Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
religa w szkole, ślub kościelny.
Autor Wiadomość
Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Imię: Gabi
Wysłany: 25-10-2007, 17:27   

Twoja Stara napisał/a:
zważ na przyszłość kto zaczyna

Zważam :>
Podobnie jak czytam wiele wypowiedzi a nie tylko na te w tym watku :)

I zeby nie bylo, ze OT.
Mialam KKK w rekach wielokrtonie ale nie doczytalam ze jest mozliwa dyspesna w przypadku chceci zawracia maleznstwa kiedy jedna osoba wierzy a druga nie.
Czowiek sie cale zycie uczy :)

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

Alearan 
+++++

Imię: Mala Cavilla
Wysłany: 25-10-2007, 21:02   

Twoja Stara napisał/a:
a możesz mi je zdefiniować nie korzystając ze słownika języka polskiego?

Twoja Stara napisał/a:
można czasem samemu ruszyć dupę i sprawdzić.

Twoja Stara napisał/a:
wiesz co to google?

Wiem. Ale Ty z pewnością powinieneś się zaznajomić ze słowami "źródło" i "szacunek". W przypadku znajomości 1'szego słowa - polecam nauczyć się czytania ze zrozumieniem.
Twoja Stara napisał/a:
i zważ na przyszłość kto zaczyna

Mam wrażenie, że nie za bardzo przemyślałeś to co napisałeś.

---
"Bogu dziękuję", że trafiła mi się kobieta nie wymagająca ślubu kościelnego.
Cytat:
Mam bierzmowanie, ale czy jesli nie uczęszczam na lekcje religii do szkoły, to czy będę mogł miec slub kościelny?

Czasem nawet można bez bierzmowania, więc lekcje religii tym bardziej nie powinny byc problemem.
  Znak zodiaku: ryby

Twoja Stara 
**

Wysłany: 25-10-2007, 21:11   

Civrill napisał/a:
W przypadku znajomości 1'szego słowa - polecam nauczyć się czytania ze zrozumieniem.
powiedz jeszcze, że nie podałem Ci źródła, to zaliczę zgon ;]

resztę pominę, bo najwyraźniej ironia jest tu zbyt wyrafinowaną formą przekazu :P

/Podałeś. Już wiem, ze do Ciebie trzeba mówić dwa razy, byś zrozumiał.
Podałeś. Już wiem, ze do Ciebie trzeba mówić dwa razy, byś zrozumiał. - Civrill

ania543 
Przyjaciel
na Klasyku gram.. :)

Imię: Ania
Wysłany: 26-10-2007, 18:19   

Cytat:
Czy przysięga "wychowania dzieci w wierze katolickiej" to takie nic? Takie obojętne, nawet dla kompletnego ateisty?

Właśnie. Zobowiązanie się do czegoś i łamanie tego , to po prostu- delikatnie mówiąc- brak poszanowania dla wszystkiego(nawet się tu na Boga powoływać nie będę bo wiem że i tak jak i tak Wy na to nie zważycie), łamanie obietnic, przysięgi, to jest NIC? Ojj niesądzę. Dla ateisty to chyba wszystko co może dać tej drugiej osobie w swoim słowie, o przepraszam- chciałam powiedzieć dla porządnego ateisty. :)

Zastanawiam się, czy wszyscy są tutaj tacy bez wyczucia? Żadnych zasad? Moralnych? Etycznych? - w stosunku do kościoła rzymsko- katolickiego? Tylko mnie mieszacie z błotem..

Twoja Stara napisał/a:
uwielbiam te dyskusje na temat religii, kiedy 90% dyskutujących nie ma żadnej orientacji w temacie ;]

Sory ale muszę to napisać: odezwał się ten co najwięcej wie :) oczywiście wiedza zaczerpnięta z googli - bo z czego innego ?

Zielono mi :D !

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 26-10-2007, 18:42   

ania543 napisał/a:
Właśnie. Zobowiązanie się do czegoś i łamanie tego , to po prostu- delikatnie mówiąc- brak poszanowania dla wszystkiego(nawet się tu na Boga powoływać nie będę bo wiem że i tak jak i tak Wy na to nie zważycie), łamanie obietnic, przysięgi, to jest NIC? Ojj niesądzę. Dla ateisty to chyba wszystko co może dać tej drugiej osobie w swoim słowie, o przepraszam- chciałam powiedzieć dla porządnego ateisty. :)

Ta kwestia już została wyjaśniona :]

ania543 napisał/a:
Zastanawiam się, czy wszyscy są tutaj tacy bez wyczucia? Żadnych zasad? Moralnych? Etycznych? - w stosunku do kościoła rzymsko- katolickiego? Tylko mnie mieszacie z błotem..

Nie mam żadnych 'zasad' w stosunku do kościoła, oprócz tego, że nie profanuję tego miejsca :]

Znak zodiaku: koziorozec

ania543 
Przyjaciel

Wysłany: 26-10-2007, 18:59   

Alicja napisał/a:
Nie mam żadnych 'zasad' w stosunku do kościoła, oprócz tego, że nie profanuję tego miejsca :]

Profanujesz.
Aaa zapomniałam że wolę się nie odzywać w Twoim kierunku, bo znowu na mnie zaczniesz równiutko jechać. :|

Ostatnio zmieniony przez ania543 27-10-2007, 15:04, w całości zmieniany 1 raz  

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 26-10-2007, 20:45   

ania543 napisał/a:
Profanujesz.

Niby w jaki sposób?

Twoja Stara 
**

Wysłany: 28-10-2007, 14:17   

Cytat:
Sory ale muszę to napisać: odezwał się ten co najwięcej wie :) oczywiście wiedza zaczerpnięta z googli - bo z czego innego ?
niestety Twoja światła hipoteza (na pewno pod wpływem iluminacji) nie znajduje potwierdzeni w rzeczywistości... rozumiem, że tylko Ty masz wedle swojego zdania monopol na wiedzę w tej dziedzinie, więc również z niecierpliwością czekam na odpowiedź na temat profanacji ;]

PS. Civrill, plus dla Ciebie za poczucie humoru; minus za nieuzasadnione wykorzystanie uprawnień moderatorskich. wyszłaś na zero ;]
Ostatnio zmieniony przez Twoja Stara 28-10-2007, 14:18, w całości zmieniany 1 raz  

ania543 
Przyjaciel

Wysłany: 28-10-2007, 15:27   

Twoja Stara napisał/a:
rozumiem, że tylko Ty masz wedle swojego zdania monopol na wiedzę w tej dziedzinie,

Twoja ironia na mnie nie działa.
Twoja Stara napisał/a:
z niecierpliwością czekam na odpowiedź na temat profanacji ;]

Wystarczy że wypowiada się na temat kościoła z brakiem szacunku / tolerancji. Jeśli jest ANTY Kościelna to niech chociaż go toleruje. Znieważa powszechnie szanowane wartości, już tutaj nawet nie mówię o Kościele, którego kiedyś była częścią, ale o zasadach moralnych.

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 28-10-2007, 15:32   

ania543 napisał/a:
Wystarczy że wypowiada się na temat kościoła z brakiem szacunku / tolerancji. Jeśli jest ANTY Kościelna to niech chociaż go toleruje. Znieważa powszechnie szanowane wartości, już tutaj nawet nie mówię o Kościele, którego kiedyś była częścią, ale o zasadach moralnych.

Uważasz, że zasady moralne może mieć tylko katolik? Już ci kiedyś tłumaczyłam, że to, iż nie przestrzegam 10 przykazań w takiej formie jaka panuje wśród katolików, to nie znaczy, że zabijam, kradnę itd. Mam własne zasady moralne, których przestrzegam - nie wyrządzam nikomu krzywdy, rozwijam się, żyję zgodnie z prawem.
Nigdzie nie wypowiedziałam się o kościele bez szacunku. Nie chodzę i nie podpalam kościołów, nie krzyczę "kler na stos!", nie noszę odwróconego krzyża i nie wycieram sobie tyłka papierem toaletowym z obrazkiem Jezusa o.O Ja nie jestem 'ANTY kościelna' - kościół jest mi obojętny, podobnie jak pozostałe religie. Równo traktuję prawosławnych, katolików, żydów i muzułmanów. Dotrze to do ciebie? -.-'

ania543 
Przyjaciel

Wysłany: 28-10-2007, 15:37   

Alicja napisał/a:
Uważasz, że zasady moralne może mieć tylko katolik?

Czy Ty widzisz co czytasz? o.O Nie napisałam nigdzie że zasady moralne może mieć tylko katolik, więc nie wiem skąd u ciebie takie pomysły. Każdy człowiek ma swoje zasady, ale wybacz- w Twoich wypowiedziach ich nie widzę.
Alicja napisał/a:
Nigdzie nie wypowiedziałam się o kościele bez szacunku.

Eheeee.. taaa..

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 28-10-2007, 15:38   

Jest dziś niedziela, dzień święty.
Podajcie sobie ręce na znak pokoju :D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Znak zodiaku: panna

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 28-10-2007, 15:39   

ania543, pokaż mi choć jedną wypowiedzieć, która świadczy o braku zasad moralnych u mnie i chociaż jedną, gdzie profanuję kościół.

ania543 
Przyjaciel

Wysłany: 28-10-2007, 15:50   

Cytat:
ja pi*rdolę :D

Cytat:
aby uszczęśliwić swoją przyszłą małżonkę, dla której jest to ważne, bo jest wierząca, to nie jest deklaracja, że będzie teraz przykładnym katolikiem, do ch*ja Wacława -.- Jednorazowe wejście do kościoła, rozumiesz?

I jeszcze, jeszcze dalej...

Dość! Nie mam dzisiaj ochoty na bezpłciowe gadanie z Tobą.

Idę się uczyć. Z Panem Bogiem! :)

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 28-10-2007, 15:53   

Te cytaty mogą obrazować jedynie moje wzburzenie wywołane pisaniem rzeczy pozbawionych sensu przez ciebie. Nie ukazuje on ani braku zasad moralnych u mnie, ani profanacji kościoła.
Brakuje ci argumentów i czuję się przez ciebie obrażana.
I nie wiem co to jest "bezpłciowa rozmowa", wybacz, nie nauczyli mnie w szkole. Pewnie dlatego, ze nie chodzę na religię.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu