polacy nie sa tolerancyjni, a szkoda, bo kiedys byli, chodzi mi o czasy przed komunizmem. Komunizm wszystko zniszczyl. Ale mozna zaobserwowac, ze mlodziez jest bardziej tolerancyjna niz starsze pokolenie. Moze po jakims czasie znow wrocimy do tego, co bylo kiedys
Pedzej nas państwa ościenne rozbiora na częsci .... a nei miał bym nic przeciwko bo to co ise teraz dzieje to obłed, nie moge już nawet oglądac wiadomości bo gdy widze wzmianki o politykach to mnie nosi ...
_________________ "There are no unachievable goals
There are no unsaveable souls"
Pedzej nas państwa ościenne rozbiora na częsci .... a nei miał bym nic przeciwko bo to co ise teraz dzieje to obłed, nie moge już nawet oglądac wiadomości bo gdy widze wzmianki o politykach to mnie nosi ...
Co prawda to prawda... Każde wiadomości to sama polityka... A tak jak byłem a UK to jak sie ogladało rano... to tylko raz-dwa razy w tygodniu mówili coś o politykach... i tylko jeden temat.. a nie tak jak u nas.
Na naszą tolerancje w pewnym stopniu wpływaja politycy, bo jak iwadomo wielu jest ludzi kórzy wierzą we wszyastko co jest w prasie, telewizji i w wypowiedziach polityków ...
_________________ "There are no unachievable goals
There are no unsaveable souls"
Imię: Ada
Wysłany: 26-08-2007, 11:22
Nie wiem, czy Polacy sa tolerancyjni.
Ważne jest to, że ja jestem.
_________________ "...jestem inny, mamo, tato, czy dostanę w mordę za to?
mózg mam jakiś opuchnięty, chyba jestem pierdolnięty..."
/hym.
w sumie zarejestrowałam się tu z nudów
zobaczymy co z tego wyjdzie./
Wysłany: 28-08-2007, 16:12
alakcairiel napisał/a:
olacy nie sa tolerancyjni, a szkoda, bo kiedys byli, chodzi mi o czasy przed komunizmem. Komunizm wszystko zniszczyl.
Nie pier*ol, byli tak samo nietolerancyjni jak są. Popatrz na to jak na przestrzeni lat traktowało się w Polsce np. żydów czy Romów. Gdzie w tym momencie widzisz tą zniszczoną przez komunizm tolerancję? Nie można zwalać wszystkiego na komunistów.
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Znak zodiaku:
Didencjusz [Usunięty]
Wysłany: 28-08-2007, 17:58
Wszędzie jest antysemityzm czy rasizm, więc to nie tylko nasz "produkt". W ogóle źle zadane pytanie - każdy powinien odpowiadać za samego siebie, co możecie wiedzieć o ogólnych nastrojach Polaków ? Czarnych nie bije się tylko w Afryce, a Żydów w Izraelu i Niemczech.
**MJ** napisał/a:
Nie pier*ol, byli tak samo nietolerancyjni jak są.
Wojna i komunizm pogłębiły różnice między Żydami, a Polakami i takie są fakty. Ale tu znów nie należy mówić o całej Polsce, wszak o ile w Jedwabnem mordowano Żydów, to w takiej Warszawie czy Krakowie ratowano im życie. A ogólnie Żydzi przyjechali do Polski kilkaset lat wcześniej, ponieważ byliśmy krajem bardzo tolerancyjnym. Żydom najwyraźniej nie było źle, ale wiadomo - nie chcieli się asymilować, to konflikty były. Sytuacja podobna do Arabów, tylko mniej ekstremalna sprawa, bo Żydzi to pracowici ludzie, Arabowie mniej. No i inne czasy są.
Czyli należy dać spokój tym dyskusjom, żyć dalej, ewentualnie zaostrzyć prawo i tyle. I pamiętajcie - teraz to Polaków biją za granicą
A ogólnie Żydzi przyjechali do Polski kilkaset lat wcześniej, ponieważ byliśmy krajem bardzo tolerancyjnym. Żydom najwyraźniej nie było źle, ale wiadomo - nie chcieli się asymilować, to konflikty były.
Getta żydowskie byly juz w sredniowieczu tworzone, tez w Polsce.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Polsce daleko było do tolerancji, już od czasów baroku.
Teraz się tylko większy szum zrobił i tyle.
Brak tolerancji polaków, przejawia się nawet w grach komputerowych O_o
Autentyczna rozmowa, przeczytana podczas mojej wczorajszej rozrywki w L2.
"-ale debil nie może nas znaleźc.
-a z kąd on jest
-z niemiec chyba -ch*j go wie
-aaa... To pewnie dlatego taki głupi xD
-tya -ale nikogo innego nie znalazłem -_- "
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum