Wysłany: 29-06-2007, 18:45 Pryszcze, wągry i wypryski.
Od już dłuzszego czasu mam problemy z cera kilka razy byłam u dermatologa i przepisał mi kilka maści króte mam używać raz dostałam tez antybiotyk ale to na krótko (chyba na 2/3 tygodnie) Obecnie uzywam: brevoksyl i differin(chodź ten drugi raczej nie bo nie skutkuje) Czy znacie jakieś domowe sprawdzone sposoby aby pozbyc sie tych niemiłych wrogów
Radze ci systematycznie chodzić do kosmetyczki, to najlepsza metoda jaką znam.
Niektórych na to nie stać.
nie to ze nie stac bo naszczescie nie mam tego problemu i moglabym ale kosmetyczka by mi wyciskala.... a ja chce ich się pozbyc...
A właśnie po niektórych pozostały mi blizny słyszałam o dobrym zabiegu dermomikrabrazji. Nawet mój dermatolog mi polecił. Może ktoś już miał taki zabieg?
Wysłany: 29-06-2007, 22:33 Re: Pryszcze, wągry i wypryski.
PHARAA napisał/a:
Od już dłuzszego czasu mam problemy z cera kilka razy byłam u dermatologa i przepisał mi kilka maści króte mam używać raz dostałam tez antybiotyk ale to na krótko (chyba na 2/3 tygodnie) Obecnie uzywam: brevoksyl i differin(chodź ten drugi raczej nie bo nie skutkuje) Czy znacie jakieś domowe sprawdzone sposoby aby pozbyc sie tych niemiłych wrogów
Też kiedyś regularnie chodziłam do dermatologa, żeby pozbyć się "syfków" i babka sama mi powiedziała, że przychodzić regularnie. Jeśli jedne leki nie skutkują/przestają skutkować to przepisuje się inne. Złotego środka brak.
PHARAA, wypróbowałam tyle różnych maści, antybiotyków i tak na prawdę nic się nie sprawdzało. z pryszczami walczę od podstawówki. dopiero teraz widzę znaczną poprawę po... tabletkach antykoncepcyjnych.
poszłam do ginekolożki, powiedziałam jaki jest problem, dostałam tabletki i naprawę widzę poprawę. oczywiście nie jest jeszcze idealnie, ale żaden środek nie zdziałał tyle co one. ogólnie nawet koloryt skóry mi się poprawił, bo miałam taką czerwoną.
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
pomagały jej ale teraz już nie skutkuję a wypryski się pojawiają.
bo to zależy od tego jakie się wybiera. trzeba przejść i tak całą "kurację" a potem jeszcze zapobiegawczo stosować przez jakiś czas, żeby ta cała gospodarka hormonalna się uregulowała.
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Pryszczy nie mam, ale cały czas jakieś inne problemy z cerą Nic co przypisał mi dermatolog nie poskutkowało
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
Imię: Agnieszka
Wysłany: 05-07-2007, 23:50
Teraz w sumie mi już prawie znikły pryszcze, nieraz tylko pojawiają się przed okresem, ale kiedyś było tego naprawdę sporo. Zawsze stosowałam tylko różnego rodzaju pianki czy żele do mycia twarzy i inne kosmetyki dla młodzieży dla skóry z problemami kupowane w drogerii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum