Temat do dyskusji na temat twórczości wyżej wymienionego Pana.
Czytujecie jego utwory? Jak wrażenia?
Które dzieła uważacie za godne polecenia?
Które mniej was zainteresowały?
Co do jakichś innych przemyśleń - Postać wiedźmina mi się średnio podoba. Do tych książek przyciągał mnie raczej świat i jego... "Realność w fantastyce" - Niemal "prawdziwe sytuacje, w fantastycznej otoczce, oraz adaptacje bajek ludowych na potrzeby ksiażki. W końcu mamy tu m.in. "Piękną i Bestie", coś o syrenie zmieniającej się w człowieka etc.
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
Ostatnio zmieniony przez Alearan 03-10-2007, 09:07, w całości zmieniany 1 raz
Czytałem sagę o Wiedźminie i byłem na kilku spotkaniach z panem Andrzejem.
Większość czytelników lubi jego prozę ale nie przepada za jego osobowością.
Ja mam zupełnie odwrotnie.
Saga o wiedzminie dla mnie jest swietna, trylogia Sapkowskiego sakos mnie nie przekonala i przeczytalem tylko Bozych Bojownikow ale polecam inne jego ksiazki, Saga wciaga bardzo a to jest dobre....
Taak... Właśnie(co z przykrością stwierdzam) kończę wspaniałą przygodę z sagą o Białym Wilku.
Alicja napisał/a:
Jak wrażenia?
Sapkowski jest dla mnie mistrzem dialogów. W książkach(a szczególnie opowiadaniach) prezentuje poczucie humoru i wyciąga z czegoś co już znamy drugie dno(np. przerobiona bajka o Dratewce...).
Alicja napisał/a:
Które dzieła uważacie za godne polecenia?
Hmm po pierwsze dwa tomy opowiadań. Części sagi też są okej(najlepsze z nich to ''Czas pogardy'' i ''Krew elfów'') .
_________________ Najlepsze miejsce w sieci :
Sprawdź to Gość .
Już jakiś czas temu czytałam sagę o Wiedźminie....bardzo przyjemnie się czytało...nabyłam ostatnio w formie elektronicznej sporo jego książek, więc może sobie odświeżę tomy o Wiedźminie, ale po tym jak przeczytam Narreturm i inne tomy trylogii o Reynevanie...już sporo razy widziałam jak różne osoby wypowiadały się że to dobra i wciągająca książka...jak przeczytam to podzielę się wrażeniami.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Jak na razie czytałam tylko "Narrenturm" w całości, jeśli chodzi o trylogię husycką. Zaczęłam "Bożych bojowników", ale musiałam odłożyć ze względu na brak czasu. Powiem tylko, że wciąga jak jasna cholera. I warto przeczytać.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum