Salvalor Dali - od zawsze. Kolorystyka, pomysl, metafora.. Perspektywa, wspanialy warsztat.
Lubie tez malarzy romantyzmu - Friedrich, Turner.. ehhh.. cos niesamowitego.
Podobaja mi sie tez niektore prace Goyi.
Uwielbiam tez Malczewskiego. Cos ma takiego, ze jak widze jego dziela to sie zawieszam na chwilke...
Leo Da Vinci.. w szczegolnosci za szkice.
Bryan Adams. Poniewaz spiewa na zywo i faktycznie umie to robic i nie ma az tak znieksztalconego glosu technoglogia.
Zdzisław Beksiński,ma wypasione obrazy,musiał mieć wyjątkową wyobraźnie i w ogóle talent,niesamowite rzeczy tworzył
Beksińskiego polubiłam jak robiłam pracę na ustny polski. genialny człowiek.
i Daliego lubię- co by się Ceemce podobało. a to dzięki mojemu eks.
da Vinci też mi się podoba.
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Wysłany: 18-06-2007, 19:26
kleopatra2 napisał/a:
Gabi dlaczego nie podobają Ci sie obrazy Beksińskiego??
Nie lubię jego gamy kolorystycznej, stylu (owszem, rozpoznawalnego) i tematyki- w pizzerii wisiały jego reprodukcje- zupełnie tam nie pasowały- człowiekowi odechciewa się jeść jak patrzy na jego obrazy, przynajmniej mi.
Nie zaprzeczam, że ma talent- chodzi mi tylko o osobiste odczucia- każdy ma swój własny indywidualny gust, o.
a no nie powiem do pizzeri to nie pasują takei obrazy,masz racje ze niezbyt przyjemne niektóre ale ja i tak nie potrafie sie nadziwic jak widze takie dzieło
Beksińskiego - bardzo lubie, niesamowity malarz, mam duzo jego obrazów
Salvalor Dali - niesamowity surrealista.
Hans Rudolf Giger - jego sztuka mowi za siebie http://www.hrgiger.com/frame.htm
Louis Royo - srednio znany, a to wielka szkoda http://www.luisroyo.com/
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum