O.S.T.R., Ostry, właśc. Adam Ostrowski (ur. 15 maja 1980 roku w Łodzi) – polski raper. Od urodzenia związany z dzielnicą Bałuty, gdzie mieszka i pracuje. Znany z umiejętności freestyle'owych. Ukończył klasę skrzypiec na Łódzkiej Akademii Muzycznej.
Pierwsze próby związane z muzyką hip-hop Ostrowski rozpoczął mając zaledwie 13 lat. Dwa lata później założył z kolegami swój pierwszy skład – BDC, później przekształcony w LWC. Grupa ta rozpadła się w 1999 roku. O.S.T.R. działał potem w ramach projektu Obóz TA – wraz z członkami Thinkadelic, by rozpocząć solową karierę.
Wydane plyty :
Saturator - nielegal
Masz to jak w banku – 8 października 2001
30 minut z życia – 8 kwietnia 2002 (mixtape)
Tabasko – 24 czerwca 2002
Jazz w wolnych chwilach (2CD) – 5 grudnia 2003 - reedycja 29 czerwiec 2007
Jazzurekcja – 18 listopada 2004
POE – Szum rodzi hałas – 23 maja 2005
7 – 24 lutego 2006
HollyŁódź – 23 lutego 2007 (uzyskała status Złotej Płyty - sprzedane 15 tys egzemplarzy)
O.S.T.R. jest dla mnie mistrzem rapu, najlepszym MC w Polsce. Jego przekaz jest przejrzysty i szczery - mowi prawde, co jest najwazniejsze. Nie promuje sie, nie zalezy mu na slawie, chce tylko robic to co kocha. Za to go szanuje.
A co wy powiecie na jego temat ? Slyszeliscie o nim ? Podoba wam sie jego muzyka ?
1. Jestem dziewoją. Nie widać znaczku przy nicku? 0.o
2. Nie podam, gdyż to było ch*j wie ile czasu temu. Z tego co pamiętam to cholernie mi się nie podobały teksy owego waćpana i wykonanie również.
_________________ Black is like the silence of the body after death, the close of life.
Kandinsky
Wysłany: 09-08-2007, 11:13
doceniam go jako artystę, ciekawe rymy, dobre flow, freestyle etc. plusa ma też u mnie za jazzowe podejscie do hh .kiedyś go lubiłam obecnie większość piosenek mi się po prostu już przejadła dlatego nie słucham. Choć czasami z sentymentu lubię wrzucić na winampa Jazzurekcję
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum