Imię: Agnieszka
Wysłany: 09-08-2007, 01:22
Charming już mnie tak nastraszyła, że w najbliższym czasie dowiem się co za to grozi i już na pewno nie będę jeździć dopóki nie będę miała prawka w ręce.
Ja ciebie nie strasze, chcę dobrze dla ciebie, po co masz czekać jeszcze rok.
A poczytałam na innych forach, że to chyba zależy od sądu grodzkiego jaki da wyrok.
Są sądy które wstrzymują do 21 roku życia inne na 2 lata, a ja wiem że mój sąd na rok.
Zależy od sądu? To nieciekawie. Ja jeszcze nie mam prawka i nie jeżdzę. Zaczynam dopiero w lutym ; p
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Wysłany: 09-08-2007, 11:02
Charming, najczęściej z tego co wiem zawiesza się prawo na 2 lata (w przypadku nieletnich od momentu skończenia 18 lat of course) + jakiś mandat (zapewne duży ). Myślę że wszystko zależy od okoliczności w jakich zostaniesz bez tegoz prawka zatrzymana.
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
**MJ**, Nie chodziło mi o nieletnich, a o tych co są w trakcie robienia kursu i ucza się jeździc (oprócz lekcji jazdy z instruktorem ) pod okim np. kolegi mamy czy taty.
Wiem, że niektóre sądy grodzkie zawieszają otrzymanie prawka do 21 roku życia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum