Imię: Kamil
Wysłany: 27-06-2005, 15:02
Bjj=Brazylijskie ju-jitsu.Styl graplerski.Ogółem jak juz mówiłem dużo walki w parterze(równiez sprowadzanie do parteru),duszeń,dzwigni.Dominuje w zawodach PRIDE czy K-1
Ja trenuje Capoeire i break dance od 5 lat umiem prawie wszystko ... najlepsze w tej sztuce walki jest to ze gdy sie nudzisz mozna isc sobie na plac z jakims przyjacielem ktory tez to zna i krecic ladne tricki ( szybko zlatuje czas )
Wysłany: 05-07-2005, 17:25
4rsataN napisał/a:
Ja trenuje Capoeire i break dance od 5 lat umiem prawie wszystko ...
Juz po tej wypowiedzi wnioskuje ze umiesz malutko.Co to jest 5 lat??!!Ludzie zasuwaja po 20 lat a i tak mowia ze jesst duzo nauki przed nimi.... No ale skoro taki dobry jestes ze w 5 lat nauczyles sie prawie wszystkiego to czemu na jakies miedzynarodowe zawody nie jezdzisz??
nie wiem nie znam sie na breaku... no ale z jakiej jestes grupy jesli chodzi o capoeira ?
Znak zodiaku:
danbog [Usunięty]
Wysłany: 06-07-2005, 08:12
Capoeira to taniec z enementami znajdującymi zastosowanie w walce.
Nie każdy trenuje z założeniem że będzie naparzał się pod budką z piwem.
Niektóży trenują by zachować zdrowie , by bawić się w grupie lub dla przyjemności płynącej z ekspresji ruchu.
Z punktu widzenia walki ma kilka zalet :
1. Doskonale rozwija motorykę ruchu.
2. Doskonale kształtuje gipkość.
3. Uczy wykonywania technik z "dziwnych" w rozumieniu bardziej popularnych unas styli
pozycji .
Moin zdaniem styl ciekawy i godzien popularyzacji ( chociaż na zawody typu UFC nie polecam jechać po kilku latach treningu )
marcus musze ci przyznac racje, ale ja trenowalem prawie 9 lat karate(tez nie robilem debilnych oswiadczen ze bede uzywal tylko do samoobrony) i ostatnio prawie 2 lata Krav Maga i balbym sie na ulicy sciagac w parter i tam walczyc za duze ryzyko. na ulicy lepsze sa style uderzane i troche graplerskie do walki w klinczu. Ale jak kazdy w miare dobry fighter przyznaje ci racje ze capoeira to moze sie obronisz w szkole baletowej bo na ulicy watpie zeby ci przeciwnicy wlanczyli muzyke zaczeli klaskac w rece i tanczyc razem z toba
Wysłany: 18-07-2005, 21:58
Powiadasz ze balbys sie sciagac do parteru??Przeciez latwiej jest do parteru aprowadzac niz bronic sie przed sprowadzaniem.Wydaje mi sie ze chodzilo ci o to ze jesli bedziesz w parterze to koledzy delikwenta moga cie spopac ale wierz mi przeciwko paru zaden styl nie jest dobry
dokladnie jak mowisz, ale moim zdaniem w ogole bez wzgledu na ilosc przeciwnikow czy to jest 1vs.1 czy 1vs.x to najlepsza taktyka to 3-4 szczaly w jednego utorowac sobie droge i spieprzac. Bo z jednym mozna wygrac chociaz to i tak niebezpieczne,ale jak ci za chwile wyjda ,, koledzy " z bramy to masz przesrane, a jak jest ich kilku to trzeba torowac droge i uciekac bo nie ma sie szans. wiesz najskutczniejsza obrona przed sciaganiem jes uderzanie chociaz jak to mowimy
Tego co trenuje kickboxing bierz w klincz i do parteru
Tego co trenuje bjj bierz na dystans kopnieciami i uderzeniami
A tego co trenuje krav maga omijaj duzym lukiem
marcus musze ci przyznac racje, ale ja trenowalem prawie 9 lat karate(tez nie robilem debilnych oswiadczen ze bede uzywal tylko do samoobrony) i ostatnio prawie 2 lata Krav Maga i balbym sie na ulicy sciagac w parter i tam walczyc za duze ryzyko. na ulicy lepsze sa style uderzane i troche graplerskie do walki w klinczu. Ale jak kazdy w miare dobry fighter przyznaje ci racje ze capoeira to moze sie obronisz w szkole baletowej bo na ulicy watpie zeby ci przeciwnicy wlanczyli muzyke zaczeli klaskac w rece i tanczyc razem z toba
taaa szkola baletowa bez przesady ... jesli chodzi o muzyke i klaskanie to dzieki temu na treningach jest swietna zabawa, fajna atmosfera i to wlasnie czyni capoeira inna od wszystkich sztuk walki... wlasciwie nie chodze na capo po to zeby obronic sie na ulicy i tak wiem, ze jako dziewczyna jestem slaba do tego jestem mala i drobna wiec zadna sztuka walki mi nic nie da...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum