Wysłany: 19-06-2007, 13:17 co po Technikum elektronicznym?
Za 2 dni kończe gimnazjum ,no i przyszedł czas na wybór szkoły.Postanowiłem iśc do Technikum (technik elektronik) ,na początku chciałem jako technik informatyk ale z racji ,że pół społeczeństwa obrało ten kierunek ,zrezygnowałem.A więc mam kilka pytań.
1-jaką prace można dostać po ukończeniu technikum o kierunku elektornik?
2-czy można wybierać w póżniejszych klasach działy jakie chce się rozwijać? ,tak jak to było w przypadku informatyki np: "zarządzanie siećmi " czy coś podobnie brzmiącego.
3- czy są tutaj osoby ,które mogą wypowiedzieć się szczególowo na ten temat ze swojego doświadczenia?
Imię: Ola
Wysłany: 19-06-2007, 13:55
Dysan napisał/a:
wszystko związane z elektroniką
Cytat:
2-czy można wybierać w póżniejszych klasach działy jakie chce się rozwijać? ,tak jak to było w przypadku informatyki np: "zarządzanie siećmi " czy coś podobnie brzmiącego.
to chyba zalezy od szkoły do ktorej się wybierasz.
wszystko związane z elektroniką
Mój były chłopak skończył technikum elektroniczne i był ochroniarzem. Pamiętaj, że szkoła nie musi przesadzić o Twojej pracy.
Poza tym po technikum można zrobić coś jeszcze. (coś w rodzaju szkoły policealnej? studia?)Po tym na pewno miałbyś jakąś specjalizację.
Chyba tak, W pierwszej klasie wybierasz kierunek, a w 3 chyba specjalizację.
_________________ Niestety, rzadko koło zdarzeń obraca siła naszych marzeń.
Jan Izydor Sztaudynger
To chodzisz do takiej szkoły i nie powiedzieli ci jaką pracę możesz robić, chyba masz jakieś podręczniki zawodowe, no chyba że chcesz zostać kucharzem.
Pewnie założyciel tematu tego nie przeczyta, ale..
Mój chłopak jest na ostatnim roku elektroniki. Z tego co wiem jeśli się jest dobrym elektronikiem praca jest nieźle płatna, nawet w Polsce. Jesteśmy cholernie zacofani pod tym względem, więc najlepiej pracować za granicą, taka jest prawda. Wtedy można dorobić się sporej ilości kasy pracując w tym zawodzie.
Piotrrrr twoerdzi, że u niego na roku było kilka osob bo jakiś szkołach związanych z elektroniką i pomagało im to na studiach. Po prostu umieli już część rzeczy z programu.
Imię: Anna
Wysłany: 08-03-2008, 22:27
Mój chłopak i jego brat są po takim technikum. Jego brat dodatkowo jeszcze po studiach.
Obaj pracują w zawodzie, w jednej firmie, mają pewną pracę i nie narzekają.
O naprawdę najlepszych elektroników takich, jak brat mojego chłopaka, biją się niezłe firmy. W ogóle dobry elektronik, czy informatyk jest w cenie, ale nawet średni na pewno nie ma najmniejszego problemu ze znalezieniem pracy.
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum