Imię: Agnieszka
Wysłany: 20-10-2007, 16:28
Ja nieraz potrafię coś ugotować, ale raczej takie wymyślne potrawy, bo tych zwyczajnych raczej nie, a po drugie musi mi się chcieć i muszę miec na to ochotę.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 20-10-2007, 16:51
Gabi napisał/a:
Ja też- ale może nie tyle wymyślne, co nietypowe. Gotowanie wody na herbatę czy jajek mnie nie podnieca
Ja za jakąś tam zwykłą zupę, czy pieczenie jakiegoś mięsa, nawet się nie biorę. Lubie robić różnego rodzaju sałatki, czy sosy do makaronów, czy tym podobne rzeczy w które mogę włożyć inwencje wtrórczą.
Wysłany: 11-05-2008, 11:56
Z serii "kuchnia studencka", danie wg własnej inwencji:
potrawka z wieprzowiną, na dwie głodne osoby, albo 3 niegłodne.
Bierzecie 0,4 kg wieprza na gulasz, pokrojonego w kostkę,
podsmażacie na oleju i rozgniecionym czosnku.
Dodajecie mieszankę mrożonych warzyw do leczo, albo świeże, jeśli wam się chce kroić (papryka, cebula, cukinia, pomidory).
mieszacie, mieszacie, czekając aż wszystko zacznie być miękkie.
W tym samym czasie rozpuszczacie Knorra Leczo w szklance wody.
Wlewacie na patelnię, gdzie robi się mięsko i warzywa, i dalej postepujęcie zgodnie z treścią opakowania Knorra.
Można doprawić na końcu ziołami prowansalskimi i chilli, jeśli ktoś lubi na ostro.
Smacznego
ulubione jedzenie? hmmmmmmm piers z kurczaka z zoltym serem i papryka konserwową,surowka z kapusty pekinskiej z feta,kopytka na ostro z pieczarkami i serem,pizza,wszystkie potrawy w ktorych znajduje sie makaron a oprocz tego zupa ogorkowa musi byc bardzo kwasna i pomidorowa z makaronem
_________________ "My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
skrzydełka z kurczka, spagetti, ryż z warzywami, kalafior i fasolka szparagowa usmażona, fasolka po bretońsku, nalesniki z kapustą i grzybami, pierożki z mięsem, pierozki z kapustą i grzybami
kalafior i fasolka szparagowa usmarzona, fasolka po bretońsku
alisa napisał/a:
pierożki z mięsem, pierozki z kapustą i grzybami
o a o tym zapomniałam ! + do tego czerwony barszczyk
_________________ "My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
Wysłany: 11-08-2008, 20:42
alisa napisał/a:
kalafior i fasolka szparagowa usmarzona
Wolę gotowaną. Jak jest smażona, to w ogóle nie czuję smaku tego kalafiora i fasolki.
[ Dodano: 22-08-2008, 23:04 ] http://kobieta.wp.pl/kat,...2,przepis2.html - jezu, boskie.
Polecam z czystym sumieniem.
Ja i K. moglibyśmy zjeść nawet całe wiadro za jednym posiedzeniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum