temat sam w sobie jest dosc trudny i moim zdaniem bledem bylo ze wyrezyserowal go zwapnialy Wajda ktory nie ma juz pomyslu na rezyserie
Genialna opinia kogoś kto nie widział filmu. Czym się sugerujesz, że uważasz, iż Wajda nie miał już pomysłu na reżyserię tego filmu? Tym: http://www.tvn24.pl/-1,1536248,wiadomosc.html ?
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Jestem przerażona, bo na mnie ten film nie zrobił żadnego wrażenia.
Jedyne co mi uświadomił to jakie mam luki w historii i że prawie w ogóle nie znam najważniejszych okresów, bo zawsze jakoś były pomijane na historii.
Shaezaar napisał/a:
Jak dla mnie film był strasznie nudny, wiadomo - komedi z tego nie zrobią, ale jakby przyspieszyli bieg wydarzeń i dodali trochę faktów (bo na pewno nie podali wszystkich) to byłoby lepiej.
Alearan napisał/a:
Film, nie wzbudził we mnie specjalnych uczuć. O wiele bardziej trafiał do mnie np... Pianista - jeśli chodzi o wojnę.
Katyń jest... "Niespecjalny". Ot film jak film.
od siebie moge jeszcze dodac że ten film cały czas wygląda jak rozpoczęcie akcji,oglądając czekałam na jakieś rozwinięcie a następnie zakończenie a tu nagle wyskoczyły litery.....i koniec,nudny
Po raz. Moge z cala swiadomoscia i wiedza historyczna powiedziec iz temat jest trudny. Nie musze widziec filmu by taki wniosek wyciagnac.
Alicja napisał/a:
Czym się sugerujesz, że uważasz, iż Wajda nie miał już pomysłu na reżyserię tego filmu?
Tym, ze uwazam, ze Wajda nie ma juz pomyslow na filmy. Nie czytalam zadnych komenatrzy dotyczacych pana wajdny na tvn24 czy innych portalach. Jest to moja prywatna opnia o czlowieku ktory blokuje mlodych zdolnych ludzi bo ON ma nazwisko i wie najlepiej jak powinen wygladac taki film. POnadto swoje opinie opieram na podstaiwe opinii ludzi majac "nieprzyjemnosc" z wajda blisko pracowac.
Zanim nastepnym razem napiszesz swoj blyskotliwy komenatrz zastanow sie do czego pijesz i czy wlasciwie.
Może jednak warto obejrzeć film, żeby wyrobić sobie o nim jakąś opinię. Nie wiem jaki jest Wajda, bo nie miałam (nie)przyjemności z nim pracować, ale widziałam film i nie uważam, że jest on filmem bez pomysłu, źle wyreżyserowanym i w ogóle be.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Ogladalam ten film..jakie wywarl na mnie wrazenie??Bylam zszokowana i nie moglam dojsc do siebie.ten film pokazal ze ludzie potrafia byc gorsi od zwierzat pod wzgledem zachowania i nie tylko. Ludzkie cierpienie..nie mam slow.
POLECAm
_________________ ZAKOCHANA.
ZAKOCHANA PO USZY.
ZAKOCHANA PO USZY I CZUBEK GŁOWY.
film cały czas wygląda jak rozpoczęcie akcji,oglądając czekałam na jakieś rozwinięcie a następnie zakończenie a tu nagle wyskoczyły litery.....i koniec,nudny
nie mogę zrozumieć takich właśnie wypowiedzi, jak ten film mógł nie dotrzeć do każdego polaka, chyba trzeba być kompletnym ignorantem żeby nie poczuć sie częścią tej historii i zrefleksowac oglądając ten film. Na co dzień gapimy sie w swoje telewizory oglądając szmiry typu „m jak magda” a jak wychodzi naprawdę film godny zobaczenia, mogący nas czegoś nauczyć to nawet nie potrafimy tego docenić.
_________________ Siostra zbiera aktorów, brat wycina piłkarzy... A ja tylko gołe baby, jesli gdzies zauważę.
Może jednak warto obejrzeć film, żeby wyrobić sobie o nim jakąś opinię.
Alicjo.
Raz. Nigdzie nie pisalam ze go nie chce ogladac a jeszcze podkreslilam ze chce zobaczyc.
Dwa. Wyrazam zdanie na temat materialu na film i rezyserze a nie strike o filmie.
Czytaj prosze Cie dokladniej.
Alicja napisał/a:
ale widziałam film i nie uważam, że jest on filmem bez pomysłu, źle wyreżyserowanym i w ogóle be.
Nie napisalam ze Katyn jest zle wyrzezyserowany i ze bez pomyslu. Napisalam iz moje zdanie o Wajdzie jako rezyserze jest takie, ze nie ma pomyslow na film, blokuje mlodych i sie juz wypalil. Nigdzie nie napisalam ze to sie wyczuwa w filmie "katyn" bo go jeszcze nie widzialam.
Imię: Agatka
Wiek: 18 Dołączyła: 17 Wrz 2006 Posty: 185 Skąd: z Polski ;]
Wysłany: 24-01-2008, 14:13
A wg mnie ten film zasługuje na Oscara. Całą szkołą mieliśmy wyjście na 'Katyń'. Nie powiem, żebym była tym jakoś specjalnie zachychwycona i myślałam, że film mnie nie zaciekawi, nie cierpię filmów historycznych...
Jednakże oglądając ten film, nie mogłam powstrzymać się od łez, trgały mną różne emocje, chociażby złość kiedy przekręcano prawdę historyczną przed wszystkimi Polakami. To ilu zginęło tam wybitnych i ważnych ludzi, po to żeby tymi 'głupimi' można było pokierować... I tragedia kobiet - matek i żon, które do samego końca miały nadzieję na powrót ich synów i mężów.
A to że Wajda nie ma pomysłu na reżeserię, to kompletnie się z tym nie zgodzę. Temat owszem jest bardzo trudny, kontrowersyjny nawet, ale moim zdaniem w tym filmie ukazał wszystko co każdy Polak powinien wiedzieć o tej zbrodni. Tym bardziej, że w Katyniu zginął jego ojciec i ten temat wcale nie jest mu obcy.
Mam wielką nadzieję, że 24 lutego doczekamy się Oscara
_________________ Na dnie serca pozostanie zawsze ślad...
A wg mnie ten film zasługuje na Oscara. Całą szkołą mieliśmy wyjście na 'Katyń'. Nie powiem, żebym była tym jakoś specjalnie zachychwycona i myślałam, że film mnie nie zaciekawi, nie cierpię filmów historycznych...
Jednakże oglądając ten film, nie mogłam powstrzymać się od łez, trgały mną różne emocje, chociażby złość kiedy przekręcano prawdę historyczną przed wszystkimi Polakami. To ilu zginęło tam wybitnych i ważnych ludzi, po to żeby tymi 'głupimi' można było pokierować... I tragedia kobiet - matek i żon, które do samego końca miały nadzieję na powrót ich synów i mężów.
A to że Wajda nie ma pomysłu na reżeserię, to kompletnie się z tym nie zgodzę. Temat owszem jest bardzo trudny, kontrowersyjny nawet, ale moim zdaniem w tym filmie ukazał wszystko co każdy Polak powinien wiedzieć o tej zbrodni. Tym bardziej, że w Katyniu zginął jego ojciec i ten temat wcale nie jest mu obcy.
Mam wielką nadzieję, że 24 lutego doczekamy się Oscara
Osobiscie mi ten film nie pokazal nic czegobym nie wiedzial.
Bylo by o wiele lepiej jakby skoncentrowal sie na zyciu zolnierzy i ostatnich tygodniach ich zycia. Bardziej dotarl by do ludzi, a tak jest jak jest. Dla mnie ten oskar bedzie na sile, w sesie - zrobil film o Katyniu to przeciez powinien go dostac.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1430 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 25-01-2008, 20:44
Agnieszko, dawno nie przeżyłam żadnego filmu w taki sposób. Byłam zszokowana. Czułam że jestem tam.. że uczestniczę niejako w tych prawdziwych przecież wydarzeniach. Moje oczy się otwarły na ogrom zbrodni. Patriotyzm.. patriotyzm.. właśnie takie filmy są potrzebne Polakom, którzy odchodzą powoli od poczucia solidarności, patriotyzmu czy przynależności do swojej ojczyzny.
Gratulacje dla Wajdy za świetny pomysł, dobry scenariusz i za to że się nie bał.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 25-01-2008, 23:48
No dobrze dla ciebie był wyjątkowy i zrobił na tobie duże wrażenie, na mnie jednak nie. To ż e uważam że nie należy mu się Oskar jest moja subiektywna oceną, wiec nie biorę pod uwagę czyiś przeżyć. Na mnie np dużo większe wrażenie zrobił "Pianista" i dużo bardziej podobał mi się również jako film.
A do tego ile tak naprawdę młodzieży by na niego poszło gdyby nie były organizowane wyjścia całymi szkołami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum