po powrocie ze szkoły muszę wypić dwie bo jak nie to mi nic nie wchodzi do głowy:) i zasypiam nad książką..zresztą kawka z mleczkiem jest pysznaaa:) na mieście robią pyszną...Mmmmm^^^
Kaaaawaaaaaa...
Miałam okres, w którym pijałam po 5-6 dziennie.
Teraz staram się ograniczać i nie przekraczać dziennej dawki 3 kaw.
Niestety kawa nigdy na mnie nie działała, nie pobudzała. Potrafiłam wypić kawę i natychmiast zasnąć.
Kawy zatem nigdy nie piłam dla działania kofeiny, a jedynie dla smaku.
Przyjście do domu i wypicie kawy od dawien dawna było dla mnie symbolem relaksu.
Rozpuszczalna z mlekiem. Gorzka.
_________________ Żadnych objaśnień. Odsyłaczy.
Przypisów. Haseł.
Libacja milczących winorośli.
Wszystko zależy od tego
jak długo będziemy zawsze.
Ho ho, ale się uśmiałam.
Nie ma to jak ograniczenie...
Zapewne nie wpadłaś na to, że prócz menstruacji istnieje również "okres czasu" ?
Jakie to pocieszne
Próbujesz być 'fajna'? Nie wychodzi ci.
A propos tematu, żeby za bardzo nie offtopować, dodam, że nie przepadam za sypaną.
Przypisów. Haseł.
Wszystko zależy od tego
(E. Lipska)
Ostatnio zmieniony przez Ewel 23-01-2008, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
To wiele wyjaśnia.
Chociaż to może być lekkie zachwianie osobowości: chłopak mający tytuł "Erotomanka", z końcówką fleksyjną zarezerwowaną dla kobiet
To mnie zmyliło, kajam się ach kajam.
Cytat:
też ci nie wyszło
Moje życia straciło sens
Przypisów. Haseł.
Wszystko zależy od tego
Spożycie zbyt dużej ilości kawy może wywoływać uczucie nerwowości, niepokoju i rozdrażnienia (tzw. "zdenerwowanie kofeinowe").
Podobnie jak herbata wpływa na żółknięcie zębów i może prowadzić do próchnicy.
Ze względu na swoje właściwości pobudzające u większości ludzi utrudnia zasypianie (u nielicznych występuje efekt przeciwny).
Nieznacznie zmniejsza płodność zarówno u mężczyzn jak i u kobiet.
Spożycie dużej ilości kawy przez kobietę w ciąży może zwiększać prawdopodobieństwo martwego urodzenia. W związku z tym zalecane jest, by osoby w ciąży piły do dwóch filiżanek kawy dziennie.
Gotowana kawa może w dużym stopniu wpływać na podniesienie poziomu cholesterolu.
Kawa może zwiększać prawdopodobieństwa ataku serca u osób o wolniejszym metabolizmie (posiadających gen spowalniający detoksykację kofeiny w wątrobie) nawet o 133% w przypadku picia powyżej 4 filiżanek dziennie. Wspomniany gen posiadało 54% osób uczestniczących w badaniu.
Spożycie dużej ilości kawy może zwiększyć prawdopodobieństwo niektórych chorób serca
są tego duże minnusy jak widać : P. Lepiej pić ją z umiarem : >
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Ostatnio zmieniony przez wookaszek 27-01-2008, 12:42, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum