doczytam
kurde ja naprawde nic nie pamietam ostatnio ;/
Made napisał/a:
Nie ma ideałów.
One istnieją jedynie w naszej wyobraźni xP (Zaczynam gadać jak pani profesor ze szkoły xP)
hehe no tak sa tylko w naszej wyobraźni..
_________________ Nawet nie wiesz, że wcale nie proszę o więcej niż możesz mi dać.
Po prostu się pojaw. Przemknij mi przez życie i daj do zrozumienia,że cokolwiek ma jeszcze sens.
Problem w tym, że prawdopodobnie w ogóle nie istniejesz.
tylko idealny facet posiada tez wady i trzeba sie z tym liczyc
Ideał nie powinien posiadać wad, więc ideałów nie ma.
dlaczego ideal nie powinien posiadac wad? kto powiedzial, ze tak musi byc? wszystkie zalety i wady mezczyzny tworza z niego ideal. dla neiktorych osob, jedna wada moze byc wada, a dla drugiej zaleta.
nie,ideałów nie ma.często my możemy kogoś postrzegać jako ideał,ale jak sama "nazwa"mówi jest to osoba całkowicie idealna,czyli powinna być taką dla wszystkich,a tak nigdy nie jest.
_________________ Taki przewrotny i ambiwalentny Ikar.
Wysłany: 05-08-2007, 14:06
alakcairiel napisał/a:
dlaczego ideal nie powinien posiadac wad? kto powiedzial, ze tak musi byc? wszystkie zalety i wady mezczyzny tworza z niego ideal. dla neiktorych osob, jedna wada moze byc wada, a dla drugiej zaleta.
Ale ideał to coś doskonałego.
Przytaczając słownik, ideał to
Cytat:
doskonałość, wzór doskonałości.
A czy dla każdego ideałem będzie wysoki mięśniak, o blond włosach i błękitnych oczach?
No jasne, że nie...
_________________ Thanks for the memories
Thanks for the memories
See, he tastes like you
Only sweeter
A czy dla każdego ideałem będzie wysoki mięśniak, o blond włosach i błękitnych oczach?
A czy każdy kocha jedną osobę? Nie. To dlaczego można o człowieku powiedzieć, że jest kochany?
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Imię: Anna
Wysłany: 07-08-2007, 11:54
alakcairiel napisał/a:
ja się z tym zgadzam.
Made napisał/a:
Ale ideał to coś doskonałego.
nie da się schlebić wszystkim gustom.
zresztą jak się kogoś bardzo kocha, to ta osoba może być idealna ze wszystkimi swoimi wadami
Jeszcze niedawno myslalam, ze sa idealy i szczerze mowiac to sie ich balam ze nie bylabym dla niego wystarczajaco dobra, ze nie dorastam mu do piet i w ogole. No ale po jakims czasie wyszlo, ze on wcale nie jest idealny, ze to ja sama sobie go takim stworzylam- okazal sie gorzej niz beznadziejny. Teraz juz jestem pewna, ze nie ma idealow.
_________________ Kiedyś ktoś Cię opuści- uświadom to sobie, bądź na to gotowy, mniej boli...
to nasza wyobraźnia ich tworzy
porpostu nie widzimy wad.. innych tak jesteśmy zaślepieni
_________________ Nawet nie wiesz, że wcale nie proszę o więcej niż możesz mi dać.
Po prostu się pojaw. Przemknij mi przez życie i daj do zrozumienia,że cokolwiek ma jeszcze sens.
Problem w tym, że prawdopodobnie w ogóle nie istniejesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum