bardzo lubie filmy wojenne, ale raczej te starsze, bo te hollywoodzkie superprodukcje są żałosne. Z tych nowszych to oczywiście nieśmiertelny Szeregowiec - scena lądowania aliantów na Omaha Beach jest po prostu genialna, wgniata mnie w fotel za każdym razem, jak oglądam ten film. Wróg... podobał mi się już mniej, choć całkiem dobrze oddaje rosyjskie realia podczas wojny. Natomiast Helikopter... to już jest znacznie gorzej, zdecydowanie najsłabszy z wymienionej przez Ciebie trójki, chociaż i tak w miare się trzyma.
Ostatnio na 1TVP leciał O jeden most za daleko - IMO kolejna perełka. Godne uwagi są również Działa Navarony (Nawarony ?)
Nie oglądałem. Najlepszy jest według mnie "Szeregowiec Rayan" i "Pianista".
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Ale mi się podoba, dla mnie wszystki filmy, których akcja dzieje sie w czasach wojnnych, to filmy wojenne.
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
"Lista Schindlera" to podstawowy film wojenny, który trzeba obejrzeć więc jak jeszcze nie widziałeś to sobie obejrzyj bo te wcześniej wymienione (Szeregowiec Rayan, Helikopter w ogniu) to przy nim słabe filmy. A "Pianista" też jest fajny
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
------------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum