Co za różnica czy ktoś jest homo czy hetero? Moim zdaniem ważne, żeby mu z tym było dobrze i najlepiej, żeby się tym nie chwalił, bo to jest takie średnio sympatyczne (parady równości mam na myśli)...
_________________ TY ZA MNIE NIE UMRZESZ, WIĘC NIE MÓW MI JAK MAM ŻYĆ!!!
Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 30-11-2007, 19:59
Najważniejsze jest żeby pomiędzy dwoma osobami była miłośc.
Po co jakaś kobieta, któa czuje, że nie będzie nigdy szczęsliwa z mężczyzną ma się z nim wiązać i marnować sobie życie?
Nic nie mam do homoseksalistów, w tej sprawie jestem tolerancyjną osobą.
Neistety jednak w przeciwieństwie do mojej mamy.
Sama się zresztą zaczynam zastanawiać czy czasem nie jestem les.
Najważniejsze jest żeby pomiędzy dwoma osobami była miłośc.
Właśnie.
Ale często można usłyszeć, że środowiska homoseksualne same się przyczyniają do nietolerancji organizacją parad czy afiszowaniem się ze swoją odmiennością. Gdyby siedzieli w domu i się nie pokazywali, nie byłoby żadnego problemu. To podejście typu "nie mam nic przeciwko gejom, dopóki są daleko ode mnie", czyli wmawianie sobie samemu, że się jest tolerancyjnym...
Zdarza się.
Nie mam nic przeciwko nim czy ich widzę czy nie.
Ale nie wiem czy takie pary powinny adoptować dzieci.
_________________ pod światło widać jak bardzo się różnimy.
Ludzie parady to nie tylko srodowisko homoseksualne!
Poza tym ostatnio mialam okazje dyskutowac na gronie z pewnym homoseksualista i dowiedzialam sie, ze parady im takze nie zawsze sie podobaja...
To tak jakby jakis muzelamnim ocenial nas po procesji Bozego Ciala...
Jaki ma obraz? Ze ida dzieci w bialych kieckach i sypia kwistaki pod nogi, mezczyznie odzianemu w sukienke ktory idzie pod baldachimem...
Kwestia postrzegania.
Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 30-11-2007, 20:44
merel napisał/a:
Ale nie wiem czy takie pary powinny adoptować dzieci.
Co do adoptowania, to nie uważam tego za dobry pomysł.
Kiedys byłąm temu przeciwna, teraz po prostu nie mam zdania.
Ale nie wydaje mi sie, żeby dziecko wychowywane np. przez dwie kobiety było później heteroseksualne.
Tutaj nie chodzi o formę Parad Równości, ale generalnie o obnoszenie się ze swoją orientację seksualną.
Teraz jeszcze powinno się zrobić społeczne kampanie, na wzór "Niech nas zobaczą", żeby pokazać wszystkie 'dyskryminowane grupy' jakie mamy w Polsce - pokażmy jak bardzo tolerancyjni jesteśmy.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wysłany: 30-11-2007, 20:55
Na paradach jest fajnie, byłam już kilka razy
Szkoda, że nie ma innych okazji, by "porozmawiać" (jesli tak to w ogóle można nazwać) z Młodzieżą Wszechpolską.
Swego czasu byłam mocno zainteresowana feminizmem (zresztą nadal jestem, ale nie mam na razie czasu chodzić na spotkania)- feministki idą w równym szeregu z homo i ich heteryckimi znajomymi. Środowiska te są dość mocno związane.
Wszystko to fajni, uśmiechnięci, sympatyczni ludzie, a i pokrzyczeć sobie można- o wolność naszą i waszą xD
Jeśli już dążyć do zakazu parad, to może zlikwidować również procesje na Boże Ciało? Pytanie czysto teoretyczne.
Przecież to również jest jakaś "promocja", tyle, że religii.
A to my-polacy jestesmy tolerancyjni??????????? o_O
To jest jedna z ostatnich cech jakie przypisalabym polsce jak narodowi - tolerancja.
Polska nie jest gotowa na takie kampanie. I obawiam sie ze dlugo nie bedzie.
Alicja napisał/a:
Tutaj nie chodzi o formę Parad Równości, ale generalnie o obnoszenie się ze swoją orientację seksualną.
Otoz to. Wielu homoseksualistow - wiekszosc w stosunku do tych ktorzy w paradzie uczestnicza - ze swoja orientacja nie obnosi sie.
To jest jedna z ostatnich cech jakie przypisalabym polsce jak narodowi - tolerancja.
Polska nie jest gotowa na takie kampanie. I obawiam sie ze dlugo nie bedzie.
W Polsce ludzie albo usilnie chcą pokazać, że są cholernie tolerancyjni i pokazują, że akceptują dosłownie wszystko albo nie akceptują niczego i wszyscy wokół są chorzy.
Nigdzie nie napisałam, że Polska jest krajem tolerancyjnym.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wysłany: 30-11-2007, 21:00
Erill napisał/a:
Alicja napisał/a:
pokażmy jak bardzo tolerancyjni jesteśmy.
To chyba była ironia
Erill napisał/a:
wiekszosc w stosunku do tych ktorzy w paradzie uczestnicza - ze swoja orientacja nie obnosi sie.
Co przez to rozumiemy? Ukrywanie się? Bo przecież parada to masowe przejście par gejów i lesbijek i nie tylko za rękę- gdyby działo się to na codzień, ale było bardziej rozproszone po mieście- nadal nie byłoby akceptowane. Nic to w sumie nie zmienia, myślę, że trzeba po prostu poczekać.. I tak jest dobrze, patrząc na wyniki ankiety u góry.
dosc... ~~
dzisiaj na lodowisku, spokojnie sobie jezdze
a tu nagle widze 2 kolesi trzymajacych sie za rece...
na poczatku taki szkok, wtf?
ale po chwili myslenia - przeciez to moglo tylko tak wygladac, jeden sie prawie wywalil ten 2 go zlapal i tak moglo to wyjsc...
niestety. jada dalej trzymaja sie za rece.
az mi sie niedobrze zrobilo... potem jeszcze jeden zlapal drugiego za talie i tak go "prowadzil" zeby sie nie wywalil... ~~
a co lepsze jeden z tych chlopakow chodzi do mnie do szkoly...
gdy widze takie cos to robi mi sie poprostu niedobrze...
gdy dziewczyny tak robia, to nic, ale gdy widze dwoch kolesiow ktorzy sie tak zachowuja to poprostu az cos sie tak... ~~
boze....
_________________ It’s got to be, easy to see
What everyone takes out of me
Knocking me down, dragging me out
How did you end up in that crowd?
a tu nagle widze 2 kolesi trzymajacych sie za rece...
No i??
Carrot napisał/a:
niestety. jada dalej trzymaja sie za rece.
Bosz.. istny dramat. Oni niestety dalej maja czelnosc trzymac sie za rece w miejscu publicznym! OMG!
Cytat:
az mi sie niedobrze zrobilo... potem jeszcze jeden zlapal drugiego za talie i tak go "prowadzil" zeby sie nie wywalil...
No i??
Cytat:
gdy widze takie cos to robi mi sie poprostu niedobrze...
A jak jakis koles niemal uprawia sex z laska na lawce w parku to pewnie jest to bardziej okej widok...?
Carrot napisał/a:
gdy dziewczyny tak robia, to nic, ale gdy widze dwoch kolesiow ktorzy sie tak zachowuja to poprostu az cos sie tak...
Drzugocąca swiadomosc...
Ze dwoch kolesi mialo czelnosc zlapac sie po prostu za reke i podtrzymac za talie w miejscu publicznym!! Bosz.. szczyt zgorszenia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum