Czy ktoś czytał tą książkę? Ja czytałam w podstawówcę i bardzo mi się podobała. Jest piękną książką i przygodówką w sumie. Takie książki warto czytać. Najbardziej z tych postaci podobała mi się Mary. Proszę wypowiedzcię się na ten temat.
_________________ Wolność jest jak dzika natura. To jest w waszych rękach **********! To wasz dzień ostatni ,wasz dzień ostatni **********!
Czytałem książkę, oglądałem film. Takie sobie, średnie.
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Czytałam i oglądałam film. Z książki najbardziej utkwiła mi w głowie okładka. Nie zachwyciła mnie, nie wracam do niej. Większe wrażenie wywarły na mnie "Dzieci z Bullerbyn".
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Imię: Ola
Wysłany: 23-02-2008, 13:49
Kiedy byłam młodsza czytałam kilka razy, ale głównie dlatego że mi się nudziło, a nie dlatego że tak bardzo mi się podobała. Film chyba też kiedyś oglądałam ale w przeciwieństwie do kamasutry, kiedy czytam zapamiętuję więcej i dokładniej. Książka podoba mi się, ale nie zachwyca.
bardzo mi się podobała ta książka. film też był fajny.
ale z lektur szkolnych, to jednak najbardziej plakałam przy psie, który jeździł koleją i chłopcach z placu broni.
a z późniejszych, to jak kończyłam kamienie na szaniez jadąc do szkoły autobusem popłakałam się trzymając sie żółtej poręczy i ludzie częstowali mnie chusteczkami i mówili jak to oni to czytali, to też plakali, że to bardzo ladna książka.
a wracając do tajemniczego ogrodu, to pamiętam, że na zadanie miałam zaprojektowanie okładki tej książki. boże, jaka była ładna!. ładniejsza nawet niż dekoracja klasy, którą zrobilam na pierwszy dzień wiosny, a żeby była jasność dzięki moim dekoracjom nasza klasa wygrywała zawsze konkurs na najładniejszą klase. potem przezemnie rysowane, malowane, robione rzeczy robiły za dekoracje innych, większych szkolnych imprez. taka byłam fajna!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum