Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
11-03-2008, 21:51
Jak zaimponować dziewczynie???
Autor Wiadomość
merel 
Boska i skromna.

Wysłany: 29-10-2007, 18:28   

**MJ** napisał/a:
"Bądź sobą" i "Jesli tego nie docenia nie jest ciebie warta" to chyba najczesciej powtarzane frazesy które tak naprawdę znaczą wielkie nic.

Zgadzam się. Czasami warto dać z siebie coś więcej niż tylko 'być sobą' i liczyć na akceptację.

vreala 
*

Wysłany: 29-10-2007, 18:41   

kup jej samochód, na pewno poleci na Ciebie

Znak zodiaku: koziorozec

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 29-10-2007, 18:52   

Nibylandia napisał/a:
Czasami warto dać z siebie coś więcej niż tylko 'być sobą
Nie nie nie, tzn.. tak ale nie o to konkretnie mi chodzilo. Bycie sobą jest ważne, tylko ze kazdy z nas jest sobą. W wiekszosci sytuacji i przypadkow. Czasem po prostu to jak czlowiek sie zachowuje odbiega od naszego wyobrazenia tego jak wg nas powinien sie zachowywac. Mimo ze nam wydaje sie to wowczas sztuczne ta osoba dalej jest sobą. Wszystko sie zmienia a chyba najbardziej ludzie. Cale zycie , odkrywamy kim jestesmy i ucyzmy sie byc takimi jakimi byc chcemy. Przynajmniej w moim odczuciu. Natomiast w sprawach miłosnych pod haslem "badz soba" najczesciej kryje sie bierne oczeiwanie, rezygnacja z wszelkich dzialan zblizajacych nas do celu "przeciez jestem sobą. Czyż to nie cudowne? powinna to zauważyć i rzucic mi sie w ramiona, nie jestem pozerem ktory sie o nia stara, jesli tego nie doceni i sama nie przyjdzie nie jest mnie warta" A tu du*a. Za kazdym razem kiedy widze porade w stylu "bądź sobą" krew mnie zalewa. Zawsze jestes soba, a samo "bycie" to czesto za malo

http://moksa.blox.pl/html
Ostatnio zmieniony przez **MJ** 29-10-2007, 18:53, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: panna

[P]Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 29-10-2007, 19:39   

Mj napisał/a:
Nie nie nie, tzn.. tak ale nie o to konkretnie mi chodzilo. Bycie sobą jest ważne, tylko ze kazdy z nas jest sobą.

Próbowałem wałkować to w osobnym wątku. Jak się okazało później wałkowanie nie wiele dało. Każdy postrzega to jednak po swojemu i zmienić tego za bardzo sie nie da.

Bardziej sobie teraz od "bycia sobą" cenie spójność. Określenie to jest bardziej sztywne i nie rozjeżdża się pod wpływem doświadczeń. Spójność jest konflikt wewnętrzny jak i wysyłanie sprzecznych komunikatów na zewnątrz - tzn. jeżeli przebierzemy się w marynarkę, chwycimy pod pachę laptopa nie zaczniemy wyglądać jak biznesmen; jesteśmy z tym niespójni. Tak samo jak jakiś "nice guy" wystylizuje się na badboya i zacznie podbijać do dziewczyn bezpośrednimi tekstami, również jest spalony, nie czuje tego co mówi, uważa że to mu nie pasuje, że głupio wygląda - sprzeczne informacje wychodzą na zewnątrz.

Niespójność bardzo pasuje pod tzw. pozerstwo - udawanie kogoś kim się nie jest. O ile w naszej naturze może leżeć "aktorstwo", kwalifikuje się do pod bycie sobą, to jest to nadal zachowanie nie spójne.

MJ napisał/a:
Natomiast w sprawach miłosnych pod haslem "badz soba" najczesciej kryje sie bierne oczeiwanie, rezygnacja z wszelkich dzialan zblizajacych nas do celu

W mojej naturze na szczęście nie leży takie zachowanie. Nie był bym sobą gdyby przyszło mi oczekiwać na wielką miłość. ;)

MJ napisał/a:
A tu du*a. Za kazdym razem kiedy widze porade w stylu "bądź sobą" krew mnie zalewa. Zawsze jestes soba, a samo "bycie" to czesto za malo

W takim razie jest nas już dwoje.

yoopi 

Wysłany: 29-10-2007, 19:50   

A po co chcesz jej imponować, przecież to takie sztuczne. Bądz sobą, a jak bedzie tobą zainteresowana to na pewno coś z tego będzie.

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 29-10-2007, 19:58   

yoopi napisał/a:
A po co chcesz jej imponować, przecież to takie sztuczne
a siedzenie cicho w kacie na sile nie jest sztuczne? ma ochote jej zaimponowac tzn ze to dla niego naturalny sposob zwrocenia uwagi samicy. Zresztą z reguły skuteczny jesli dzielo bedzie potem umiejetnie kontynuowane.
yoopi napisał/a:
Bądz sobą
grr
yoopi napisał/a:
jak bedzie tobą zainteresowana to na pewno coś z tego będzie.
a jesli nie jest nim zainteresowana? Jesli w tym momencie obchodzi ja mniej niz zeszloroczny snieg? nie uwazasz ze powinien cos z tym zrobic? I dlaczego wiekszosc z was odbiera imponowanie jako cos negatywnego, sztucznego i sprzecznego z ludzka natura. To przeciez naturalne ze jesli chcemy zyskac sobie czyjes zainteresowanie pokazujemy sie z najlepszej strony. Imponujemy, jesli tylko mamy czym.

http://moksa.blox.pl/html
  Znak zodiaku: panna

yoopi 

Wysłany: 29-10-2007, 20:06   

**MJ** napisał/a:
a jesli nie jest nim zainteresowana? Jesli w tym momencie obchodzi ja mniej niz zeszloroczny snieg?

To na marne jego wysiłek i własnie - po co dziewczynom imponowac.

[P]Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 29-10-2007, 20:47   

Z całym szacunkiem yoopi, ale nie wiem skąd się urwałeś. Po co imponować? By podnieść swoją wartość w jej oczach? By obniżyć jej wartość, a razem z tym oddalić wszystkie uprzedzenia.

Proces uwodzenia można porównać do przełączania pstryczków w głowie kobiety. Nasza luba ma tam wiele przełączników z etykietami: bezpieczeństwo, zaufanie, towarzyskość, pewność siebie etc. Jeżeli przełączysz je wszystkie, masz laskę w kieszeni. Przełączać można je na wiele sposobów. Jestem w stanie wieloma historyjkami z mojego życia przedstawić swoją osobę tak, iż znacznie skracam drogę wiodącą od momentu zapoznania się z nią do momentu kiedy "będziemy razem".

Pozdrawiam
Source.

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 01-11-2007, 11:06   

Cytat:
To na marne jego wysiłek i własnie - po co dziewczynom imponowac.

Zeby zwbudzic zainteresowanie soba.

http://www.myspace.com/r3dm0th
  Znak zodiaku: ryby

[P]labanda 
Przyjaciel
nadszyszkownik

Wysłany: 01-11-2007, 22:56   

Cytat:
Po trupach do celu i sukces gwarantowany - samolubne ale skuteczne

Ilu kumpli debili pobiłes w życiu żeby panience zaimponować? Pytam żeby wiedzieć na ile skuteczna jest ta metoda :D

Znak zodiaku: lew

Nimfomanka_ 
Stuknięta

Imię: zemra
Wysłany: 02-11-2007, 22:55   

yogi14-94 napisał/a:
Bardzo podoba mi się koleżanka z klasy . I nie wiem co zrobić aby się jej spodobać.

może na początku zacznij z nią rozmawiać ;) (bo wynika,ze jesteś wstydliwy ;) )

[P]legalna 
Przyjaciel
nieprzeciętna

Imię: Ola
Wysłany: 03-11-2007, 08:49   

postaraj się wyróżnić sposród reszty chłopaków. Bądź kulturalny, szarmancki, staraj się zachowywać doroślej (wiem jacy są chłopcy w tym wieku- dziecinada), pokaż że Ci na niej zależy i że zrobisz dla niej wszystko- to powinno jej zaimponować ;)

Znak zodiaku: wodnik

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu