Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
10-03-2008, 13:08
Dyskoteki,Imprezy i przypał w domu???!
Autor Wiadomość
Iwan 
Dziecko wojny

Imię: Karol
Wysłany: 20-10-2007, 13:57   

Boze ... w takim wieku ... ja _____ swiat sie stacza tak jak ludzie sie staczaja ...

Znak zodiaku: bliznieta

Motyle3ek 
*
''Kiss My''

Wysłany: 20-10-2007, 14:05   

Iwan napisał/a:
Boze ... w takim wieku ... ja _____ swiat sie stacza tak jak ludzie sie staczaja ...
nie prawda to że sie napije lub coś gorszego to nie znaczy że sie stoczyłam nie robie tego codziennie tylko raz na jakiś czas =/

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 20-10-2007, 22:19   

Lepiej, że jak się schla kilka razy mając 15 lat i wie jak to jest, zna swoje granice, niż jak zrobi to w wieku 19 lat i napie*doli się na dyskotece w myśl starego przysłowia pszczół, które mówi: "D*pa pijana, d*pa sprzedana". 15-nastki raczej nie piją po dyskotekach.

Znak zodiaku: koziorozec

[P]kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 20-10-2007, 22:39   

Alicja napisał/a:
15-nastki raczej nie piją po dyskotekach.

Pietnastolatki obecnie chodza normalnie co tydzien na imprezy i chleja nie gorzej od tych 19-latek.
Upite 19 najczesciej oddaja sie bo lubia.
Upite 15 dlatego, ze nie sa w stanie sie bronic.
  Znak zodiaku: wodnik

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 20-10-2007, 23:00   

kreska napisał/a:
Pietnastolatki obecnie chodza normalnie co tydzien na imprezy i chleja nie gorzej od tych 19-latek.

Nie przesadzaj, nie jest to aż tak powszechne. Takie dziewczynki rzadko są wpuszczane do klubów i nie mają problemu z kupieniem tam alkoholu. Oczywiście, że jak ktoś się postara to wejdzie, ale jest ich zdecydowanie mniej niż dziewiętnastolatek.

kamasutra 
Użytkownik roku
baunsuj dziw**

Imię: Kamila Cecylia Klara
Wysłany: 20-10-2007, 23:00   

Alicja napisał/a:
15-nastki raczej nie piją po dyskotekach.

ja znam jeden klub gdzie wpuszczają 13 latki i też piją i są bardziej odkryte :D od 19stolatek ;p

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 20-10-2007, 23:05   

kamasutra napisał/a:
ja znam jeden klub gdzie wpuszczają 13 latki i też piją i są bardziej odkryte :D od 19stolatek ;p

A ja znam klub, gdzie wpuszczają od 21 roku życia za okazaniem dowodu tożsamości.
I? Takie gadanie niczego nie potwierdza i niczemu nie zaprzecza.

kamasutra 
Użytkownik roku
baunsuj dziw**

Imię: Kamila Cecylia Klara
Wysłany: 20-10-2007, 23:10   

Alicja napisał/a:
kamasutra napisał/a:
ja znam jeden klub gdzie wpuszczają 13 latki i też piją i są bardziej odkryte od 19stolatek ;p

A ja znam klub, gdzie wpuszczają od 21 roku życia za okazaniem dowodu tożsamości.
I? Takie gadanie niczego nie potwierdza i niczemu nie zaprzecza.

no tak masz racje ;)

ale tak się zastanawiam

jak rodzice mogą puszczać 13latki na dyskoteki o_O?

[P]kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 20-10-2007, 23:19   

Alicja napisał/a:

Nie przesadzaj, nie jest to aż tak powszechne. Takie dziewczynki rzadko są wpuszczane do klubów i nie mają problemu z kupieniem tam alkoholu. Oczywiście, że jak ktoś się postara to wejdzie, ale jest ich zdecydowanie mniej niż dziewiętnastolatek.

Zalezy od klubu. Na trzy powazne duze kluby w moim miescie. W jednym rzeczywscie pilnuja wieku. Wpuszcaja od 18 lat.

Ale to nic nie zmiania, sila rzeczy w dwoch pozostalych jest przepelnienie 15-16 latek. Tam trudno znalesc kogos kto ma 19-20, bo ludzi przesatli tam chodzic ze wzgledu na srednia wieku, a alkohol jest tam normalnie sprzedawany. A na palcach jeden reki moge tam policzyc takie mlode dziewczyny ktore sa trzezwe.

Wszystko sie sprowadza jednak do tego, ze to dorosli przymakaj oko na takie rzeczy. Rodzice tych mlodych dziewczyn, chlopakow, policja ze nie pilnuje (w wystarczyloby zeby patrol czesciej stal pod dyskoteka), wlasciciele klubow ( ale co sie tutaj dziwic, kasa to kasa).
  Znak zodiaku: wodnik

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 20-10-2007, 23:48   

U nas sa trzy poważne kluby... W jednym wstęp od 16 lat ale przy barze dowodzik - reszta od 18 i nie da rady (chyba że ktoś ma takie chody jak ja :P - joke). Teraz młodzież musi zadowolić się plenerem :D
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 21-10-2007, 11:24   

kreska napisał/a:
Ale to nic nie zmiania, sila rzeczy w dwoch pozostalych jest przepelnienie 15-16 latek. Tam trudno znalesc kogos kto ma 19-20, bo ludzi przesatli tam chodzic ze wzgledu na srednia wieku, a alkohol jest tam normalnie sprzedawany. A na palcach jeden reki moge tam policzyc takie mlode dziewczyny ktore sa trzezwe.

Wszystko sie sprowadza jednak do tego, ze to dorosli przymakaj oko na takie rzeczy. Rodzice tych mlodych dziewczyn, chlopakow, policja ze nie pilnuje (w wystarczyloby zeby patrol czesciej stal pod dyskoteka), wlasciciele klubow ( ale co sie tutaj dziwic, kasa to kasa).

Nie można generalizować na przykładzie twojego miasta. Bo równie dobrze ja mogę podać przykład, gdzie w większości pubów i dyskotek ciężko jest wejść / kupić alkohol osobom bez dowodu i zacznie coś nie grać w twojej teorii :]

Peggy Sue 
wiedźma

Wysłany: 21-10-2007, 11:41   

kamasutra napisał/a:
jak rodzice mogą puszczać 13latki na dyskoteki o_O?

Zazwyczaj rodzice tych 13latek nie mają pojęcia, że ich córki bawią się właśnie w jakimś klubie.

Znak zodiaku: lew

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 21-10-2007, 11:55   

U mnie w miescie nie chodze po takich klubach, bo nie mam czego tam szukac, ale np. we Wrocku, w slawnej WZ-tce słuszalem ze od kupinego piwa ma sie 14-tke przy boku;)

http://www.myspace.com/r3dm0th
  Znak zodiaku: ryby

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 21-10-2007, 12:03   

devir napisał/a:
słuszalem ze od kupinego piwa ma sie 14-tke przy boku;)

:haha: dobre xD

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 21-10-2007, 12:04   

devir napisał/a:
Wrocku, w slawnej WZ-tce słuszalem ze od kupinego piwa ma sie 14-tke przy boku;)

Ostatnio się tam cos poprawiło :D U nas w Brzegu też - Big Star (kiedyś druga impreza w polsce, zaraz po Ekwadorze jak jeszcze kostek byl rezydentem). Teraz na bramce dowod wymagany... i dobrze bo tam swojego czasu zaczęly sie nawet 13 zchodzić :/
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu