Imię: Aneta
Wysłany: 21-09-2007, 15:44 Cera
Jaka macie cere? Czy macie powody do zmartwień i narzekań? Jaką chcielibyście mieć cere?
Ja osobiście nie mam z nią większych zmartwień. Nie mam trądziku, tylko od czasu do czasu pojawiają mi się pojedyncze syfki. Moim jedynym powodem są przebarwienia.. jeśli mam jakąś ranę, to długo jeszcze zostaje brazowa plama.. i ogólnie nie ma najładniejszefgo kolorytu- bo jest delikatnie zróżnicowany. Czy spotkaliście się z takimi przypadkami i czy macie jakieś rady? ;]
jednym słowem? straszną
wszystko co najgorsze to ja. mam z nią ch*lernie dużo problemów. nie mogę robić dużo rzeczy.
jestem jak XIX-wieczna panienka ukryta pod parasolem.
prawie.
bo one chyba pryszczy nie miały
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Imię: Aneta
Wysłany: 21-09-2007, 15:55
Darn napisał/a:
Żelowa napisał/a:
Zazdroszcze.. ja chce sie pozbyć tyvh chol*rnych przebarwień!
Polecam krem Ireny Eris od przebarwień. Mamie pomógł, choć był trochę drogi.
Dzięki.. wypróbuję. ;]
_________________ "A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć".
Za ukochaną, przyszłą ojczyznę.
Imię: Ola
Wysłany: 21-09-2007, 15:58
Ogólnie mam cerę nienajgorszą, choć wolałabym żeby nie była taka tłusta, ale odpowiednie kosmetyki i zero świecenia się. Pozatym trądziku nie mam, pryszczy też nie, choć czasem jakiś wyskoczy ale dosłownie na jeden dzień.
od 6 kl podstawówki chodziłam do dermatologa. na wszystkie te specyfiki wydałam na pewno ponad 1000 zł. odwiedzam kosmetyczki. ost mnie bardzo ładnie poinformowała, że jak nie będę o nią specjalnie dbała to pójdą mi naczynka i będzie je można tylko laserowo usunąć. poza tym nie mogę się opalać, solarium też odpada, siedzieć w saunie, nawet powinnam ograniczać kontakt z nieprzegotowaną wodą.
oczywiście wszystkie specyfiki antytrądzikowe działają tak jakby się miało tłustą cerę. ja niestety mam suchą.
poza tym czasem mam jakieś alergie, czerwone plamy, ogólnie nieciekawy koloryt skóry.
chyba koniec
wiem co jeszcze. o mojej cerze mówi się krew i mleko.
a jak mnie za mocno ściśniesz, podrapiesz itp to mam krwiaki.
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Ostatnio zmieniony przez caessa 21-09-2007, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
dzięki .
ogólnie to już się przyzwyczaiłam i tak bardzo nie narzekam. choć kiedyś to było męczące.
jestem blada, delikatna, a jak się pofarbuję na rudo (np. teraz) to wyglądam jakby to był mój kolor. na mojej skórze nie widać nawet odrobinkę, że było jakieś lato.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum