Robert Kubica miał makabrycznie wyglądający wypadek podczas wyścigu o Grand Prix Kanady. Jak poinformował wysłannik "Przeglądu Sportowego" do Montrealu, Robertowi Kubicy nic się nie stało. Według wcześniejszych informacji Polak miał doznać złamania nogi.
Ogólny stan zdrowia polskiego kierowcy jest dobry. Możliwe, że Robert Kubica doznał mocnego wstrząśnienia mózgu.
Kubica stracił panowanie nad bolidem na dziesiątym zakręcie, gdy jechał z prędkością sięgającą 300 km/h. Po wypadnięciu z toru bolid Polaka z potężną siłą uderzył w ścianę, przekoziołkował jeszcze kilkadziesiąt metrów i uderzył w ścianę po drugiej stronie toru.
źródło: http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html
ten wypadek wyglądał naprawdę poważnie i na początku myślałem że już po nim ale ma "tylko" złamaną nogę na szczęście-swoją drogą ciekawe ile miał na liczniku
na: http://www.youtube.com/watch?v=vud2edQ2w7g można zobaczyć że miał dużo szczęścia
_________________ "Bóg mówi, bierz, co chcesz... i płać".
widziłam powtórke wypadku..masakra ;/
dobrze zę ma tlyko noge złamaną
_________________ Siedząc w wannie
spowiadam się pralce
z miłości do Ciebie.
nie mam wpływu na Twoje życie, ale nie mogę wykluczyć,że coś się stanie,że zmienisz zdanie..
jeśli tak będzie, nic nam nie przeszkodzi, nigdy.. jeśli kiedyś okaże się,że zmienisz decyzję - będę czekała..
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 11-06-2007, 18:27
JoKe napisał/a:
Poczekaj trochę to się dowiesz dlaczego!
za tydzien juz ma wystartowac.
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
_________________ Siedząc w wannie
spowiadam się pralce
z miłości do Ciebie.
nie mam wpływu na Twoje życie, ale nie mogę wykluczyć,że coś się stanie,że zmienisz zdanie..
jeśli tak będzie, nic nam nie przeszkodzi, nigdy.. jeśli kiedyś okaże się,że zmienisz decyzję - będę czekała..
Fajnie Przynajmniej dostanie nowego bolida Ale z drugiej strony to aż się dziwie że przy takiej prędkości prawie nic mu się nie stało Ale w końcu to Polak Mam nadzieję że nie popełni drugi raz podobnego błędu.
_________________ Nie poddam się, do póki ktoś nie powie mi że przegrałem
Oglądam F1 od dawna, kibicem byłem na długo przed pojawieniem się Kubicy, ale takiego wypadku jeszcze nie wiedziałem. Szkoda, że trafiło akurat na niego.
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
No bolid spelnil swoja role. Rozwalil sie niemalze doszczetnie a kierowca pozostal niemalze caly..
wypadek wyglad dramamtycznie. Cale szczescie w dziejszych czasach techonologia jest juz na tyle zaawansowana, ze impet uderzenia idzie w pojazd (tudziez dmuchana bande) a nie w zawodnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum