Wysłany: 17-11-2007, 12:28 Falowane / krecone wlosy a grzywka?
No wiec mam takie pytanie .. co myslicie o grzywce jezli ma sie wlosy krecone lub falowane? bo zastanawiam sie czy sobie nie zrobic.. ale moje wlosy nie sa proste tylko poskrecane.. i obawiam sie, ze gdy zrobie sobie grzywke, to pokreci mi sie ona i nie bedzie to zaciekawie wygladac .. wyjsciem jest uzywanie prostownicy, ale strasznie wlosy niszczy .. wiec co myslnicie o tym? macie moze grzywke przy kreconych wlosach? albo znacie kogos kto tak ma? jak wyglada?
_________________ zamigotał świat tysiącem barw ..
Imię: Ola
Wysłany: 17-11-2007, 12:41
moja siostra ma falowane włosy i zrobiła sobie grzywkę kiedyś. wygladała strasznie. nie dało sie jej ładnie umodelować bo sterczała po każdym myciu włosów. nie wiem jak wygladasz ani jakie masz włosy więc może nie bedziesz miała takich problemów z grzywką. najlepszym rozwiązaniem jest zaryzykować
jedna koleżanka na roku u mnie ma kręcone włosy i taką trochę podłużną twarz. I jej grzywka zdecydowanie nie pasuje. a co do pomysłu z prostownicą... IMHO dziwnie by wyglądało: kręcone włosy i wyprostowana grzywa
jedna moja znajoma tez prostowala sobie grzywke przy kreconych wlosach .. przyznam, ze nie tak zle to wygladalo .. ale wsumie tez wszystko zalezy od osoby, kazdemu pasuje co innego..
_________________ zamigotał świat tysiącem barw ..
Naprawdę dużo zależy (już pomijając to czy komuś pasuje czy nie) od dobrego obcięcia....moja przyjaciółka ma kręcone włosy i "robiła" grzywkę dwa razy...za pierwszym razem było to koszmarne bo włosy zwijały się w puchatą kulkę i sterczały przy czole nie wiadomo po co....za drugim razem została obcięta tak, że nawet niespecjalnie musi używać prostownicę żeby włosy były ułożone tak jak chce....ale też z drugiej strony sporo zależy od tego jak bardzo włosy są kręcone (u mojej przyjaciółki są one średnio skręcone)
Dobrze byłoby też, żeby sam fryzjer Ci podpowiedział jak zapatruje się na grzywkę u Ciebie
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Imię: Agnieszka
Wysłany: 17-11-2007, 17:08
Nie polecam takiego zestawienia, bo będziesz się jedynie męczyć i złościć. Nawet jeśli wyprostujesz albo jakoś ułożysz, to wyobraź sobie co będzie jak będzie padał deszcz lub śnieg i chodź trochę zmoknie.
Imię: Agatka
Wiek: 18 Dołączyła: 17 Wrz 2006 Posty: 185 Skąd: z Polski ;]
Wysłany: 17-11-2007, 17:32
Nie wiem dlaczego wszyscy jesteście anty co do grzywki przy kręconych włosach ;| ja mam kręcone wlosy, nawet dosyć mocno kręcone i mam grzywkę z przedziałkiem na bok. Gdy zmieniłam fryzurę na taką, wszyscy stwierdzili że wyglądam lepiej
Twarz mam podłużną i NIE prostuję grzywki. Jak dla mnie to wogóle beznadziejny pomysł... Owszem, nie mogę powiedzieć, żeby moja grzywka układała się idealnie, bo na początku do obcięcia tak nie było, ale jest coraz lepiej. Przy kręconych włosach jest ważne, żeby nie obciąć za krótko włosów, bo się skręcą. Nie wiem dlaczego tak wiele fryzjerów tego nie rozumie
Kiedyś będąc u fryzjerki chciałam obciąć z tyłu włosy, bo miała taki "ogon". Babka rozczesała mi tylko włosy z tyłu i sedziłam na fotelu całe 5 minut w domu jak się roczesałam, to musiałam iść do innego fryzjera na generalne cięcie i cieniowanie
arkhasis jesli masz jakieś pytania dotyczące grzywki i kręconych włosów, to chętnie pomogę
_________________ Na dnie serca pozostanie zawsze ślad...
Oj tam tak można się spierać i doradzać...dobre- niedobre, pasuje- nie pasuje...najlepiej będzie arkhasis jak sama zetniesz i sprawdzisz....jak będzie źle to włosy i tak odrosną i będziesz bogatsza w doświadczenie, a jak będzie dobrze to też będzie to jakaś informacja...nie ma co się bać, to tylko włosy.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum