Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Komercja GET OUT!!
Autor Wiadomość
HighFlighter 
Przyjaciel
Ekspert w dziale

Wysłany: 14-07-2005, 09:05   Komercja GET OUT!!

Komercja... Tak, tak, wiele się o tym mówi, jako że jestem memberem ZMiWP (Związek Małych i Większych Przedsiębiorstw) troche mi to przeszkadza i wreszcie postanowiłem się na ten temat wypowiedziec.
"Żmidryki Dolne - Osiedlowy bazar który stacjonował na pl. Powstańców zniknął z powierzchni ziemi, utworzono tam nowoczesny supermarket, ludzie wszczynają bunt."
Sami powiedzcie, jak tak można!! Co z rolnikami! Co z prywatnymi importerami odzieży z krajów dalekiego wschodu!! Około 200 budek poszło w cholere, powstał gigantycznych rozmariów kolos w którym zgubi się kazda babcia, nie ma czasu na plotki tak jak na bazaru bo musi się wciąż pytac gdzie są najbliższe kasy, ta okrutna prawda jest okrutna po prostu w samym tego słowa znaczeniu...Jako prawy członek ZMiWP (Przedsiębiorstwa do 46 osob) nalegam! Wywalić wszystkie ciuchy wielkich komercyjnych firm! Zastąpic je bazarowymi podrobkami lub innymi firmami małych polskich przedsiębiorstw!! Precz z chodzeniem do supermarketów!! Dość słuchania HIP HOPU!! Koniec z jedzeniem majonezu Helmmans! Przestancie się wreszcie omamiac alkoholem z zachodu, dosc piwa z Danii, kupcie nasze polskie piwo! Dość szkockiej i francuskich WIN!! Polska wódka jest the best!! Koniec z tym!!
Dziekuje oddaje głos innym.

Maverick 
NeverMind

Imię: Krystian Marcin
Wysłany: 14-07-2005, 09:40   

Cytat:
Dość słuchania HIP HOPU

Tak !!! Dość !!
Zgadzam się z poglądami HighFlighter'a - ale nie usunę, anie nie zmetamorfozuje mojego avatara ;)

Znak zodiaku: skorpion

Kriczer 
Przyjaciel
Chessmasta :]

Wysłany: 14-07-2005, 09:57   

Masz racje! Trzeba pozbyć się tych komercyjnych produktów i zacząć ich bojkot! Dość butów droższych o kilkadziesiąt złotych tylko dlatego ze pisze na nich np. nike!! Dość drogich zagranicznych win, polska czyściocha rządzi!! To tyle z mojej strony. Nie dajcie się omamić komercji i ichpodstępnym reklamom! Na każdym kroku odradzajmy ludziom komercyjne sklepy! Te wszystkie wielkie zagraniczne koncerny nie dadzą rady powstrzymać naszej akcji!
  Znak zodiaku: strzelec

Maverick 
NeverMind

Wysłany: 14-07-2005, 10:41   

Cytat:
tylko dlatego ze pisze na nich np. nike!!

Czy Ty coś sugerujesz ?? No to chyba jednak się nie zgodze z wasza propagandą- bo ja nosze nike'i już ok. 3 lat - i wciąż są jak nowe ( wygodne, eleganckie, czyste) a takie gówniane buty poskiej marki jak " haker" to sie mi kiedys rozwaliły po 5 dniach bez wyraźnej przyczyny !!! I nadodatek- nogi sie w nich pocą, są nie wygodne i nie ładne... wiec nie mow mi ze buty adidas, Reebok czy Nike to szmelc... Bo to nie prawda. No i jeszcze napewno Starogardzka nie jest lepsza niż Wino Baerdenee ...

Solid 
[I...Hate...You]

Wysłany: 14-07-2005, 10:55   

ja tam lubie adidasa:/

Znak zodiaku: ryby

Kriczer 
Przyjaciel
Chessmasta :]

Wysłany: 14-07-2005, 11:08   

Maverick napisał/a:
Czy Ty coś sugerujesz ??

Podałem pierwszy lepszy przykład co mi do głowy przyszedł... Równie dobrze mogłem napisać adidas, reebok itp.

Cytat:
bo ja nosze nike'i już ok. 3 lat - i wciąż są jak nowe ( wygodne, eleganckie, czyste) a takie gówniane buty poskiej marki jak " haker" to sie mi kiedys rozwaliły po 5 dniach bez wyraźnej przyczyny !!! I nadodatek- nogi sie w nich pocą, są nie wygodne i nie ładne... wiec nie mow mi ze buty adidas, Reebok czy Nike to szmelc... Bo to nie prawda.

Nie mówie że smelc, ale ja jak sobie kupilem buciki, ktore byle 5 czy 6 razy tansze od tych twoich nike to chodzilem 3 lata i się nie rozwaliły... Więc pisze to z własnych doświadzczeń, a że ty trafiłeś na jakiś szmelc co się rozwalił po prau dniach to akurat nie mój problem :P

Cytat:
No i jeszcze napewno Starogardzka nie jest lepsza niż Wino Baerdenee ...

Tego też nigdzie nie napisałem.
  Znak zodiaku: strzelec

Marcus 
**
iluzjonista

Imię: Kamil
Wysłany: 14-07-2005, 16:32   Re: Komercja GET OUT!!

HighFlighter napisał/a:
Komercja... Tak, tak, wiele się o tym mówi, jako że jestem memberem ZMiWP (Związek Małych i Większych Przedsiębiorstw) troche mi to przeszkadza i wreszcie postanowiłem się na ten temat wypowiedziec.
"Żmidryki Dolne - Osiedlowy bazar który stacjonował na pl. Powstańców zniknął z powierzchni ziemi, utworzono tam nowoczesny supermarket, ludzie wszczynają bunt."
Sami powiedzcie, jak tak można!! Co z rolnikami! Co z prywatnymi importerami odzieży z krajów dalekiego wschodu!! Około 200 budek poszło w cholere, powstał gigantycznych rozmariów kolos w którym zgubi się kazda babcia, nie ma czasu na plotki tak jak na bazaru bo musi się wciąż pytac gdzie są najbliższe kasy, ta okrutna prawda jest okrutna po prostu w samym tego słowa znaczeniu...Jako prawy członek ZMiWP (Przedsiębiorstwa do 46 osob) nalegam! Wywalić wszystkie ciuchy wielkich komercyjnych firm! Zastąpic je bazarowymi podrobkami lub innymi firmami małych polskich przedsiębiorstw!! Precz z chodzeniem do supermarketów!! Dość słuchania HIP HOPU!! Koniec z jedzeniem majonezu Helmmans! Przestancie się wreszcie omamiac alkoholem z zachodu, dosc piwa z Danii, kupcie nasze polskie piwo! Dość szkockiej i francuskich WIN!! Polska wódka jest the best!! Koniec z tym!!
Dziekuje oddaje głos innym.

Taaa moze bedziesz mi mowil jeszcze co mam jesc na sniadanie??Wesss chlopie przeszkadza ci to to rob inaczej a nie siejesz jakies haselka.Co ty chcesz komune na nowo do Polski wprowadzic by nie bylo zagranicznych rzeczy??Prawda taka ze wiekszosc typa moze i przyzna ci racje ale i tak prywatnie beda kupowac,jesc pic to co im bedzie pasowac(no co czyzby nikt nie pil coli sprite i innych??)Wiec taki przekaz nie jest nic wart...

Znak zodiaku: waga

ReTuRn 
*
Faszysta

Wysłany: 14-07-2005, 18:36   

Kto chce, by Polska była silna i mocna niech kupuje polskie produkty. Taka jest prawda, a w Grecjoi swojego czasu udało się podobną akcję zrobić (acz tam świadomość konsumencka jest na 4 razy wyższym poziomie, niż w naszej wyniszczonej 50 latami czerwonej zarazy Ojczyźnie).

Maverick 
NeverMind

Wysłany: 14-07-2005, 20:17   

Return- ciągle, prawie w każdym poscie zaznaczasz jakie szkody wyządził komunizm i ZSRR... I właśnie w poprzednim poscie sie mylisz, bo podczas rządów PRL'u w polsce górowały prawie tylko POLSKIE towary, wiec nie mow ze nie mieliśmy świadomości konsumenckiej...

Gruvby 
+++

Imię: Paweł
Wysłany: 14-07-2005, 20:29   

HighFlighter, ja rozumiem, że Tobie się nudzi, ale daj spokój...

ReTuRn 
*
Faszysta

Wysłany: 14-07-2005, 20:47   

Cytat:
Return- ciągle, prawie w każdym poscie zaznaczasz jakie szkody wyządził komunizm i ZSRR... I właśnie w poprzednim poscie sie mylisz, bo podczas rządów PRL'u w polsce górowały prawie tylko POLSKIE towary, wiec nie mow ze nie mieliśmy świadomości konsumenckiej...

Jaką można mieć świadomosć konsumencka w systemie gospodarki planowanej? Kupujesz, co ci pozwalaja kupić. Nie masz wyboru, więc świadomość podejmowani decyzji o zakupie nie rozwija sie.

A PRL i ZSRR krytykuję, bo najgorsze zło- komunizm. Gorsze nawet od nazizmu.

Maverick 
NeverMind

Wysłany: 14-07-2005, 20:53   

Własnie ze nie... najgorszy był ten twoj zryty na całego faszyzm i nazizm, komunizm jakos dobrze przeszedł.. no chyba ze nie dla ciebie bo hitlerowców ostro tępili komunisci... :) Koniec OT !

ReTuRn 
*
Faszysta

Wysłany: 14-07-2005, 21:14   

Nie jestem hitlerowcem to raz.

Dwa- super przeszedł komunizm, setki miliardów długu publicznego, rozjeżdżanie demonstracji czołgami, pogorszenie się po;kieuj mentalnosć, nic w sklepach, brak perspektyw, 2 kanały w TV, cenzura, brak papieru toaletowego... żyć, nie umieraĆ!

Moi rodzice jedli jedno udko kurczaka na dwóch na obiad, tyle było mięsa.

A nazizm też jest do d***, to fakt.

TwojaStara
*

Wysłany: 14-07-2005, 21:16   

Cytat:
A nazizm też jest do d***, to fakt.

Ale ja i tak jestem posądzony o neonazizm.

Maverick 
NeverMind

Wysłany: 14-07-2005, 21:17   

Chyba powiedziałem "koniec OT" prawda ?? O komunizmie mozemy sobie pogadać w innym temacie.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu