Jak to u was wygadalo\wyglada z ocenami w pierwszej klasie w szkolach srednich Lo, tech.
U mnie aktualnie, a chodze do tech informatyczengo oceny spadly o niemal 2 stopnie^^
nigdy nie bylem przyzywczajony do takiego ogromu pracy;p
To zależy na jakim poziomie była nauka w gimnazjum czy w podstawówce...bywa tak że ktoś kto powiedzmy w gimnazjum miał same piątki trafia do dobrego liceum gdzie poziom jest naprawdę wysoki i zaczynają się trójki czy jeszcze gorsze stopnie...a bywa tak, że ktoś w dobrym gimnazjum miał 3 a po przejściu do liceum okazuje się że ma piątki...można to jeszcze odnieść do innych kryteriów i do sytuacji każdego z osobna...ale nie należy na pewno uogólniać (nie mówię też że Ty to robisz), że jeśli się w gimnazjum miało takie a takie oceny to one będą z liceum lepsze/gorsze
u mnie osobiście kształtowało się to różnie z niektórych przedmiotów zaczęłam mieć lepsze oceny a z niektórych wręcz przeciwnie.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Hmm.
Patrząc na średnią z szóstej klasy, a tą z pierwszej gimnazjum to zjechałam o 0,8. Ba koniec gimnazjum, w porównaniu z końcem podstawówki był to 1 stopień bodajże. W pierwszej klasie LO było 1,2 mniej niż na koniec gimnazjum. Równia pochyła
Też nie mogłam się przyzwyczaić do ilości nauki w liceum. Cholernie się stresowałam itd. Teraz już się z tym oswoiłam, ale nie wróżę sobie wyższej średniej.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Imię: Ola
Wysłany: 16-11-2007, 17:29
Ja w gimnazjum przy oddawaniu klasówek modliłam sie o 5 ewentualnie o 4 jezeli wiedziałam że mi źle poszło. Dziś kiedy facetka od biologii oddawała klasówki cała klasa się modliła "tylko nie jedynka, tylko nie jedynka..."nawet śmiesznie to wyglądało . Moje oceny spadły do 3, 2 i niestety 1 co w gimnazjum było rzadkością. Ale powoli sie przyzwyczajam że mimo ze sie więcej uczę niż w gimnazjum to oceny będą gorsze.
U mnie zdecydowanie oceny spadły po przejściu z gimnazjum do liceum. Całą podstawówkę i gimnazjum miałam zawsze świadectwo z wyróżnieniem. Po zakończeniu roku w pierwszej klasie LO, popłakałam się, bo to było moje pierwsze świadectwo bez czerwonego paska. To była dla mnie tragedia, ale z czasem się do tego przyzwyczaiłam, gdyż nie miałam innego wyjścia i doszłam do wniosku, że oceny wcale nie są najważniejsze (jedni musieli ciężko pracować na 3, kiedy inni wykorzystywali swój urok osobisty i byli górą). Przeżyłam do końca LO bez świadectwa z wyróżnieniem
_________________ Kiedyś ktoś Cię opuści- uświadom to sobie, bądź na to gotowy, mniej boli...
W trzeciej klasie gimnazjum miałam średnią 5,2 natomiast w pierwszej klasie była to już średnia 4,0. Większość tak ma, nie wszyscy, bo oczywiście są wyjątki.
Cieszę się z ocen dostatecznych. Piątki to tylko z jakiś prezentacji, w-f czy zapowiedzianej kartkówi. Nie przejmuję się tak tym, bo oceny nie są najważniejsze. Tylko moja mamuszka jakoś nie może się przyzwyczaić. Ale nie ma wyjścia.
_________________ pod światło widać jak bardzo się różnimy.
Na razie jest dobrze, w gimnazjum miałem średnią 5.43 a teraz jak na razie nie jest źle, jeszcze trói mi sie nie udało złapać fartem, koło 6 czwórek, jakieś 20-25 piątek i 4 szóstki w tym 2 z chemii i jedna z biologii (profil biol-chem). Nie jest tak źle, bałem się że bedzie gorzej niz w gimn, ale jak widać chyba rzeczywiście było ono 'najlepszym' w mieście i coś tam umiem. Zobaczymy jak będzie dalej, na pewno jakieś 3 się złapie bo czasami jest masakryczny nawał materiału ale cóż poradzić... Gdyby się udało pasek mieć to byłbym bardzo zadowolony, nie mówiąc już o średniej 5.0 co jest szczytem marzeń. Na razie moje oceny takie dobre bo nie zdążyła sie do mnie dorwać prof od fizyki i polaka
Ostatnio zmieniony przez zskywalker 16-11-2007, 20:05, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Agnieszka
Wysłany: 16-11-2007, 21:23
Z reguły 1 klasie oceny mocno spadają w porównaniu z gimnazjum, bo chcą przesiać ludzi. Natomiast w następnych latach już jest lepiej i łatwiej.
Sama tak miałam że na początku była masakra, a teraz nie jest źle. Z niektórych przedmiotów mam nawet lepsze oceny. Ale fakt człowiek uczy się doceniać nieraz nawet to 2.
mi jak narazie spadły tak średnio o 1-2 stopnie, no ale też oczywiście zależy z czego, nie jest tak źle, chociaż materiału jest ogrom, ale kto się wszystkiego uczy... dlatego część odpuszczam i doceniam 2-3
_________________ Bóg mi przebaczy. To jego zawód.
— Heinrich Heine
jeśli w gimnazjum miałeś średnią 5.43 to albo gimnazjum było z dupy, albo miasto, skoro to gimnazjum jest najlepsze
taaaa albo Twoja Stara jest zazdrosny
Mam Ci wypisać osiągnięcia wszystkie? Zreszta lata mi to czy wierzysz w to czy nie ale jakoś dostałem się do najlepszego liceum w mieście z pierwszego miejsca na biol-chem.
Ha ha Laureat z biologii, półfinalista matma i wyrożnienia w innych konkursach matematycznych,półfinalista geografia ,6 miejsce na Mistrzostwach Śląska w kolarstwie górskim, Wyróżnienie w konkursie na instrument(tata zrobił ale kij z tym ) finał miejskiego konkursu z informatyki i techniki, 5 miejsce w ogólnopolskim konkursie ekologicznym (Zawiercie, drużynowy) wyróżnienie w konkursie ortograficznym (rejonowy) do tego uczestnictwo w klubie europejskim i robienie przedstawień na dni europejskie + 3 miejsce w konkursie wiedzy o unii. Żadnej szóstki nie miałem naciągnietej, wszystkie zasłużone 94 punkty z egzaminu, 200/200 z rekrutacji(laureat), drugi raz stypendium Prezydenta Miasta
No teraz ty się pochwal jak esteś mądry i wspaniały, masz najlepsze gimnazjum świata itd. ... Ale warna dostać w ogóle na jakimkolwiek forum to rzeczywiście trzeba mieć talent
Ostatnio zmieniony przez zskywalker 17-11-2007, 10:26, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum