Chociaż dopiero dzisiaj była premiera gry Wiedźmin, myślę, że warto założyć o niej temat
Po obejrzeniu zwiastunu poczułam się dumna, że tą grę zrobili Polacy
Fajnie jest czytać, że na "The Witcher" czekali nie tylko nasi, ale i wielu ludzi zza granicy. W końcu coś naszego.
Jeśli ktoś jeszcze nie widział trailera, to może obejrzeć na www.thewitcher.com (trzeba poczekać aż się załaduje, nie klikać na 'enter site')
Co prawda nie wiadomo jeszcze jaka naprawdę jest ta gra, ale grafika i muzyka wyglądają i brzmią zachęcająco. A ikonka trochę przypomina mi grę Gothic
Szkoda, że prawdopodobnie w ciągu najbliższych kilku lat nie będę miała takiego sprzętu, na którym ta gra by odpaliła
Co myślicie o tej "naszej" produkcji?
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
Jeśli znajdzie sie okazją by w nią przyciąc, to nie skorzystam. Obejrzawszy intro, wydaje mi sie, ze bedzie ciekawa. Musi byc : ). Lubie gry RPG. Kiedys śledziłem postęp prac nad Wiedźminem, ale o dzisiejszej premierze zapomniałem. Aż wstyd ;p
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Imię: P jak Poison
Wysłany: 15-07-2007, 19:09
Mój komputer jest za słaby aby grać w nowe produkcje, a z tego co wiem to na inne platformy wiedźmina nie będzie więc nie będę miał przyjemności pograć w w.w. grę.
Ale po co mi Wiedźmin jak mam Obliviona na xboxa 360 lub premierę za 2 m-c Mass Effect firmy BioWare
Ostatnio zmieniony przez Poison 15-07-2007, 19:10, w całości zmieniany 1 raz
juz niedługoa gra wychodzi, widzialem filmiki na youtube, bardzo przyjemnie wyglada i moze byc ciekawa, chodz nie dokonca jestem zadowonoly ze głowny bohater to Gerald, a nie jakis inny przypadkowy wiedzmin.
Niestety gra mi nie pojdzie za malo ramu, prcek za slaby, no moze karta grafiki jeszcze jako tako
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Gra jest fajna, grafika wywalona na maxa, a te głosy jak z gothica ...ale uwazam ze była by to lepsza gra gdyby byla RPG a nie cRPG...za to mały minusik...
_________________ `a nad nami latają garbate aniołki...'
chodzi mi o widok, każda crpg jest taka ze szczalka pokazujesz kaj ma isc a kazda rpg ze masz widok z tyłu! coś jak w gothicu, gdyby był taki widok to gra była by w 100% pozytyw...
grafika archaiczna - tyle mogę powiedzieć po oględzinach w empiku. co do grywalności też mam wątpliwości, ale to ciężko ocenić na sucho.
Ty chyba jak byles w tym empiku to ktos Ci oczy wyjoł Grafika archaiczna ?? owszem mozna sie przyczepic ze dziwnie wygladaja smugi na wodzie, ale tylko to. Reszta jest jak najbardziej wyglada super, super.
wOOraX napisał/a:
chodzi mi o widok, każda crpg jest taka ze szczalka pokazujesz kaj ma isc a kazda rpg ze masz widok z tyłu! coś jak w gothicu, gdyby był taki widok to gra była by w 100% pozytyw...
Po 1. gry RPG to sa gry za pomoca ołowka i gumki, czyli tzw. ksiazkowe rpgi ze swoimi systemami tj. kryształy czasu (ostatnio namowili mnie do prowadzenia), D&D, Warhammer, Swiat mroku, itd.
Po 2. cRPG sa to komputerowe rpgi, jak baldur, gothtic, arcanum, fallout.
Po 3. Witcher ma wlasnie taki widok postaci jak w gothic, max pane czyli TPP jak to napisal Twoja Stara.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Po 3. Witcher ma wlasnie taki widok postaci jak w gothic,
z tym sie nie zgodzę...przeszłem wszystkie 3 gothicy z dodatkiem i na pewno nie ma takiego widoku, w gothicu widzisz zioma zza pleców i sterujesz nim szczałkami i myszka, (szczałkami chodzisz, myszka kierujesz) w wiedźminie myszkom pokazujesz mu gdzie ma isc, a w gothicu ty nim sterujesz gdzie ma isc!
pozdro
Z tego co słyszałem muzyka jest przeciętna. Ponoć fabuła jest dość mocno rozwinięta, wiec może byc ciekawe. Póki co mam za słabego kompa.
Nie czekałem specjalnie na premierę tej gry. Bardziej czekam na WAR Online.
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum