Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
11-03-2008, 21:51
Faceci: kumpel czy cos wiecej????
Autor Wiadomość
luthren 
Myśli.. słowa...

Wysłany: 20-10-2007, 17:23   Faceci: kumpel czy cos wiecej????

Podoba mi sie jeden chlopak z mojej klasy, ale jak narazie jestesmy tylko przyjaciółmi. Boje sie go stracic. Jak mu okazac, ze mi sie podoba, nie mowiac mu tego doslownie? Jak poderwac. Dodam, ze niedlugo w mojej szkole bedzie dyskoteka na ktorej bedzie. POMOCY :|

diva 
Kocham sloneczniki!

Imię: ania
Wysłany: 20-10-2007, 17:38   

luthren, nie wiem czy to dobry pomysl podrywac przyjaciela w dodatku chodzicie do jednej klasy. Jesli chcesz go poderwac po to bo czujesz do niego cos wiecej,to probuj,ale jesli to tylko zauroczenie chwilowe--zastanow sie czy warto poswiecac przyjazn.

xD :*:*:*:*
  Znak zodiaku: koziorozec

luthren 
Myśli.. słowa...

Wysłany: 20-10-2007, 17:49   

Niestety to trwa 2 lata. dobrze sie gada, wspolne tematy i to.. cos.. :567: Ostatnio nawet dziewczyny z mojej klasy zaczely mowic "ze mamy sie ku sobie" a ja automatycznie zaczelam sie wycofywac. teraz.. nie wiem czy dobrze zrobilam

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 20-10-2007, 18:14   

luthren napisał/a:
Niestety to trwa 2 lata. dobrze sie gada, wspolne tematy i to.. cos.. :567:
a o tez uważa że jest między wami "to coś"? Porozmawiaj z nim. Skoro to twój przyjaciel to chyba możesz szczerze wyznać mu co cie dreczy, zaproponowac cos wiecej niz przyjazn
edit:
i zmien nazwe tematu na mniej ogólnikową

http://moksa.blox.pl/html
Ostatnio zmieniony przez **MJ** 20-10-2007, 18:14, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: panna

kleopatra2 

Imię: Marlena
Wysłany: 20-10-2007, 18:25   

**MJ** napisał/a:
luthren napisał/a:
Niestety to trwa 2 lata. dobrze sie gada, wspolne tematy i to.. cos..
a o tez uważa że jest między wami "to coś"? Porozmawiaj z nim. Skoro to twój przyjaciel to chyba możesz szczerze wyznać mu co cie dreczy, zaproponowac cos wiecej niz przyjazn

popieram :562:
  Znak zodiaku: bliznieta

GEIKO 

Wysłany: 20-10-2007, 18:37   

jesteście w jednej klasie?
odpuść go sobie.
  Znak zodiaku: skorpion

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 20-10-2007, 20:59   

Cytat:
odpuść go sobie.
dlaczego? mój przyjaciel był przez ponad rok z dziewczyną z którą chodził do klasy. Owszem, jest to sytuacja nie zawsze komfortowa ale przeciez lepsza od wielu innych

[P]kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 21-10-2007, 09:48   

**MJ** napisał/a:
Cytat:
odpuść go sobie.
dlaczego? mój przyjaciel był przez ponad rok z dziewczyną z którą chodził do klasy. Owszem, jest to sytuacja nie zawsze komfortowa ale przeciez lepsza od wielu innych

Staje sie bardzo niekomfortowa gdy zwiazek sie konczy.

A tak, to generalnie nic w tym zlego.
  Znak zodiaku: wodnik

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 21-10-2007, 09:53   

kreska napisał/a:

tak ale ona napisala ze sa juz dwa lata ze soba w klasie wiec jeszcze tylko rok czyli jesli sie rozstana to nie beda dlugo cierpiec

[P]kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 21-10-2007, 10:03   

Cytat:
kreska napisał/a:

tak ale ona napisala ze sa juz dwa lata ze soba w klasie wiec jeszcze tylko rok czyli jesli sie rozstana to nie beda dlugo cierpiec

Jeśli tak to ryzykuj dziewczyno póki mozesz, bo potem mozesz nie miec juz mozliwosci tak latwo nawiazac z nim kontakt.

Żelowa 
tnemarepmet

Imię: Aneta
Wysłany: 21-10-2007, 11:29   

Nie rozumiem dlaczego nie chcesz mu tego powiedzieć dosłownie. Nie musisz od razu mówic "Wiesz co.. kocham Cię chce z Tobą być" itd. Możesz to powiedzieć bardziej oglęnie i delikatnie, tak, aby domyślił się sam. Zrób to przed dyskoteką, bo jeżeli to odrzuci to będzie Cię unikał, a jeżeli zaakceptuje to będziecie razem tańczyć itd.

luthren 
Myśli.. słowa...

Wysłany: 21-10-2007, 12:18   

Żelowa chyba poprostu boje sie stracic to co mam teraz :567:

FromMyHands 
*

Wysłany: 21-10-2007, 13:33   

A dla mnie to troszkę śmieszne. Bo tak na dobrą sprawę moim zdaniem przyjaźni między kobietą a mężczyzną nie ma. Tzn strikte czystą. Chcę przez to powiedzieć, że tak naprawdę między ludźmi wytwarza się chemia. Bo dlaczego się przyjaźnią? Mhm?

Daltego, że lubią siebie, a w sobie coś tam. Np. charakter. A czy tylko na pewno charakter? Mhym?

Nie sądze.

To moje zdanie ! ;)

Co do tego czy masz mu powiedzieć czy też nie to mhymm.. Powiem tak.
"Obiecywaliście sobie dozgonną przyjaźń?" Jeżeli nie. To próbuj ;)

Trzymam kciuki!

[P]Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 21-10-2007, 14:51   

Diva napisał/a:
Jesli chcesz go poderwac po to bo czujesz do niego cos wiecej,to probuj,ale jesli to tylko zauroczenie chwilowe--zastanow sie czy warto poswiecac przyjazn.

Na jakiej zasadzie to się wyczuwa? Ja czuję tylko pożądanie, czasami czuję jeszcze więź, w skrajnych przypadkach mój wizerunek w oczach tej osoby nie jest obojętny. W jaki sposób można poznać że "miłość" to "miłość"? Stwierdzenie że "jak pokochasz to zrozumiesz" nie wystarcza mi od jakiś 5 lat i nie sądzę bym dziś sie nią zadowolił.

MJ napisał/a:

Żelowa napisał/a:
Nie rozumiem dlaczego nie chcesz mu tego powiedzieć dosłownie. Nie musisz od razu mówic "Wiesz co.. kocham Cię chce z Tobą być" itd. Możesz to powiedzieć bardziej oglęnie i delikatnie, tak, aby domyślił się sam. Zrób to przed dyskoteką, bo jeżeli to odrzuci to będzie Cię unikał, a jeżeli zaakceptuje to będziecie razem tańczyć itd.

Akurat z autopsji i dość wnikliwej analizy wiem że BEZPOŚREDNIOŚĆ dość rzadko jest odbierana w sposób pozytywny przez mężczyzn. Jasne że zdarzają się różne przypadki, np nieśmiałemu facetowi taki "układ sił" może się spodobać. Najczęściej jednak facet sie gubi, nie wie jak powinien postąpić, czasem doszukuje sie nawet jakiegoś podstępu ;) .

Jeżeli facet wie o co w te klocki chodzi to wystarczy powiedzieć że Ci się podoba, powinien zrozumieć że to iż "ślicznie i MĘSKO wygląda w tej marynarce" to tylko drogowskaz w którą stroną powinien podążyć. Nie musisz mu mówić wprost że chcesz z nim być, chyba że nic innego nie zadziałało.

luthren napisał/a:
Żelowa chyba po prostu boje sie stracic to co mam teraz :567:

Niezależnie od dziedziny, sukces osiągają tylko Ci co potrafią zaryzykować i postawić wszystko na jedną kartę. "Zdobędziesz ją tylko w tedy, kiedy nie będziesz obawiał sie, że ją stracisz" - jedna z najważniejszych rzeczy jakie w życiu usłyszałem.

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 21-10-2007, 16:32   

Source, Słoneczko moje niekochające jako człoweik nie wierzący w miłość nie powinieneś się wypowiadać ;P Toz to dział o miłości właśnie :D
Bezpośredność bezpośrednością ale jeśli się przyjaźnią jak twierdzi (piję tu do nagminnego nadużywania słowa przyjaźń) i rzeczywiście "jest między nimi to coś" to powinna znalezc jakis sposob zeby mu to uswiadomic. Niekoniecznie calkiem, moze byc na wpół bezposredni albo jaki tam chce. Nie wnikam. Ale czytając posty luthren podejrzewam że ta "przyjaźń" i "to coś" są na razie tylko jej zyczeniem.
Chociaż... oczywiście to moje subiektywne odczucie najprawdopodobniej błędne :)

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu