Imię: Anna
Wysłany: 03-08-2007, 11:49 science fiction
Niektórzy uważają gatunek sci-fi za jeden z najnudniejszych. Dla mnie jest on ulubiony. Nie mogę się pochwalić znajomością przytłaczającej liczby autorów, bo nie jestem szczególnie oczytana, ale wszystkim mogę polecić oczywiście Stanisława Lema (szczególnie "Wizję Lokalną" !), Adama Wiśniewskiego-Snerga i Zajdla (zapomniałam imię ).
Książki tych autorów bardzo mnie wciągają i fascynują, a prześwietnie się je czyta przy akompaniamencie "Phaedra" Tangerine Dream (niesamowicie "kosmiczny" utwór )
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Jestem pozytywnie zdziwiony, że ktoś tutaj taki temat założył Osobiście kiedyś wolałem fantastykę i nie wiem czemu byłem uprzedzony do SF.... Obecnie praktycznie nie czytam nic innego.
Szczególnie polecam Philipa K. Dicka (UBIKa chyba nic nie przebije) który dla fanów lema może się wydawać chaotyczny i "psychodeliczny"...
Generalnie uważam, że dobre SF to takie które jest przesiąknięte na wskroś filozofią którą się interesuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum