Nie wiem czy surowe jajka mozna zaliczyc do uzywek;p ale mam pytanie odnoscnie tego.
Jak myslicie, surowe jajko wzbogaca orgaznim o wiecej bialka niz gotowane ?
Piliscie\jedliscie kiedys takowe jajo? jak smakuje? jaka roznica jest miedzy gotowanym a surowym?
Czesto na filmach, zazwyczaj boxerskich wlasnie widac jak to bokserzy wcinaja surowe jajka, cos w rodzaju diety.
Jakie jest wasze zdanie?
Czesto na filmach, zazwyczaj boxerskich wlasnie widac jak to bokserzy wcinaja surowe jajka
Także wokaliści, bo dobrze na gardło działa
Ja lubię kogel mogel, a także ubite białka z cukrem
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
Nastała bieda.
W domu same jaja.
Ani buraka ani marchwi nie widać.
Ani nawet ziemniaka czy chociażby chleba.
Tylko jaja.
Więc jem je codziennie.
Surowe.
Bo nie mma gdzie ich ugotować.
Surowe jajko musi smakować jak surowe jajko. Gdyby tak nie smakowało nie byłoby surowym jajkiem.
Może kojarzyć się z innym smakiem, ale nigdy nie będzie tak samo smakowało.
_________________ Black is like the silence of the body after death, the close of life.
Kandinsky
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum