Jeszcze długo droga przedemną ale.. jaki zawód mogłabym wykonywać po takich studiach jak: socjologia, resocjalizacja. (podobno są proste więc pytam o nie )
[quote="Ceemka"]A po co Ci takie studia skoro nie wiesz co będziesz po nich robic?quote] kurcze no to chyba jest forum wiec chyba pytam. Jeśli nie wiesz to nie pisz.
a później jest tak jest w państwie : >. wszyscy na łatwizne. bez miłości wkładanej w zajęcie ; p
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Ja będę kochac swoją pracę i poświęcać się jej bezwzględnie. Moge nawet nie mieć dzieci ani rodziny. Najważniejsza będzie dla mnie muzyka.
PHARAA napisał/a:
socjologia, resocjalizacja.
np. pracować z młodzieżą
Lepiej naucz się matmy i idz na jakiegos inzyniera, bedziesz duzo zarabiac chociaż.
Gdybym miała jeszcze arz wybierać profil klasy to poszłabym na biologiczno-chemiczny, zdała rozszerzoną biologie na maturze i została psychiatrą. Świetne. Nie wiem tylko jakbym pgodziła to z muzyką.
jak mozna "kochac prace"...????????? mozna byc od niej uzaleznionym...lubiec ja...itd
ale kochac???
eeeeeeeeeeee dosc nie....przynajmniej w moim przypadku...;)
_________________ ZAKOCHANA.
ZAKOCHANA PO USZY.
ZAKOCHANA PO USZY I CZUBEK GŁOWY.
Normalnie, po ludzku.
Będę pracowała w Szkole Muzycznej i kochała to co będę robić.
Jeżeli ktoś pracuje w biurze może lubić swoją prace, ja kocham muzykę, z nia wiąże swoja przyszłośc i będę próbować wpoić miłość do muzyki dzieciom, które będę uczyć.
_________________ V E R D I
Ostatnio zmieniony przez Schiza009 06-07-2007, 17:48, w całości zmieniany 1 raz
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3485 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 08-07-2007, 22:36
PHARAA napisał/a:
resocjalizacja
Praca z ćpunami, w więzieniach, poprawczakach, domach dziecka, z dziećmi chorymi z którymi nie ma w ogóle kontaktu, uczysz je podstawowych czynności życiowych itd.
Ogólnie praca jest BARDZo ciężka, ch*jowo płatna. Widzę, że mamy podobne zainteresowania.
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3485 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 08-07-2007, 22:47
PHARAA napisał/a:
ale coś z płacą mi się nie zgadza u mnie mama zarabia naprawdę dużo.
Wiesz, to zależy na co trafisz i jaką sobie wybierzesz specjalizację. Bo np. jak idziesz pracować do więzienia, to narażasz swoje zdrowie, czasem życie (znam takie przypadki i historie), poza tym psycha czasem siada, dlatego w sumie rzadne pieniądze tego nie oddadzą.
Trzeba na prawdę tego chcieć i być w pełni świadomym, żeby podjąć taką pracę.
Także, radzę Ci się dobrze zastanowić. Nie patrz na mame. Możesz przecież robić to co lubisz i tez mieć z tego kase. Mogę zapytać czym tak dokładnie zajmuje się Twoja mama?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum