Imię: Ankh
Wysłany: 23-07-2007, 11:59
Nieznoszę tego 'zepsoliku' rodem z MTV.
Teksty są tak banalnie proste że możnaby je napisać na kolanie przed rozpoczęciem nagrywania płyty - nic zachwycającego.Wokal - nie rzuca mnie na kolana, za dużo przeciąga ten głos,to zaczyna brzmieć jak kocie miauki.Gitary i muzyka - nie rzuciła mnie na kolana tymbardziej że zero w nich progresywy.Zwrotka refren przejscie refren zwrotka.Blee !
_________________ Sweet oblivion ... now I am back,
Sweet oblivion ...
Where did I been ?
Sad oblivion ...
Nothing is like before
Wysłany: 23-07-2007, 16:31
W końcu forum dyskusyjne,wyrazilam swoją opinię na temat tego zespołu żeby nie było niedomówień.
Jeżeli lubicie coś jak Evanescence,to polecam kapelę naprawdę godną posłuchania - Bloodflowerz
Sweet oblivion ...
Where did I been ?
Sad oblivion ...
Nothing is like before
Hehe, chodzi o to, że nie "cackałaś" się i użyłaś bardzo bezpośrednich określeń, a małym gotom słuchającym "Evanescene" może się zrobić przykro.
Zresztą. Prawdziwa muzyka gotycka (czyli taka typowa dla okresu gotyku, czyli końca średniowiecza) nie ma nic wspólnego z tym, co teraz nazywamy gotykiem.
A jeżeli chcecie poznać prawdziwą gotycką muzykę, to zapraszam do ściągania utworów Philipa Glassa
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Wysłany: 23-07-2007, 16:41
Wiadomo,w końcu XXI wiek
Młodzi Gniewni zaatakują mnie toporkami jeszcze.
W końcu kiedyś wyrosną z Ev-ce -w tym momencie jestem optymistką,chociaz mówią że Nadzieja matką głupich
Sweet oblivion ...
Where did I been ?
Sad oblivion ...
Nothing is like before
Ja myślę, że z wielu z nich może wyrosnąć prawdziwy fan porządnej rockowej, gotyckiej (nie będę żonglowała określeniami takiej muzyki, bo nie znam się na tym oprócz muzyki elektronicznej słucham Bauhausa, The Sisters Of Mercy, Fields Of The Nephilim, czy Muse i nie wiem nawet co to za dokładnie gatunek, bo są to dla mnie zespoły niejako dorywcze) muzyki, ponieważ odnajdą w sobie pociąg do takich mniej więcej klimatów, a później znajdą coś bardziej wartościowego, między innymi dzięki takim ludziom, jak Ty, vampiria, którzy potrafią polecić im coś lepszego, nie wyśmiać ich, tylko poprowadzić w głąb tajników takiej, a nie innej muzyki. Generalnie wtajemniczyć
Wysłany: 23-07-2007, 16:54
Ja tylko podaje rękę,czy się jej chwycą to od nich zależy .
Gothyk,rock owszem.Kocham tą muzykę.Ale stanowczo prócz gothyku którego zazwyczaj słucham nocą i moim pionierem jest Moonspell,a dnia słucham death metalu.Więc może dlatego traktuje tak kiepsko i surowo zespoły grające new rock ::lol:
Sweet oblivion ...
Where did I been ?
Sad oblivion ...
Nothing is like before
A ja nigdy nie wiedziałam jak jest różnica między death metalem a black metalem Pytałam kilku "specjalistów" w tej dziedzinie, ale nie wypowiadali się zbyt konkretnie.
A The Sisters Of Mercy znasz? Jeśli nie, to polecam Ci album "Floodland", choć sama wolę "Some girl wander by mistake"
Ostatnio zmieniony przez harlequin 23-07-2007, 17:08, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 23-07-2007, 21:33
Kochana ,pewnie że znam..od tego sie zaczynało.Death mest po prostu mocniejszy i jest growl, w black metalu jest poruszana inna tematyka zazwyczaj (w death - egzystencjalna przeważnie w black legendy,satanizm,wampiryzm),i gitary mają inne riffy i kompletnie jest inny sprzęt.
Sweet oblivion ...
Where did I been ?
Sad oblivion ...
Nothing is like before
Wysłany: 26-07-2007, 13:08
Jejku...
Ludzie ! czy wy się ograniczacie tylko i wyłącznie do kapel z 2000 roku ? rodem mtv ?
Ev-ce nie jest ciekawe,teksty sa tak wyssane z palca żeby zaspiewać,odbębnic i zdołować,i prosic o wiecej.Czy juz zapomnieliscie o takich kapelach jak Joy Division,The Sisters of MErcy,The Cure czy chociażby niezastąpiony The Gathering ?
Sweet oblivion ...
Where did I been ?
Sad oblivion ...
Nothing is like before
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum