Wysłany: 23-09-2007, 20:46 Parkour? - To co to dokładnie jest?
ostatnio dowiedziałem się ze Akrobatyka to nie parkour
triki zapoczątkowane z parkouru i free run'ie zostały przetworzone na akrobatyke
to co to jest parkour? jakie triki sie teraz do tego zaliczają?
nooo mądrze... tylko mi chodzi o to jakie triki sie zalicza do pk? dla nich akrobatyka to tez parkour...
W tej chwili parkour oddziela sie od akrobatyki i pytam się jakie triki świadczą o czystym pk i free run'iue
_________________ Xel-Patriota
Wita
Ostatnio zmieniony przez Amik 23-09-2007, 20:57, w całości zmieniany 1 raz
to jest takie cos co jest teraz bardzo modne u dzieciakow w wieku 12 -16 lat cos jak kiedys pokemony
Przejedź się na Imielin i wtedy powiesz mi w jakim wieku ludzie skaczą
a co uważacie o nowej zmianie w parkourze? przeciez we wszystkich filmikach tego typu 75% to akrobatyka a nie parkour...
I co to ma być?
a co uważacie o nowej zmianie w parkourze? przeciez we wszystkich filmikach tego typu 75% to akrobatyka a nie parkour...
I co to ma być?
Mam wrażenie ze wybrałeś niezbyt odpowiednie forum gdyż niewiele osób jest tak zaangażowanych w to jak Ty. Ja mimo tego że ćwiczyłem trochę akrobatykę i zainteresowałem się parkurem to dla mnie jeden grzyb czy to tricki typowo akrobatyczne czy parkour. Tym bardziej ciężko wymagać od ludzi opinii na temat zmian w sporcie który mają okazję zobaczyć tylko na komputerze .
skaczesz z barjerek to tam np. coś w stylu koła tomasa zamiast np. two-hand'a
w podobnych sytuacjach można zastosować skorpiona albo np. foke
w prawdzie to juz nie będzie free run tylko bardziej by się ocierało o akrobatyke ale dużo efektowniej by wyglądało w praktyce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum