Imię: Karol
Wysłany: 14-10-2007, 19:46
no wlasnie .... i tu caly skrywa sie tajemnica - mozna powiedziec ze tez nie jestem dusza towarzystwa a w zasadzie prawie odludkiem jestem ... a jakos wcale tak sie nie dzieje jak u Pana D ,...
Ja również nigdy nie inicjuję kontaktu z nowymi osobami, nawet przy znajomych praktycznie wcale się nie odzywam, jestem zamknięta, skryta, boję się ludzi, itp (cierpię na fobię społeczną)... a mimo tego non-stop jacyś faceci chcieliby zawrzeć ze mną bliższą znajomość.
Tak samo jak Ty, nie rozumiem tego.
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
Imię: Agnieszka
Wysłany: 14-10-2007, 22:04
Iwan napisał/a:
no wlasnie .... i tu caly skrywa sie tajemnica - mozna powiedziec ze tez nie jestem dusza towarzystwa a w zasadzie prawie odludkiem jestem ... a jakos wcale tak sie nie dzieje jak u Pana D ,...
No bo to nie chodzi o to ze on jest odludkiem, jak by był dusza towarzystwa pewnie podobnie by na niego leciały. Ma po prostu coś w sobie, czego nie da sie racjonalnie wytłumaczyć.
Jasne że sie da. Nawet w jak najbardziej racjonalny - jednak aby to zrobić dobrze by było mieć kontakt z tą osobą, móc ją poobserwować, przeanalizować jego zachowanie, wypróbować na własnym przykładzie, wyciągnąć wnioski i tak w kółko aż do zamierzonego efektu. Jak dało sie rozebrać na części pierwsze takie osoby jak Virginie Satir czy Miltona Ericksona to żaden problem zbadać coś tak pospolitego. Na razie wygląda to jak wróżenie z fusów. Nawet jeżeli chciał bym spróbować coś wytłumaczyć to forum nie jest najlepszym medium. To jak nauka uwodzenia z książek...no bez przesady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum