Imię: Tullia d'Aragona
Wysłany: 01-04-2007, 09:51
raczej na rowerze nie jezdze...
ale mezczyzna moj zostawil w pt. swoj rower u mnie na noc.
no i wczoraj musialam mu go dostarczyc wiec sie przejechalam.
okrutnie sie balam, ze mi ukradna, bo rowerek pierwsza klasa
nie jaki stam marketowy wiec co za problem zrzucic mnie z niego. hyhy
(u nas duzo okradaja)
Wysłany: 01-04-2007, 09:54
Ja chcę holenderkę.
Ale to po maturze.
I chciałabym i boję się, bo ludzie zaczeli w Krakowie jezdzic tak chamsko jak w Warszawie. Boje sie, ze mnie cos rozjedzie, nawet w drodze do szkoly. Popadam w paranoję.
Przedwczoraj była Masa Krytyczna w Krakowie- fajna akcja, jakieś 150-200 osób na rowerach przejeżdża ulicami i "blokuje" ruchu uliczny.
Dobijaja mnie wasze wypowiedzi. Nie macie o tym zielonego pojecia. Musisz sie przede wszystkim zastanowic poco Ci ten rower i w jakim terenie bedziesz jezdził. Musisz miec swiadomosc ile kilometrow chcesz zrobic w sezonie na tym rowerze. Najważniejsze jest tez to ile pieniedzy mozesz/chcesz na ten rower wydac. Jeśli chcesz wydac mało pieniedzy a chcesz przejechac duzo kilometrów w trudnym terenie to sa dwie rzeczy ktore sie nawzajem wykluczaja. Nie ma opcji zebys dobry rower znalazł w markecie. Rowery z marketu za ok 500 zł to ciagła regulacja, łamiace sie ramy sypiacy sie osprzet i wyginajace sie koła. Musisz miec swiadomosc ze na rowerze drozszym firm np. Author,Cube, Merida, Gary Fischer mozesz przejechac wiecej kilometrow w trudnych warunkach bez obawy ze odpadnie Ci koło Czyli zastanow sie POCO I NACo pozdrowienia
-jeśli chodzi ci o szybką jazdę po mieście to bardzo dobrym wyborem będzie rower kolażowy nie stery są one drogie, ale bardzo wytrzymałe
-jeśli zależy ci na niezawodności to dobrym wyborem będzie wspomniany wcześniej składak
-jeśli zwracasz uwagę na komfort jazdy najlepszym wyborem będzie rower treningowy
-lubisz gringować albo robić inne triki na rowerze polecam bmx' a wyczynowego niestety jego wadą jest pękanie fabrycznych łańcuchu, ponieważ najczęściej są wadliwe (to zmniejsza koszty rowerka)
-jeśli masz durzy zasób finnansowy na ten cel a lubisz jeździć po bardzo nierównym terenie albo skakać z wysokich wzniesień to polecam rower nazywany potocznie dualką jest to rower zbliżony budową do bmx’a ale ma przeżytki jest większy i posiada amortyzowane przednie widełki, dzięki czemu bardzo dobrze pochłania większość wstrząsów (amortyzator przedni powinien mieć, co naj niej 150mm skoku
-jeśli interesuje cię głównie normalna jazda po lesie betonie czy na ścieżkach polnych to zwykły góral wystarczy
-jeśli masz bardzo durzy budżet i chcesz jeździć wyczynowe Np. dh czy fr polecam rower z tylnim amortyzatorem, ale dobre rowery tego typu kosztują około 5 do 8 tysięcy
-natomiast, jeśli lubisz szpanować i chcesz jeździć rowerem po gładkich powierzchniach (chodnik asfalt gładka ścieżka w lesie) idealny będzie rower typu Chopper, ale one są rzadkością i są stosunkowo drogie około 1000 zł i nie źle się trzeba naszukać, aby go znaleźć
Mi ostatnio marzy się taki fajny rowerek w stylu retro Lubie jeździć rowerem, chociaż ostatnio raczej to zaniedbałam.
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum