Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1430 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 02-08-2007, 15:57
mietek napisał/a:
jak mozna mowic, że cos jest 'git', nie mając porównania z niczym innym?
No widocznie można. Trochę czytałam o Linuxie.. Ma - że się tak delikatnie wyrażę- ograniczenia programowe. Bez tych programów nie wyobrażam sobie funkcjonowania mojego systemu . /choćby gg /
Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1430 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 05-08-2007, 21:13
mietek napisał/a:
jest parenaście komunikatorów obsługujących sieć gg
To Ty mnie źle zrozumiałeś. Wiem że jest kilkanaście programów obsługujących gg. Ale ja nie chcę innych tylko GG samo w sobie . Jestem baaaaaaaardzo przyzwyczajona. Weź wyluzuj. Rozumiem że jesteś administratorem, ale nie musisz od razu do mnie przekleństwami jechać, zwłaszcza że ja do Ciebie spokojnie piszę.
To Ty mnie źle zrozumiałeś. Wiem że jest kilkanaście programów obsługujących gg. Ale ja nie chcę innych tylko GG samo w sobie . Jestem baaaaaaaardzo przyzwyczajona. Weź wyluzuj. Rozumiem że jesteś administratorem, ale nie musisz od razu do mnie przekleństwami jechać, zwłaszcza że ja do Ciebie spokojnie piszę.
wyloozuj bo jak czytam twoje posty to mi niedobrze się robi, całokształt ich jest taki bez sensowny.
1. Oczywiście Linux jest najlepszy.
2. Na pocztek najlepszy bedzie Ubuntu (sam używam i polecam) jest najprostszy ,a do tego ma paczki samorozpakowujące (.deb) i przez jakiś czas nie bedziesz się tykać konsoli.
3. Z programami naprawde nie ma problemu co więcej są ich (moim zdaniem) lepsze odpowiedniki.
4. Jesi chodzi o gry to jest "wine" emulator windy na linux-a ( co prawda jest w trubie textowym ,ale jest mnóstwo nakladek i robi sie przyjazny dla użytkownika). Wine-m mozna także emulować programy. Co prawda jest w nim troche błędów ,ale z wiekszości programów da się stabilnie korzystać.
5. I tu najwieksza zaleta czyli to że jest darmowy.
Ale oczywiście co dla kogo... linux-ow jest multum wiec mozna wypróbować i inne. I pamietaj o konfiguracji Win na jednej ,a Lin na drugiej partycji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum