Zdarza mi się robić błędy i to czasem takie, że na oko widac że jest byk. Myślę, że nie ma ludzi którzy piszą na 100% poprawnie, zawsze gdzieś tam zrobią błęda. Nasza pisownia jest trudna do całkowitego opanowania.
Raczej staraj się ich nie robić, ale już masz tą świadomośc, że za nie nikt nie musi cię straszyć 1, najwyżej cię poprawi, a ty się tylko uśmiejesz że robisz byki, jednak jest ta różnica, że nie przeżywasz stresów z tym związanych
Blend – Jest to mix acapelli oraz instrumentala, które pochodzą z różnych utworów. Blendy najczęściej robione są przez dj'i i umieszczane są na swoich mixtapach. Mixy również robione są przez normalnych słuchaczy, którzy miksują w różnych programach a capelle oraz instrumental. Nie są to częste przypadki, gdyż brakuje a capelli - artyści rzadko udostępniają swoje a capelle, znaleźć je można jedynie na singlach i winylach. Często instrumentalna wersja kawałka jest mylona z blendem.
jak chodzą po forach, to czasem ręce opadają. Fajnie, że tu powstał taki wątek, może i warto wytykać sobie błędy (niekiedy żenujące), bo to podnosi standardy. W ogóle warto podejmować więcej takich inicjatyw w sieci. Bo to chyba nie jest tak, że ludzie piszą z błędami z pośpiechu - wtedy mogą się zdarzyć literówki, ale nie mur przez "ó"... Jakieś inne pomysły na podniesienie standardów językowych na forach?
Ostatnio czytając swoje posty zauważyłam, że napisałam żadna przez rz.
Nie wiem jak mogłam zrobic taki błąd.
Chyba nie pomyśłam, pisałam co popadnie.
Zdarza mi się popełniac błędy, nie wiem czy to przez nieuwage czy z pośpiechu, a może po prostu ciagle pize z błędami
Imię: Agnieszka
Wysłany: 12-08-2007, 15:31
Ostatnio używam takiego czegoś (nie mam pojęcia jak to sie nazywa) to sprawdzania błędów jak sie pisze na necie, podobne coś jak w wordzie.
I łapie sie na tym że pisze coś nie zwracając uwagi jak, a potem sama zauważam ten błąd bo jest on aż tak głupi i dobrze wiem jak się to słowo pisze.
U innych orty mnie nie denerwują, ale brak przecinków w tasiemcowych zdaniach jak najbardziej, potem nie wiadomo o co chodzi i ciężko sie to czyta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum