A ja myslalam, ze pierwsza tableke bierze sie pierwszego dnia okresu. Znaczy bylam przeknana, ze swoje tak zaczynalam.
A czy jest skuteczna. Jest. i tak po 10 dniach ochroa juz jest.
Jeżeli nie stosowano preparatu antykoncepcyjnego zawierającego hormony w poprzednim miesiącu.
Przyjmowanie Yasminelle należy rozpocząć w pierwszym dniu cyklu (to znaczy w pierwszym dniu menstruacji). Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yasminelle w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą. Można też rozpocząć w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe środki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez pierwsze 7 dni.
skończyłam brać pierwszy blister, mój organizm bardzo dobrze przyjął te tabletki, okres dostałam 3go dnia przerwy tak jak było napisane w ulotce, teraz biorę drugi blister czy w takim raze jestem juz zabezpieczona w 100% i moge kochac sie ze swoim chlopakiem bez zadnych innych zabezpieczeń. Na pewno nie bedzie nieplanowanej ciąży ?
_________________ Do wszystkich kobiet mów tak, jakbyś je kochał, a do wszystkich mężczyzn tak, jakby cię nudzili.
Yasminelle została poddana wielu badaniom oceniającym bezpieczeństwo działania i skuteczność zapobiegania ciąży u zdrowych kobiet, które wymagały zabezpieczenia antykoncepcyjnego. Wyniki tych badań potwierdzają wysoką skuteczność Yasminelle - w trwającym 26 cykli badaniu nieporównawczym, w 11 165 cyklach stosowania preparatu wystąpiły jedynie 2 ciąże, przy czym jedna z nich została przypisana nieprzestrzeganiu zasad antykoncepcji przez pacjentkę, czyli na przykład pomijaniu tabletek.
Wysłany: 10-12-2007, 17:40
Mam pytanie do dziewczyn, które biorą te tabletki: zauważacie u siebie jakieś skutki uboczne?
Tycie, trądzik (to martwi mnie najbardziej), bóle nóg? Trzecią rękę albo nogę?
2 lata biore tabletki. Nie przytylam. Co najwyzej latwiej mi sie zaokraglic co kiedys bylo trudne - ale mysle, ze to bardziej kwestia wieku niz tabletek.
Powiekszyl mi sie biust o pol rozmiaru - ale jak kiedys mialam powazne problemy to bardzo schudlam i juz nie wrocil do tej powiekszonej wersji super de luxe tylko pozostal na wypelnionym.
Na tradzik nie mam cery bo mam sucha.
Ze skutkow uboczych przy Harmonecie mialam bardzo zaostrzona migrene wiec zmienilam na Yasmine i przeszlo
Mialam hustawski. Przez pierwszy mieisac bylam rozp*** psychicznie. Jeszcze dodtakowo bylam w Atenach w ktorych nie bylo latwo wiec juz wogole. W drugim miesiaciu mialam czkawke a potem.. Nic. Czyli dwa miesiace. Wogole lekarze daja okolo 2 miesiecy na okres przystosowania sie ogranizmu do ingerencji hormonalnej.
Nie odczuwam wogole. Na dodatek moj PMS jest lagodny ale do chwili kiedy ktos mnie nie uruchomi to wtedy jest zle. Ale mysle, ze to bardziej kwestia tempreamentu niz samych hormonow choc one wplywaja.
biorę tabletki 3 miesiąc i nic... zero efektów ubocznych. Mi rownież biust sie lekko powiekszyl, miesiączki są bardziej regularne i niebolesne, naprawde wszystko jest okay
_________________ Do wszystkich kobiet mów tak, jakbyś je kochał, a do wszystkich mężczyzn tak, jakby cię nudzili.
Wysłany: 12-12-2007, 14:44
Little_m napisał/a:
miesiączki są bardziej regularne i niebolesne,
To cieszy, gorzej z tymi piersiami- jak tak dalej pójdzie, to będę miała 2 różne rozmiary każdej
A co z huśtawkami nastrojów u Ciebie, Little_m?
Mnie właśnie się zaczęły, łatwo przechodzę od dobrego humoru i miłości do całego świata do płaczu i na odwrót. Poza tym z lekka mi niedobrze, nie chce mi się od kilku dni w ogóle jeść i nie mogę spać- nie wiem tylko, czy to stres, czy skutek tych tabsów.
To cieszy, gorzej z tymi piersiami- jak tak dalej pójdzie, to będę miała 2 różne rozmiary każdej
????
Gabi napisał/a:
Mnie właśnie się zaczęły, łatwo przechodzę od dobrego humoru i miłości do całego świata do płaczu i na odwrót. Poza tym z lekka mi niedobrze, nie chce mi się od kilku dni w ogóle jeść i nie mogę spać- nie wiem tylko, czy to stres, czy skutek tych tabsów.
A czy na ulotce bylo napisane, ze moga sie takie objawy pojawiac??
Bo jesli tak to nie martwilabym sie az tak, bo tableki jednak zmieniaja gospodarke hormonalna a ta jest odpowiedzialna za tak wiele rzeczy ze mozesz byc i zmeczona, i miec rozne nastroje..
Wysłany: 12-12-2007, 17:00
Erill napisał/a:
????
Mam obecnie już taką dużą różnicę między dwiema (wiem, że to normalne), że boję się, co będzie dalej
Jest w ulotce mowa o zwiększonym apetycie, kłopotach ze snem i nerwowości- to niemożliwe jednak, by mieć skutki uboczne już 3 dni po zażyciu pierwszej tabletki- myślę, że organizm po prostu się dostosowuje. Sama czuję, że nie jestem tą samą Gabrysią co zwykle
Mam obecnie już taką dużą różnicę między dwiema (wiem, że to normalne), że boję się, co będzie dalej
Nie no cos Ty.. przeciez to sie normuje
Gabi napisał/a:
est w ulotce mowa o zwiększonym apetycie, kłopotach ze snem i nerwowości- to niemożliwe jednak, by mieć skutki uboczne już 3 dni po zażyciu pierwszej tabletki- myślę, że organizm po prostu się dostosowuje. Sama czuję, że nie jestem tą samą Gabrysią co zwykle
Oczywiscie, ze jest mozliwe.
Jesli po natybiotyku reagujesz od razu to jak po dawce hormonow na mlody organizm masz nie reagowac??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum