Lepiej, że jak się schla kilka razy mając 15 lat i wie jak to jest, zna swoje granice, niż jak zrobi to w wieku 19 lat i napie*doli się na dyskotece w myśl starego przysłowia pszczół, które mówi: "D*pa pijana, d*pa sprzedana". 15-nastki raczej nie piją po dyskotekach.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Pietnastolatki obecnie chodza normalnie co tydzien na imprezy i chleja nie gorzej od tych 19-latek.
Upite 19 najczesciej oddaja sie bo lubia.
Upite 15 dlatego, ze nie sa w stanie sie bronic.
Pietnastolatki obecnie chodza normalnie co tydzien na imprezy i chleja nie gorzej od tych 19-latek.
Nie przesadzaj, nie jest to aż tak powszechne. Takie dziewczynki rzadko są wpuszczane do klubów i nie mają problemu z kupieniem tam alkoholu. Oczywiście, że jak ktoś się postara to wejdzie, ale jest ich zdecydowanie mniej niż dziewiętnastolatek.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Nie przesadzaj, nie jest to aż tak powszechne. Takie dziewczynki rzadko są wpuszczane do klubów i nie mają problemu z kupieniem tam alkoholu. Oczywiście, że jak ktoś się postara to wejdzie, ale jest ich zdecydowanie mniej niż dziewiętnastolatek.
Zalezy od klubu. Na trzy powazne duze kluby w moim miescie. W jednym rzeczywscie pilnuja wieku. Wpuszcaja od 18 lat.
Ale to nic nie zmiania, sila rzeczy w dwoch pozostalych jest przepelnienie 15-16 latek. Tam trudno znalesc kogos kto ma 19-20, bo ludzi przesatli tam chodzic ze wzgledu na srednia wieku, a alkohol jest tam normalnie sprzedawany. A na palcach jeden reki moge tam policzyc takie mlode dziewczyny ktore sa trzezwe.
Wszystko sie sprowadza jednak do tego, ze to dorosli przymakaj oko na takie rzeczy. Rodzice tych mlodych dziewczyn, chlopakow, policja ze nie pilnuje (w wystarczyloby zeby patrol czesciej stal pod dyskoteka), wlasciciele klubow ( ale co sie tutaj dziwic, kasa to kasa).
U nas sa trzy poważne kluby... W jednym wstęp od 16 lat ale przy barze dowodzik - reszta od 18 i nie da rady (chyba że ktoś ma takie chody jak ja - joke). Teraz młodzież musi zadowolić się plenerem
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Ale to nic nie zmiania, sila rzeczy w dwoch pozostalych jest przepelnienie 15-16 latek. Tam trudno znalesc kogos kto ma 19-20, bo ludzi przesatli tam chodzic ze wzgledu na srednia wieku, a alkohol jest tam normalnie sprzedawany. A na palcach jeden reki moge tam policzyc takie mlode dziewczyny ktore sa trzezwe.
Wszystko sie sprowadza jednak do tego, ze to dorosli przymakaj oko na takie rzeczy. Rodzice tych mlodych dziewczyn, chlopakow, policja ze nie pilnuje (w wystarczyloby zeby patrol czesciej stal pod dyskoteka), wlasciciele klubow ( ale co sie tutaj dziwic, kasa to kasa).
Nie można generalizować na przykładzie twojego miasta. Bo równie dobrze ja mogę podać przykład, gdzie w większości pubów i dyskotek ciężko jest wejść / kupić alkohol osobom bez dowodu i zacznie coś nie grać w twojej teorii
U mnie w miescie nie chodze po takich klubach, bo nie mam czego tam szukac, ale np. we Wrocku, w slawnej WZ-tce słuszalem ze od kupinego piwa ma sie 14-tke przy boku;)
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Wrocku, w slawnej WZ-tce słuszalem ze od kupinego piwa ma sie 14-tke przy boku;)
Ostatnio się tam cos poprawiło U nas w Brzegu też - Big Star (kiedyś druga impreza w polsce, zaraz po Ekwadorze jak jeszcze kostek byl rezydentem). Teraz na bramce dowod wymagany... i dobrze bo tam swojego czasu zaczęly sie nawet 13 zchodzić
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum