przepraszam admin ze zalozylam nowy temat:) wiecej sie to nie powtórzy... wiec mamy problem z chlopakiem otorz kochalismy sie 28 dnia cyklu i pekla nam prezerwatywa, wiem ze to nie mozliwe zeby w tym dniu cyklu zajsc w ciaze ale jest 32 dzien a ja dalej nie mam okresu dodam ze kochalismy sie przedostatniego dnia miesiaczki z prezerwatywa i od tego czasu abstynencja do 28 dnia... no i nic ani okresu ani spokoju... jeszcze w ciagu cyklu kiedy mialam dni plodne moj boyfriend robil mi minetke i uwazalismy zaby mial czyste lapki. a i na dodatek powiem ze 30 dnia cyklu robilam test ciązowy <nie robilam rano bo test podobno byl bardzo czuly wiec zrobilam przy najblizszej okazji jak tylko chcialo mi sie siusiu...> no i wyszlo ze nie jestem ale moze test nie wykryl nic... co laski o tym myslicie> a cykle mam nie regularne bo raz jest 28 , 30 a nawet 33 sie zdazylo ale teraz to mam ladna schize ciagler o tym mysle co to bedzie i ciagle latam do lazienki zobaczyc czy nie ma swiatelka w tunelu...
Cześć mam pytanko- kochałam sie z moim chłopakiem podczas dni płodnych bo chcemy mieć dziecko- sprawa wygłąda tak- w sierpniu przerwałam branie tabletek i zastanawiam sie teraz czy udało mi sie zajść w ciaze- kochalismy sie od pierszego dnia płodnego a opuścilismy dwa ostatnie bo ja musiałam wyjechać. Pomóżcie bo nie wiem co mam o tym wszystkim myślec- chciałabym już zrobić test ciażowy ale nie wiem po ilu dniach od ostatniego stosunku można zrobić. CZEKAM NA ODPOWIEDZ
a czy ktoś wie który test jest najlepszy?? najbardziej wykrywalny?? bo chciałabym zrobić już teraz a nie czekać do miesiączki... i ogólnie jakie sa piersze objawy ciazy?? w pierwszych tygodniach??
Objawy odczuwane przez kobiety:
- podstawowym objawem ciąży jest zatrzymanie krwawienia miesiączkowego, szczególnie u kobiet z regularnymi do tej pory cyklami,
- częstsze oddawanie niż do tej pory moczu,
- częste zawroty głowy i omdlenia,
- zmiany łaknienia, tzn. brak lub nadmierny apetyt,
- zaparcia, nudności, wymioty, zgaga, występują od około 6-8 tygodnia i zazwyczaj trwają do około 12-14 tygodnia ciąży,
- zmiany samopoczucia, przede wszystkim jest to zwiększona wrażliwość czuciowa, zmęczenie, drażliwość, nadpobudliwość,
- bolesność piersi występująca od około 6 tygodnia ciąży,
- zmęczenie, zwiększenie potrzeby snu w czasie pierwszych tygodni ciąży,
- kobiety palące odczuwają niechęć do palenia.
Niektóre testy ciążowe dostępne na naszym rynku:
- Clear Blue - test w postaci flamastra, wystarczy umieścić go pod strumieniem moczu na kilka sekund, wynik pomiaru uzyskiwany jest po okolo 3-4 minutach,
- Clearview - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, na wynik pomiaru czeka się około 5 minut,
- Clearview HCG II - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę po tygodniu od zapłodnienia, na wynik pomiaru trzeba poczekać około 5 minut,
- Contrast - test płytkowy, wykrywający ciążę po 12 dniach od zapłodnienia, wynik pomiaru uzyskuje się po około 4 minutach,
- Feri Test - test paskowy, wykrywa ciążę w 14 dni po zapłodnieniu, wykonuje się go rano, na wynik pomiaru czeka się około 5 minut,
- Pink Test - test płytkowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się około 30 sekund,
- Pink Test Disptick - test paskowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, wynik uzyskiwany jest po około 30 sekundach, dla potwierdzenia wyniku negatywnego trzeba poczekać około 5 minut.
- Quick View - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano, stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się minutę.
Potrafię szukać, ale jestem zdenerwowana, bo bardzo zależy mi na tym żeby być w ciąży. Dlatego szukam pomocy u innych. Dzięki wielkie.
/Nie pisz Caps Lockiem. Darn.
[ Dodano: 08-11-2007, 12:15 ]
to znowu ja- a czy mieży sie temperature w pochwie?? Jesli tak to ile jest stopni jeśli jest sie w ciąży?? Ja już nie moge sie doczekać poniedziełku bo mam dostać okres a wcale nie chce- wiec TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI MOCNO I NAPEWNO NAPISZE CZY MI SIE UDAŁO. POZDRAWIAM
E tam, kiedyś w tym wieku to już sięmiało gromadkę bachorów. Jedni lubią się uczyć inni opiekować dziećmi. Są różne zboczenia.
Anulka87 najlepiej zrób test ciążowy, a później idz do ginkologa, zeby potwierdził wynik (o ile będzie pozytywny oczywiości). Mam nadzieję, że to przemyślana decyzja. Życzę powodzenia
Kurde, ja też bym chciała mieć dzieko (adoptowane:P) Na prawę bym chciała. Zaczepiam wszystkie dzieci njakie spotkam na ulicy. Ale najpierw studia muszę skończyć, bo mi nkt dziecka do adopcji nie da. Poza tym, jeszcze chyba za mało odpowiedzialna jestem.
Imię: Aneta
Wysłany: 23-12-2007, 19:50
A mnie dzieci nie rozczulają. Owszem, nie morduję ich wzrokiem, ale nie rwię się ochoczo do potrzymania bobasa.
Szczerze mówiąć denerwuje mnie troszku, jak wszyscy latają nad tym dzieciakiem.. dziecko to dziecko. Podchodzę do niego normalnie.
_________________ "A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć".
Za ukochaną, przyszłą ojczyznę.
kamasutra, Ty juz masz 20 lat, dla wielu to normalny wiek do rodzenia dzieci.
Wiadomo kazdy ma inna wizje swojej przyszlosci, ale w tym wieku wiele dziewczyn wybiera juz swiadomie zamazpojsci i dziecko.
Zaraz kto napisze, ze najpierw szkola, ze zycie zmarnowane, ze to, ze tamto.
Ludzie maja rozne priorytety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum