Imię: Albert Fish
Wysłany: 17-01-2008, 22:04
Cytat:
Kto czyta?
Jam! Arkadiusz syn Czesława.
Darn napisał/a:
Jaka powieść wg. was jest najlepsza?
Jak przeczytam wszystkie to wtedy powiem. Z tych których przeczytałem w całości Miasteczko Salem jest najlepsze. Obecnie czytam Lśnienie i mam wrażenie, że ono wejdzie na pierwsze miejsce.
Darn napisał/a:
Czy oglądaliście jakieś filmy na podstwie jego powieści/opowiadań?
Większość. Lśnienie, Dzieci kukurydzy, Zielona Mila i jeszcze kilka.
Jeszcze rok temu miałam straszną fazę na Kinga, chłonęłam jego książki bez żadnego umiaru. Przeszło mi. Ostatnią jego książką jaką czytałam były "Stukostrachy". Muszę przyznać, że mi się podobała. Dość obszerna, podobnie jak "Bastion", która też bardzo mi się podobała. Z jego książek utkwiła mi w głowie również o chłopcu, który zaprzyjaźnił się z niemieckim zbrodniarzem. Przeczytałam ich sporo, ale pamiętam stosunkowo niewiele.
Przy okazji fazy na książki miałam też fazę na filmy, ale nie popisałam się w tej dziedzinie zbyt dużą wytrwałością.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Imię: Albert Fish
Wysłany: 20-02-2008, 15:22
Jako pierwszą książkę Króla w moje ręce trafił Bastion. No i jak widać zainteresował mnie na tyle, że nadal czytam Kinga. Więc może owy Bastion?
Myślę, że to zależy bardziej od indywidualnej psychiki czytelnika i podatności na zabiegi artystyczne jakie stosuje autor, dlatego nie ma uniwersalnej książki, która zachęciłaby każdego do dalszej przygody z Kingiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum