Ja na przykład jestem wysoce nietolerowana i piętnowana za swoją nietolerancję i to mnie jeszcze do tolerancji nie zmusiło.
Szkoda, że Cię to niczego nie nauczyło.
Iwan napisał/a:
alez ja cale zycie bylem pietnowany za to i za tamto a i tak nie bede tolerowal jakiegos plugastwa no tak ale tu taka spolecznosc ze jak ktos homo nie wiadomo nie trawi to zaraz ze jakis cham itp ...
Polacy jako nacja sa chyba jednym z najmniej tolerancyjnych narodow jakie, ze tak to ujme znam osobiscie...
Nie dosc, ze jestesmy ksenofobiczni to jeszcze pietnujemy tych ktorych nie umiemy nawet tolerowac. Sam brak tolerancji nie jest najgroszy. Najgorsze sa uprzedzenia jakie sie z tego rodza i szykoanowania...
Nie mowie o indywidualnym polaku. Mowie o nas jako o nacji.
Wysłany: 18-08-2007, 17:10
Polska jest krajem zbyt religijnym, zbyt patriotycznym i zbyt konserwatywnym by pozwolic sobie na tolerancje. IMO potrzeba jeszcze przynajmniej kilku pokolen by to zmienic
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Jestesmy zabyt w takich dziedzinach jakie sa najmniej tak naprawde przydatne i co gorsza z pokolenia na pokolenie coraz gorzej i bardziej chaotycznie pojmowane..
Dla mnie przyklad Anglii jest zbyt skrajni. Bo anglicy nie sa tolerancyjni. Oni ukrywaja rasizm w obawie przed kara..
Tolerancja jest dorowolna a nie wyznaczona prawem.
polacy nie sa tolerancyjni, a szkoda, bo kiedys byli, chodzi mi o czasy przed komunizmem. Komunizm wszystko zniszczyl. Ale mozna zaobserwowac, ze mlodziez jest bardziej tolerancyjna niz starsze pokolenie. Moze po jakims czasie znow wrocimy do tego, co bylo kiedys
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum