Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
10-03-2008, 22:38
Parada równości
Autor Wiadomość
Bango

Wysłany: 22-08-2007, 16:11   

Alearan napisał/a:
Więc logicznym jest, że jest to równie mało wiarygodne źródło - tyle, ze prezentujące odmienne zdanie.

dobrze ze przynajmniej przyznales sie ze wikipedia jest niewiarygodna, gdyby była to nie musiały by powstawac alternatywne jej wersje, co ciekawe prawie każdym kraju wikipedia jest zodminowana przez lewactwo i powstaje tam druga będaca jej odpowidnikiem wersja konserwatywna.

Alearan napisał/a:
To, że może powodować komplikacje zdrowotne - nie znaczy, ze samo w sobie jest chorobą. - zresztą takie komplikacje zdrowotne jak depresja, mogą wynikać z braku akceptacji - nie zaś z samego faktu homoseksualizmu. O_o

Własnie to oznacza, zaburzenie to sprawia że nie mozna spełnic swych potrzeb biologicznych posiadaniadziecka, oraz zwiększa ryzyko chorób, przypomina to schzofremie która tez tylko naraża człowieka na zdrowie a jednak jest klasyfikowana jako choroba. O akcpetacji nie pisze, bo zawsze nałatwiej jest pwoiedzieć że coś jest winą otoczenia a samemu jest się niewinnym, związki kazirodcze i problemy w nich wynikajaace tez można tłumaczyć ostracyzmem społęcznym, tak można wytłumaczyć wszystko.

Alearan napisał/a:
Homoseksualizm istnieje tak długo, jak istnieją cywilizacje ludzkie na całym świecie. - Jakoś ludzkość jeszcze nie wymarła - a w kilku starożytnych kulturach było to traktowane o wiele lepiej niż dziś -_-
BTW - to, ze ktoś jest homoseksualistą nie znaczy, ze ma większe ryzyko zarazenia hiv'em czy czegoś.

Ja napisałem jakie są dwa podstawowe warunki tego aby człowieka można było uznać za zdrowa jednostke, homoseksualizm istniał owszem jak wiele innych patologii, jednak nigdy nie przyznawano nikomu specjalnej pozycji czy przywilejów za sam homoseksualizm, a ryzyko zachorowania jest większe co pokazałą epidemia HIV w USA w srodowiskach homoseksualnych. Gdyby wszyscy byli homo to nie byłoby fajnie.

Alearan napisał/a:
Zszedłeś z tematu parad do dzieci - a to odmienna kwestia. Jeśli ktoś jest homoseksualistą to powinien się pogodzić z tym, ze nie może mieć dzieci (fizycznie).

To jest ta kwestia bowiem parady słuza temu aby do dzieci się dobrać.

1. Uznano że kazdy może robić w domu co chce i nie powinno nikogo to interesowac(i słusznie)
2. Uznano że mozna tworzyć gej kluby bo przeciez nikt niekogo nie zmusza tam chodzic( i słusznie)
3. Uznano nagle że będzie sie robić parady z każdym razem coraz wulgarniejsze i prowokacyjne w momencie w którym ludzie przymykali oczy i mówili "niech im bedzie" to na paradzie pojawiał sie jakiś element który miał innych sprowokowac jak np homo przebrany z papieża z prezerwatywami na palcach.
4. Uznano że takim parom naleza sie przywileje socjalne i wprowadozno rejestracje takich związków.
5. Ktoś sobie uznał ze taki związek to "małżenstwo inaczej" i każdy kto sie z tym nie zgodzi to homofob naziol i hitlerowiec.
6. Skor uznano ze jest to "małżenstwo" to sobie poyslano ze takie małżenstwo przecież tez musi mieć możliwośc adopcji dzieci.
7. Pod przymusem zaczeto wprowadzac do szkół programy mówiące że istnieje coś takiego jak "Homo rodzina" kto sie z tym nie zgadza ten homofob i nietolerancyjna świania, próba nmegacji może zakonczyć się wiezieniem.
8. Eliminuje sie pojecia zwiazane z rodziną takie jak "mąz" "zona" "mama" "Tata" zastepujac je słowami "Partner" czy "Straznik" kązdy kto nie akcpetuje nowomy ten jest napiętnowany.
9. Wporowadzane jest tak zwane "Prawo knebla" które uniemozliwia krytyke homoseksualizmu z jakiejkowielk pozycji naukowej czy religijnej nawet nie próbuje się z ludxmi rozmawiac tylko od razu sie ich pakuje do worka z napisem "nazisci"

Przykładów mozna mnożyc, to ciągle ewoluuje i chce sie coraz więcej, nawet nie mozna przestać na dzieciach,wręcz trzeba ludizom narzucić nowy język i mówie to serio, w UK słowo "mama" moze być uznane na równi obraźliwe ze słowem "pedał" bo do tego się dazy.

Postulaty za każdym razem forsowane sa tak samo czyli tworzy się stereotyp głupiego naziona narodowca który jest nietolerancyjnym homofobem a z drugiej strony sa postepowi uśmiechnieci ludzie, nikt już nie rozmawia o racjonalnosci czy nieracjonalnosci coraz to nowych pomysłów.

Alearan napisał/a:
Będą. Zawsze jest tak, ze ktoś czegoś żąda i chce więcej. Tyle, że skoro parady nie odniosą skutku - znajdą inny sposób. = Koniec parad.

I miejmy nadzieje ze nie przyniosa skutku, ludzie zaczynają sie budzić i zdają sobie coraz częsciej sprawe z tego do czego dazy lobby i będzie bardzo trudno cokolwiek w Polsce przeforsować.
Przy obencym jednak rzadzie wiadomo że parady takie nie maja najmniejszego sensu sa jedynie prowokacją.

Alearan 
+++++

Imię: Mala Cavilla
Wysłany: 22-08-2007, 16:57   

Bango napisał/a:
oraz zwiększa ryzyko chorób, przypomina to schzofremie która tez tylko naraża człowieka na zdrowie a jednak jest klasyfikowana jako choroba.

Porównujesz schizofreNie do homoseksualizmu? Litości. Schizofrenia jest sklasyfikowana jako choroba - gdyż niektóre jej odmiany powodują halucynacje i/lub bezwarunkowe zmiany nastroju. Homoseksualiści zwykle nie mają halucynacji (chyba, ze się naćpają lub maja schizofrenię xD ), ani zmian humoru "bez powodu" - możliwość popadnięcia w depresje, jest taka sama jak u innych ludzi, nie odnajdujących akceptacji w społeczeństwie.
Bango napisał/a:
ryzyko zachorowania jest większe co pokazałą epidemia HIV w USA w srodowiskach homoseksualnych.

Para homoseksualna ma takie samo ryzyko zarażenia się wirusem HIV - jak heteroseksualna para odbywająca stosunki analne.
Bango napisał/a:
O akcpetacji nie pisze, bo zawsze nałatwiej jest pwoiedzieć że coś jest winą otoczenia a samemu jest się niewinnym, związki kazirodcze i problemy w nich wynikajaace tez można tłumaczyć ostracyzmem społęcznym, tak można wytłumaczyć wszystko.

Depresja może być normalną reakcją człowieka popadającego w pewne problemy - natomiast związki kazirodcze to coś zgoła innego.
Bango napisał/a:
To jest ta kwestia bowiem parady słuza temu aby do dzieci się dobrać.

I parady są nadal - bo dotychczas odnosiły swój skutek jak napisałeś. Mówiłem już wcześniej - jeśli ludzie przestaną sie nimi interesować - homoseksualiści będą musieli znaleźć inny sposób (mniej czy bardziej kontrowersyjny) - ale parady sie w tym momencie skończą.
  Znak zodiaku: ryby

Wooof 
świadomość...

Imię: Wooof
Wysłany: 22-08-2007, 22:48   

to jest jedna z rzeczy jakich nie moge zaakceptowac, jestem za zwalczaniem tej choroby spolecznej jak jet homoseksualizm.
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
  Znak zodiaku: ryby

Wentz=)) 
O_X

Imię: Rafał
Wysłany: 23-08-2007, 09:42   

jakkolwiek napisał/a:

Jakby się nie przejmowali to by nie robili parad ;)

To z jednej strony, a z drugiej gdyby sie tak az bardzo przejmowalki to by nie wyszli na taka parade bo by sie bali tego jak zareagują ludzie.

jakkolwiek napisał/a:
Wzruszyłam się.

Dać Ci chusteczkę ?

jakkolwiek napisał/a:
A jaki związek ma brak tolerancji do możliwości darzenia uczuciem drugiej osoby?

A ma taki, że homoseksualiści mający słabą psychikę jeżeli im sie ubliża ... i psychicznie maltretuje to te osoby sie poprostu zamykają. Zaczynają wierzyć w to co mówią Ci, co nimi pomiatają... że są źli... chorzy.. że powinni sie leczyć.... Od razu ten homoseksualista ma wstręt do samego siebie... i pewnie też do osob tej samej płci.. Wiec ej no sorry... Słabi psychicznie w tym przypadku mają przekichane, jeżeli trafią na strasznie nie tolerancyjnych ludzi.

quote="Wooof"]o jest jedna z rzeczy jakich nie moge zaakceptowac, jestem za zwalczaniem tej choroby spolecznej jak jet homoseksualizm.[/quote]

Ehh... homoseksualizm nie jest chorobą... Zastaanawiam jakbyś sie czuł.. Jezeli byś był gejem ( bez urazy.) i byś czytał takie posty... Jak byś sie wtedy czuł? Jaką masz pewność masz, że na tym forum nie ma osob innej orientacji niż ja, niż Ty? Czyli poprostu gejów i lesbijek?
Ostatnio zmieniony przez Wentz=)) 23-08-2007, 09:45, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: wodnik

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 23-08-2007, 17:41   

Wentz=)) napisał/a:

To z jednej strony, a z drugiej gdyby sie tak az bardzo przejmowalki to by nie wyszli na taka parade bo by sie bali tego jak zareagują ludzie.

Tak, na pewno.
Biedne małe pedałki wychodzą na ulicę i trzęsą portkami ze strachu, że ktoś rzuci w nich kamieniem. Prawdziwi bohaterzy walczący o swoje prawa. Pff.
Zastanów ty sie trochę nad tym co piszesz. Ktoś, kto organizuje taką paradę wie, co chce dzięki temu osiągnąć ( w tej chwili i za kilka- kilkanaście lat) a większość ludzi uczestniczących w paradzie jest najzwyczajniej manipulowana.

Wentz=)) napisał/a:

jakkolwiek napisał/a:
Wzruszyłam się.

Dać Ci chusteczkę ?

Nie dzięki, do tej pory już mi przeszło.

Wentz=)) napisał/a:

A ma taki, że homoseksualiści mający słabą psychikę jeżeli im sie ubliża ... i psychicznie maltretuje to te osoby sie po prostu zamykają. Zaczynają wierzyć w to co mówią Ci, co nimi pomiatają... że są źli... chorzy.. że powinni sie leczyć.... Od razu ten homoseksualista ma wstręt do samego siebie... i pewnie też do osob tej samej płci.. Wiec ej no sorry... Słabi psychicznie w tym przypadku mają przekichane, jeżeli trafią na strasznie nie tolerancyjnych ludzi.

Dajże spokój. Nikt normalny im nie ubliża, a do tych mniej normalnych przez parady nie dotrą na pewno. Poza tym nie tylko homo mogą być słabi psychicznie, każdy człowiek jest narażony na nietolerancję z jakiegoś powodu, i nie ma co o tym dyskutować parząc tylko na jedna grupę ludzi.

Znak zodiaku: strzelec

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 01-09-2007, 10:39   

Bango napisał/a:
Społeczeństwo ma prawo zakazywac parad któe obrazaja ich uczica religijne

Parady krakowskie do tej pory nie miały nic wspolnego z religią. A to że obok ktoś idzie z czerwonym sztandarem, nie musi oznaczać że ja go popieram- odżegnuję się od maszerowania pod jakimkolwiek, nawet jeśli to niegroźni Zieloni i nie rozumiem robienia przy okazji propagandy politycznej z tego typu wydarzen.
Zresztą, wśród gejów są ludzie o różnych poglądach politycznych. Nikt nie powie mi, że wśród działaczy MW płci męskiej, którzy tak chętnie spędzają ze sobą czas, nie znalazłoby się kilku panów którzy wolą panów. :P Poza sposobami uprawiania seksu, ci ludzie niczym nie różnią sie od całej reszty. I nie ma się czym podniecać heterykom. Ja nie wpadam na latarnię widząc lesbijki / gejów trzymających się za ręce i nie krzyczę za nimi "pedały".
Bango napisał/a:
Homoseksualizm też jest zboczeniem jesli nie jest determinowany przez czynniki biologiczne.

Homoseksualizmu nie da się wypromować, jeśli o tym mówisz. Jeśli coś mnie nie bierze, to po prostu tego nie robię- nawet jeśli jest moda na eksperymenty.

Bango, nawiasem mówiąc, pokaż może jakieś linki z niezależnych źródeł a nie ze Stowarzyszenia Piotra Skargi, co?
Mówisz cały czas, że lewactwo robi wodę z mózgu ludziom, a sam robisz to samo, tylko od prawej strony.

diva-licious napisał/a:
ci ktorzy mowia ze "ja sie gejem urodzilem" to chyba nie wie co mowi...z tym sie czlowiek nie rodzi!!!
to przychodzi z wiekiem...

Bo to chyba normalne że z dojrzewaniem budzi się Twoja seksualność i odczuwasz większe potrzeby seksualne niż wtedy kiedy byłaś dzieckiem....?

Btw. Kiedy i jeśli kiedys będę miała dziecko i uslyszę że mówi o kimś np " ten głupi pedał" (w co wątpię, bo wychowam je po swojemu), to je spiorę :P
ciało pielęgnuję bo jest domem duszy
a gdy jest mi dobrze moja dusza mruczy

Znak zodiaku: panna

Didencjusz
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2007, 14:11   

Są parady rolników, lekarzy i górników, to niech sobie i robią parady równości. Obym tylko przez przypadek nie trafił w sam środek tej parady.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu