Imię: Aneta
Wysłany: 01-10-2007, 19:22
Ja czasem wyciskam, jak się wkurze.. ale szczerze mowiac lepiej tego nie robić. Wtedy jeszcze wiecej sie pojawia. Ale to jest trochę jak narkotyk Kiedyś jak czułam, ze gdzieś mnie boli tzn ze wyjdzie tam syf to odrazu musiałam dotykać, patrzeć, kombionować. Teraz zostawiam w spokoju i na szczeście czasem po prostu tylko się zaczerwieni i znika.
_________________ "A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć".
Za ukochaną, przyszłą ojczyznę.
Domowe sposoby:
-przemywanie twarzy mlekiem
-maseczka z aspiryny
-maseczka z drożdży
-maseczka z cynamonu (dla odważnych)
Najważniejsze jest oczyszczanie twarzy specjalnymi do tego żelami/tonikami, ale wiadomo że na trądzik, jako że to choroba potrzeba lekarstw.
Dermatologia jest trudna, trudno od razu znaleść środek odpowiedni, który jest w stanie całkowicie wyleczyć trądzik.
Najważniejsze jest systematyczność i sumienność, nie wolno zapominać o stosowaniu leków, trzeba być regularnym.
Wizyty u kosmetyczki na oczyszczanie są niewskazane, ponieważ kosmetyzka wyciska wypryski i te wszystkie 'niespodzianki', a wyciskanie sprowadza do pojawienia się blizn i przebarwień, często nie możliwych do usunięcia bez pomocy zabiegu.
U osoby która wyciska co nie trzeba koloryt twarzy może nie być nigdy ładny, nawet po wyleczeniu trądziku.
_________________ And everywhere we go
The sun will always shine...
Odnośnie Oxy10 to nie wiem jakie daje efekty nigdy nie testowałem. Ze swojej strony polecam skinoren, używam od dłuższego czasu i bardzo poprawił stan mojej skóry. Gródki i wągry zwalcza bardzo dobrze, z pryszczami radzi sobie trochę gorzej
ja tez nie narzekam,bo pryszczy wielkich i czesto ja nie mam,od czasu do czasu cos mi tam wyskoczy,ale wole sobie twarz na wszelki wypadek codziennie przecierac
_________________ Nie bierz życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziesz z niego z życiem.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 12-08-2008, 21:49
paradies napisał/a:
pomaga na pryszcze?
kosmetyki trzeba wypróbować na sobie i dobrać taki jak nam najlepiej odpowiada, bo to co skutkuje u jednego u drugiego nie przyniesie żadnego rezultatu. Już się nie raz tak zawiodłam radząc sie innych.
no to prawda..trzeba wypróbować kosmetyki na sobie. jeśli jesteś tym kremem zainteresowana to idź do apteki i zapytaj o lipo krem dardia, może mają próbki to wypróbujesz na własnej skórze.krem jest jak na jakość w miare dobrej cenie ok 30zł i to jest 50ml. nie gwarantuje, że akurat Tobie pomoże, ale jak narazie mi pomaga.pozdrawiam
Wysłany: 13-08-2008, 00:50
5 lat temu miałam trochę na czole, ale w zależności od dnia cyklu znikały się i pojawiały, więc dałam sobie spokój z walką na tonik i żel.
Teraz nie mam nic - moi rodzice nigdy nie mieli problemów z cerą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum