Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1423 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 14-01-2008, 17:19
No normalnie publikuj własny tomik z wierszami! Będzie z Ciebie POETA (przez wielkie E ).
Mój wiersz. Czekam na Wasze komentarze!
"Przyśnij mi się"
Przyśnij mi się!
Tak lekko i zwiewnie, jak tylko potrafisz.
Zostawiłam otwartą furtkę, wystarczy
że przekroczysz moją granicę
jawy i snu.
Wejdź.
Czekałam dostatecznie długo.
Przyśnij mi się!
Ukołysz mnie czule przy dźwiękach liry
niczym boski Apollin..
Zaurocz mnie, głupią owcę, jedną z wielu
w stadzie.
Przyśnij mi się.
Obsyp czułościami.. i nie pytaj o nic.
Okryj mnie kołderką, utkaną z jedwabiu
tęczowych gwiazd.
Przyśnij mi się...
Wejdź pod kołderkę.. i pozostań do świtu
wtulony w mój zapach.
Wysłany: 15-01-2008, 16:19
ania543 powtarzasz sie z tym wtuleniem w zapach. W obu wierszach jest. Poza tym nizbyt mi się podobają. Nie mają ani dobrej składni, ani nie skłaniają do refleksji, nie zachwycają inwencją twórczą. Ot takie jakie zwykle pisze sie na zadanie z polskiego.
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Wysłany: 15-01-2008, 16:32
Cytat:
Czytasz jakieś wiersze?
kiedyś pisałam ale mi przeszło. Czytam, w tym momencie najwiekszy sentyment czuje do Edgara A. Poe, Kaczmarskiego, Leśmiana, Baczyńskiego, Tuwima. To co mi się w Twoich najbardziej nie podoba to kompletny brak jakiejs oryginalności, banalność. No i zgrzyty jeśli chodzi o ruytm czasami
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Wysłany: 15-01-2008, 16:48
**MJ** napisał/a:
Czytam, w tym momencie najwiekszy sentyment czuje do Edgara A. Poe, Kaczmarskiego, Leśmiana, Baczyńskiego, Tuwima.
Szacuneczek co do niektórych twórców.
A wiersze młodzieżowe, np. to na forach albo jak posiadasz to jakieś tomiki rówieśników?
**MJ** napisał/a:
No i zgrzyty jeśli chodzi o ruytm czasami
Z tym że wiersze białe nie mają określonej rytmiki. Ja się rytmiki bardzo trzymam bo sama na tym punkcie mam hopla i zapewniam że tam gdzie jest np. huk i załamanie schematu to tak miało być.
Bądź co bądź ale ja jestem dumna z moich wierszy.
Pozwolę sobie dodać że moje właśnie są inne, bo teraz "oryginalność".. to w zasadzie obwinianie życia i użalanie się nad nim.
Wysłany: 15-01-2008, 16:55
ania543 napisał/a:
Z tym że wiersze białe nie mają określonej rytmiki
Tak, ale wazna jest tez kosmetyka czytania.
Cytat:
A wiersze młodzieżowe, np. to na forach albo jak posiadasz to jakieś tomiki rówieśników?
Posiadam tylko jeszcze jakies tomiki z jakis konkursow w ktorych są też moje wiersze. Reszta mnie nie interesuje
ania543 napisał/a:
Pozwolę sobie dodać że moje właśnie są inne, bo teraz "oryginalność".. to w zasadzie obwinianie życia i użalanie się nad nim.
Oryginalność to oryginalność. Oryginalny temat nie oznacza oryginalnej interpretacji. Mozna napisac cos swojego o puszce zupy pomidorowej i zanudzic wszystkich banalną interpretacją najciekawszego tematu na swiecie
Wysłany: 15-01-2008, 16:59
**MJ** napisał/a:
Posiadam tylko jeszcze jakies tomiki z jakis konkursow w ktorych są też moje wiersze. Reszta mnie nie interesuje
AHA. Heh..
Cytat:
Oryginalność to oryginalność. Oryginalny temat nie oznacza oryginalnej interpretacji. Mozna napisac cos swojego o puszce zupy pomidorowej i zanudzic wszystkich banalną interpretacją najciekawszego tematu na swiecie
Rozumiem.
[ Dodano: 16-01-2008, 15:46 ]
Moje kolejne coś. Komentujcie.
Pozdrawiam!
Wspomnienie
Pamiętam tę noc.
Pamiętam brzęk szkła i oklaski tłumu.
I nasze bicie serc pełnych nadziei
na lepsze jutro.
Pamiętam tę noc
i tłumy gapiów patrzące hen! gdzieś w kruczo- czarne niebo..
I te Twoje oczy zmknięte
w moich dłoniach.
Twoje pierwsze słowa, że teraz bedzie tylko
lepiej,
że liczę się tylko ja i Ty..
Pamiętam tę grudniową noc
i huk petard, który przyjemnie pieścił
nasze uszy..
I płatki lodu wpijające się w moje włosy.
Może dlatego tak je całowałeś?
Pamiętam tę ostatnią-pierwszą noc.
Wtedy oboje pożegnaliśmy żale przeszłości,
oczekując że nic złego już się nam nie zdarzy,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum