Mam takie zadanie, napisać trzeba na kartce a4 prace a temat oto taki: Odnieś sie do twierdzenia: "W Grecji sztuka pozostawała w służbie kultu". Mieliscie takie coś zadane?? // w ogle jak to napisac wr.
_________________ Miłość jest pięknym uczuciem, najpiękniejszym jednak to tęsknota, wypływająca z miłości.
Wysłany: 28-10-2007, 21:34
Na maturę też weźmiesz nas i komputer z internetem?
Sorry, ale sprawiasz na mnie wrażenie bezmyślnej osoby.
Żeby nie powiedzieć dosadniej.
Grecja, służba kultu- mówi Ci to coś? Przypuszczam, że licealistce i przyszłej maturzystce?
Sztuka wtedy miała za zadanie chwalić poszczególnych bożków. Rzeźbione postaci były często przedstawiane w kontrapoście- pozie, która uwidaczniała ich chwałę i wielkość- nie tylko tą fizyczną.
Teraz musisz tylko to rozwinąć. No i jeszcze zahaczyć może o jakieś utwory literackie, służące kultowi bożków.
Czuję się jakby po drugiej stronie kabla siedział bezmyślny robot, któremu dyktuję co napisać.
Może by tak wprowadzić jakieś ograniczenia co do pisania userów w tym temacie- np max 2 razy tygodniowo?
PS Charming, dlaczego zedytowałaś tego posta?
Znowu kogoś obraziłam, czy może coś sprofanowałam?
Wysłany: 29-10-2007, 18:40
ewa65665, sorry ale pojecia takie jak "sztuka" "kult" i "Grecja" połączone razem to temat prosty, klarowny na ktory mozna napisac wiele rzeczy z sensem lub nalac dowolną ilość wody.
ewa65665 napisał/a:
w ogle jak to napisac wr.
na kartce A4, to tez ci powiedzieli.
Jak juz napisała Gabi w Starozytnej Grecji sztuka,była na uslugach bogow herosow itp. Daj jakies znane przyklady typu rzezby Fidiasza etc. i juz masz polowe sukesu.
Czasami mam wrazenie ze google zjadlo mozgi polowie spoleczenstwa
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1444 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 29-10-2007, 20:56
ewa65665 napisał/a:
W Grecji sztuka pozostawała w służbie kultu
Ach! Grecja..
Bardzo lubię starożytną grecję.. te wszystkie stworzenia człowieka, mity, pierwsze dramaty, igrzyska i tak dalej, i tak dalej..
Mam miłe wspomnienia i chyba dlatego lubię starożytną Grecję .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum