Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-05-2008, 23:21
Falowane / krecone wlosy a grzywka?
Autor Wiadomość
arkhasis 
*

Imię: Gośka
  Wysłany: 17-11-2007, 12:28   Falowane / krecone wlosy a grzywka?

No wiec mam takie pytanie .. co myslicie o grzywce jezli ma sie wlosy krecone lub falowane? bo zastanawiam sie czy sobie nie zrobic.. ale moje wlosy nie sa proste tylko poskrecane.. i obawiam sie, ze gdy zrobie sobie grzywke, to pokreci mi sie ona i nie bedzie to zaciekawie wygladac .. wyjsciem jest uzywanie prostownicy, ale strasznie wlosy niszczy .. wiec co myslnicie o tym? macie moze grzywke przy kreconych wlosach? albo znacie kogos kto tak ma? jak wyglada?

Znak zodiaku: baran

lestat 
*
sad angel

Imię: Przemek
Wysłany: 17-11-2007, 12:35   

wszystko zależy w dużej mierze od kształtu twarzy :) zawsze możesz 'symulować' grzywke, zeby przekonać sie jak będziesz wyglądac :)
  Znak zodiaku: rak

arkhasis 
*

Wysłany: 17-11-2007, 12:39   

ksztal twarzy mam podlozny.. probowalam, pytalam sie jak wygladam jedni mi mowili ze fajnie drudzy, ze beznadziejnie.. a ja sama juz nie wiem

legalna 
Przyjaciel
nieprzeciętna

Imię: Ola
Wysłany: 17-11-2007, 12:41   

moja siostra ma falowane włosy i zrobiła sobie grzywkę kiedyś. wygladała strasznie. nie dało sie jej ładnie umodelować bo sterczała po każdym myciu włosów. nie wiem jak wygladasz ani jakie masz włosy więc może nie bedziesz miała takich problemów z grzywką. najlepszym rozwiązaniem jest zaryzykować ;)

Znak zodiaku: wodnik

lestat 
*
sad angel

Imię: Przemek
Wysłany: 17-11-2007, 12:42   

jedna koleżanka na roku u mnie ma kręcone włosy i taką trochę podłużną twarz. I jej grzywka zdecydowanie nie pasuje. a co do pomysłu z prostownicą... IMHO dziwnie by wyglądało: kręcone włosy i wyprostowana grzywa :559:
  Znak zodiaku: rak

arkhasis 
*

Wysłany: 17-11-2007, 12:47   

a to chyba jednak nie zaryzykuje :)
Ostatnio zmieniony przez arkhasis 17-11-2007, 12:48, w całości zmieniany 1 raz  

legalna 
Przyjaciel
nieprzeciętna

Imię: Ola
Wysłany: 17-11-2007, 12:50   

lestat napisał/a:
dziwnie by wyglądało: kręcone włosy i wyprostowana grzywa

nie dlaczego, moja kolezanka kręci sobie włosy ale grzywke pozostawia prostą, ładnie to wygląda.

arkhasis 
*

Wysłany: 17-11-2007, 12:52   

jedna moja znajoma tez prostowala sobie grzywke przy kreconych wlosach .. przyznam, ze nie tak zle to wygladalo .. ale wsumie tez wszystko zalezy od osoby, kazdemu pasuje co innego..

Elektroniczna 
Przyjaciel

Wysłany: 17-11-2007, 14:26   

Naprawdę dużo zależy (już pomijając to czy komuś pasuje czy nie) od dobrego obcięcia....moja przyjaciółka ma kręcone włosy i "robiła" grzywkę dwa razy...za pierwszym razem było to koszmarne bo włosy zwijały się w puchatą kulkę i sterczały przy czole nie wiadomo po co....za drugim razem została obcięta tak, że nawet niespecjalnie musi używać prostownicę żeby włosy były ułożone tak jak chce....ale też z drugiej strony sporo zależy od tego jak bardzo włosy są kręcone (u mojej przyjaciółki są one średnio skręcone)

Dobrze byłoby też, żeby sam fryzjer Ci podpowiedział jak zapatruje się na grzywkę u Ciebie
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
  Znak zodiaku: ryby

miyako 
Zasłużeni

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 17-11-2007, 15:33   

Mam koleżankę, która ma falowane włosy i grzywkę. Wygląda tragicznie. Dlatego też nie doradzam. ;)

Znak zodiaku: bliznieta

Ollcia13 
*

Imię: Olcia
Wysłany: 17-11-2007, 16:24   

grzywka dla kreconych wlosów to samobojstwo :P
nie wierzysz, zapytaj sie fryzjera ;)

ps. sama jestem posiadaczką loków, wiem cos o tym :)

Znak zodiaku: panna

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 17-11-2007, 17:08   

Nie polecam takiego zestawienia, bo będziesz się jedynie męczyć i złościć. Nawet jeśli wyprostujesz albo jakoś ułożysz, to wyobraź sobie co będzie jak będzie padał deszcz lub śnieg i chodź trochę zmoknie.

Znak zodiaku: strzelec

kicia90 
*
*~róbta co chceta~*

Imię: Agatka
Wysłany: 17-11-2007, 17:32   

Nie wiem dlaczego wszyscy jesteście anty co do grzywki przy kręconych włosach ;| ja mam kręcone wlosy, nawet dosyć mocno kręcone i mam grzywkę z przedziałkiem na bok. Gdy zmieniłam fryzurę na taką, wszyscy stwierdzili że wyglądam lepiej ;)

Twarz mam podłużną i NIE prostuję grzywki. Jak dla mnie to wogóle beznadziejny pomysł... Owszem, nie mogę powiedzieć, żeby moja grzywka układała się idealnie, bo na początku do obcięcia tak nie było, ale jest coraz lepiej. Przy kręconych włosach jest ważne, żeby nie obciąć za krótko włosów, bo się skręcą. Nie wiem dlaczego tak wiele fryzjerów tego nie rozumie :/

Kiedyś będąc u fryzjerki chciałam obciąć z tyłu włosy, bo miała taki "ogon". Babka rozczesała mi tylko włosy z tyłu i sedziłam na fotelu całe 5 minut :559: w domu jak się roczesałam, to musiałam iść do innego fryzjera na generalne cięcie i cieniowanie :/

arkhasis jesli masz jakieś pytania dotyczące grzywki i kręconych włosów, to chętnie pomogę :D

Żelowa 
tnemarepmet

Imię: Aneta
Wysłany: 17-11-2007, 19:11   

uuuuu... taka grzywka nie wygląda dobrze ;| wierzcie mi..

Elektroniczna 
Przyjaciel

Wysłany: 17-11-2007, 20:51   

Oj tam tak można się spierać i doradzać...dobre- niedobre, pasuje- nie pasuje...najlepiej będzie arkhasis jak sama zetniesz i sprawdzisz....jak będzie źle to włosy i tak odrosną i będziesz bogatsza w doświadczenie, a jak będzie dobrze to też będzie to jakaś informacja...nie ma co się bać, to tylko włosy.
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
  Znak zodiaku: ryby

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu