Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-03-2008, 13:11
Rodzice a przeklinanie.
Autor Wiadomość
Carrot 
i kill u

Imię: Mateusz
Wysłany: 22-12-2007, 18:36   

Alicja napisał/a:
Nieczajew, profanujesz, bluźnisz, grzeszysz! Giń bezbożniku, na stos!
dokladnie to samo mi przyszlo na mysl po przeczytaniu postu ani543 :D
How did you end up in that crowd?

Znak zodiaku: byk

Nieczajew 
*
Peter Kurten

Wysłany: 22-12-2007, 19:52   

ania543 napisał/a:
Nieczajew bezczelny jesteś w tym momencie.
Ba! Bezczelny to mało powiedziane!

Załóż mi sprawę w sądzie cywilnym.

Alicja napisał/a:
Nieczajew, profanujesz, bluźnisz, grzeszysz! Giń bezbożniku, na stos!

:D

Fiona :P 
**
Kochajmy się! ;)

Imię: Dominika
Wysłany: 22-12-2007, 20:36   

Przy rodzicach niet. Przy malo kim wlasciwie :D

Znak zodiaku: panna

[P]Ceemka 
Przyjaciel

Wysłany: 23-12-2007, 14:59   

Nigdy przy matce.
Wystarczy, że ona to robi.
Ze trzy razy przy bracie.

[P]Elektroniczna 
Przyjaciel

Wysłany: 23-12-2007, 15:21   

Tak, przeklinam...Tak, wiem, że to nieładnie i w ogóle...choć nie jest tak że to słowo występuje u mnie jako przecinek...gdybym tylko chciała potrafiłabym swoją frustrację i złość wyrazić piękną polszczyzną...mam sytuację ciut podobną do Gabi z tym, że podejrzewam że u mnie nasilenie jest nieco większe...niektórzy odreagowują stres i złość tym że palą czy piją a ja z racji braku wcześniej wymienionych nałogów muszę sobie czasem zakląć.
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
  Znak zodiaku: ryby

[P]Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 23-12-2007, 16:43   

Elektroniczna napisał/a:
Tak, przeklinam...Tak, wiem, że to nieładnie i w ogóle...

Zawsze zastanawiałem się co w tym nieładnego... To tylko słowa. Co innego rzucać samemu do siebie, ew w eter k****** a co innego nazwać w ten sposób inną osobę.

Czy klnę? Zależy. Staram się świadomie kreować swój wizerunek, więc wszystko zależy od sytuacji. Robię to jednak dość często, głośno i dosadnie. Lubię być szorstki i nieprzyjemny. O ubogie słownictwo raczej sie nie posądzę, gdyby tylko mi zależało mógł bym coś podkreślić bardzo jedwabiście i elokwentnie, nie zawsze jednak o to chodzi. Fajnie czasem obudzić w sobie instynkty i dać ponieść się emocjom, chwili...wyrazić własne uczucia w pierwotny, prymitywny sposób.

Rodzice? Raczej rzadko. Mamie bardzo to przeszkadza, ojcu jest to obojętne. W ich przypadku przeklinanie nie poprawia komunikacji, wręcz ją zaburza. Używam tylko by podkreślić istotę sprawy.

Pozdrawiam
Source.

[P]Elektroniczna 
Przyjaciel

Wysłany: 23-12-2007, 16:58   

Source napisał/a:
Elektroniczna napisał/a:
Tak, przeklinam...Tak, wiem, że to nieładnie i w ogóle...

Zawsze zastanawiałem się co w tym nieładnego... To tylko słowa. Co innego rzucać samemu do siebie, ew w eter k****** a co innego nazwać w ten sposób inną osobę.

Source :) mam nadzieję że zacytowanie mnie miało tylko na celu płynne przejście do sedna Twojej wypowiedzi...napisałam to ze specyficznym wydźwiękiem, którego nie słychać bo piszę a nie mówię...no cóż to tylko niedoskonałe słowa.
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."

[P]Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 23-12-2007, 17:14   

Elektroniczna napisał/a:
Source :) mam nadzieję że zacytowanie mnie miało tylko na celu płynne przejście do sedna Twojej wypowiedzi...napisałam to ze specyficznym wydźwiękiem, którego nie słychać bo piszę a nie mówię...no cóż to tylko niedoskonałe słowa.

Mało istotne jak ja to odbieram. Ważne, jak dzięki Tobie inni odbiorą to, co napisałem.

Musimy zdać sie na słowa i intuicje czytających, ew na zdolność do manipulacji przekazem.

P.S

Dlatego nigdy nie używam emotów, by być NIErozumianym, by zmuszać do zastanowienia się, co maiałem na myśli.
Nie ważne jak bym się starał, każdy i tak zrozumie mnie, na swój sposób.

"W rzeczywistości sztuka odzwierciedla widza, nie życie" - Oscar Wilde.

Pozdrawiam.
Source.

[P]Elektroniczna 
Przyjaciel

Wysłany: 24-12-2007, 21:12   

Source napisał/a:
Elektroniczna napisał/a:

Mało istotne jak ja to odbieram. Ważne, jak dzięki Tobie inni odbiorą to, co napisałem.

Strasznie ostatnio poszedłeś w manierę skrajności...o ile na początku Twoje myśli były jakoś spójne tak teraz widzę w nich straszne rozproszenie...jakiś taki wewnętrzny rozdźwięk...ale to tylko moje odczucie

Source napisał/a:
Musimy zdać sie na słowa i intuicje czytających, ew na zdolność do manipulacji przekazem.

P.S

Dlatego nigdy nie używam emotów, by być NIErozumianym, by zmuszać do zastanowienia się, co maiałem na myśli.
Nie ważne jak bym się starał, każdy i tak zrozumie mnie, na swój sposób.

I znów manipulacja, manipulacja i chęć skłaniania do myślenia...no i wszystko ładnie i pięknie, ale nie zgadzam się z tym że nie zależy Ci na tym by być zrozumianym. To tyle, bo jest bardzo nie na temat.

Co do przeklinania to nadal nic u mnie się nie zmieniło, czasami sobie przeklinam choć faktem jest że ostatnio jakoś tego u mnie mniej.

Alearan 
+++++

Imię: Mala Cavilla
Wysłany: 24-12-2007, 21:21   

Source napisał/a:
Zawsze zastanawiałem się co w tym nieładnego... To tylko słowa.

A pierdnięcie to tylko wypuszczanie z siebie gazów. Prawie jak oddychanie - a mimo to, nie robi się tego w towarzystwie.

[P]Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 24-12-2007, 22:48   

Elektroniczna napisał/a:
Strasznie ostatnio poszedłeś w manierę skrajności...o ile na początku Twoje myśli były jakoś spójne tak teraz widzę w nich straszne rozproszenie...jakiś taki wewnętrzny rozdźwięk...ale to tylko moje odczucie

Zastanawiałem się czy aż tak widoczne jest to, iż przejeżdżam właśnie przez życiowy zakręt. Mam ostatnio pewne problemy ze sobą, ze światem mnie otaczającym, z własnymi myślami. Takie lekkie zagubienie...nie mylić z dołem. Muszę oszacować gdzie się dokładnie znajduję i dokąd dokładnie zmierzam. Bądźmy nadziei że mi się poprawi.

Alearan napisał/a:
A pierdnięcie to tylko wypuszczanie z siebie gazów. Prawie jak oddychanie - a mimo to, nie robi się tego w towarzystwie.

Tak troszkę nie do końca.

Wulgaryzmy też mają jakiś sens, jakieś znaczenie - w wypuszczaniu gazów nic takiego nie widzę. Puszczanie bąków bardziej bym do bekania porównał.

Bardziej fascynowało mnie to, czym się różni np "zajebiście" od fajnie. Ten sam sen, a reakcja słuchacza na to pierwsze zdarza sie negatywna.

Pozdrawiam
Source.

[P]Elektroniczna 
Przyjaciel

Wysłany: 24-12-2007, 23:23   

Source napisał/a:
Elektroniczna napisał/a:

Zastanawiałem się czy aż tak widoczne jest to, iż przejeżdżam właśnie przez życiowy zakręt. Mam ostatnio pewne problemy ze sobą, ze światem mnie otaczającym, z własnymi myślami. Takie lekkie zagubienie...nie mylić z dołem. Muszę oszacować gdzie się dokładnie znajduję i dokąd dokładnie zmierzam. Bądźmy nadziei że mi się poprawi.

W takim razie w ramach osobistych życzeń świątecznych życzę Ci wewnętrznego spokoju i uporządkowania "siebie".

karoola 
**
CIRSTAN

Imię: Karoilina
Wysłany: 28-12-2007, 22:28   

fobia napisał/a:
wszyscy klniemy na kupe. Taki domowy klimat sie robi.

haaa znam to z autopsji.. Rodzice nie zwracają na to najmniejszej uwagi.. Już znajomi częściej..

:**
  Znak zodiaku: koziorozec

wookaszek 
Przyjaciel

Imię: Łukasz
Wysłany: 29-12-2007, 09:35   

przy rodzicach w sumie nie, zdarzy mi się pod nosem, ale usłyszeli tylko parę razy ; p. Przy znajomych zdarza się w sporych ilościach ; >
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
  Znak zodiaku: bliznieta

Monisia 

Imię: Monika
Wysłany: 29-12-2007, 20:45   

W ogóle nie przeklinam, czyli nie ma takiej opcji aby przy rodzicach to robić.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu