość osób....ale to pewnie to pierwsze
Słyszeliście "Angelene" w wykonaniu Kasi Nosowskiej i Agnieszki Chylińskiej?
http://www.youtube.com/watch?v=ykiYyMyQe8Y
Zakochałam się w tym wykonaniu. Nawet znoszę w nim Chylińską, której normalnie nie trawię.
http://www.youtube.com/watch?v=ykiYyMyQe8Y
Zakochałam się w tym wykonaniu. Nawet znoszę w nim Chylińską, której normalnie nie trawię.
słyszałam ostatnio na jakimś programie nie podoba mi się , Chylińska w ogóle się niby rusza niby przytakuje..
_________________ "W świecie zajmujesz tak mało miejsca a we mnie masz całe serce. "
no
Alicja napisał/a:
Nie przekonała mnie do siebie. Nie lubie jej, nie pasuje do tej piosenki.
a tak w ogóle, to Nosowska reklamuje "gale" i dalej nie rozumiem dlaczego. Ja bym się na jej miejscu chyba nie zgodziła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum